Jump to content

Deutschland

Featured Replies

• Replies 3k
  • Views 298.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Moonwalker
    Moonwalker

@zorglub Vrlo zanimljiv grad, univerzitetski centar. Ima imigranata, uglavnom bledolikih, ex SSSR ima i Balkanaca. imaju Vijetnamce jos iz vremena DDR. Imaju fabrika, nov stadion.Vlasnik Red Bu

• Koliko je ovo carski. Budeš godinama protiv zaduživanja i usput trpaš Šolca ceo mandat da je raspikuća i da mu ne padne na pamet. Onda tokom predizborne kampanje skupljaš glasove takodje jer si protiv

Posted Images

Sad kad CDU vlada radi ono što AfD govori, hoće li na sledećim izborima AfD imati više ili manje glasova?

Imho više, nacistima se ne može povladjivati u nadi da će odustati dobrom voljom od svojih zahteva. Samo će tražiti više i više. No, kao i uvek, zavisiće od ekonomije.

515756259_10161072813596850_3275000183163392738_n.jpg

Ukratko, gospođa ministarka za obrazovanje bi da se uvede kvota po školama koliko dece migrantskog porekla može da se upiše. Ko bi procenjivao koja su deca "dovoljno germanska" nije definisala, ali neko će morati jer je npr. u Nordrhein Westfalenu polovina dece migrantskog porekla.

Rasizam se probudio u Evropi i pici 100 na sat...

Jbg...

1 hour ago, aram said:

Ukratko, gospođa ministarka za obrazovanje bi da se uvede kvota po školama koliko dece migrantskog porekla može da se upiše. Ko bi procenjivao koja su deca "dovoljno germanska" nije definisala, ali neko će morati jer je npr. u Nordrhein Westfalenu polovina dece migrantskog porekla.

Šokiran sam.

1 hour ago, radisa said:

Rasizam se probudio u Evropi i pici 100 na sat...

Jbg...

Probudio se davno, da ne kazem nikad nije ni bio neprobudjen, samo je sad uhvatio trecu brzinu.

1 hour ago, aram said:

Jel gospodja AfD da ne trazim, ili od ovih sto jos nisu AfD?

Nije, ali

On 27. 6. 2025. at 20:00, Engineer said:

Sad kad CDU vlada radi ono što AfD govori, hoće li na sledećim izborima AfD imati više ili manje glasova?

A vi kakvi ste, odmah ono najgore pomislite. Ja sam ubeđen da je cilj ovakve politike da sve škole i odeljenja imaju približno isti broj dođoša. Da ne bi bilo segregacije i da u nekim odeljenjima budu samo auslenderi a u drugim samo staaaaari Nemci. O tome niste razmišljali, a?

Ti si bar počeo na vreme da se prebacuješ u partizane, a ovi što su hvalili Merza još ćute. fantom

3 hours ago, aram said:

Pa imaju već definiciju za Migrationshintergrund. Oni koji sami ili makar jedan njihov roditelj nisu rođenjem stekli DE državljanstvo. U Austriji, verujem i u Nemačkoj veliki broj dece emigranta se rodi u Nemačkoj ali tek kasnije dobiju državljanstvo što će reći da u tu definiciju upada i treća generacija. Unuci emigranata su i dalje MMH. Znači veze to nema sa jezikom. A i svakako se deca testiraju pre škole pa nema potrebe da im se broje krvna zrnca.

Austrijanci koriste nešto “blažu” definiciju UNECE-a po kojoj si MMH ako ti nijedan roditelj nije stekao državaljastvo rođenjem. To već smanjuje procenat treće generacije koja u to upada, a može i neko iz druge da se provuče.

Strana 136 https://unece.org/fileadmin/DAM/stats/publications/2015/ECECES41_EN.pdf

za nemačku:

Statistisches Bundesamt
No image preview

Migrationshintergrund

Eine Person hat einen Migrationshintergrund, wenn sie selbst oder mindestens ein Elternteil nicht mit deutscher Staatsangehörigkeit geboren wurde. Im Einzelnen umfasst diese Definition zugewanderte...
2 hours ago, Engineer said:

Nije, ali

A vi kakvi ste, odmah ono najgore pomislite. Ja sam ubeđen da je cilj ovakve politike da sve škole i odeljenja imaju približno isti broj dođoša. Da ne bi bilo segregacije i da u nekim odeljenjima budu samo auslenderi a u drugim samo staaaaari Nemci. O tome niste razmišljali, a?

To se zove pozitivno razmišljanje 😂 Ja čitao članak jedno 20 puta a i dalje mi nije jasno šta hoće. Emisiju nisam gledao pošto mi dete nije tu da prevodi 😜 Ovo malo vremena koliko sam imao da upoznam njihove odluke, teorija i praksa su dve različite stvari. Tako je za vreme korone odeljenje bilo podeljeno na auslandere i plavooke nemce jer ovima prvim treba više pomoći, ispostavi se da su plavoki dobijali više pomoći. Testiranje za disleksiju, izabrani samo stranci. Šta god da je namera oko kvota može samo da priča jer je to izvodljivo sam, recimo u Saksoniji. Pomenuli su Augsburg gde je pola populacije stranca i da se izvede kvota tu bi onda moralo da se udara kvota na nemačku decu. Ili recimo Wedding u Berlinu ili Neukölln. Obrnuta situacija. U odeljenju imaš 28 dece od kojih je 25 turskih porodica 1 rusko i 2 nemca. I tako 4-5 odeljenja sa po 2/3 stranca sa promilima native populacije. Kako ćeš tu da uvedeš kvotu migranata ako nemaš nemce. A nemaš nemce iz 20 različitih razloga od kojih je samo jedan rasistički (kao da to nije dovoljno). Čisti administrativni bullshit, koji će od njenog proseravanja do prakse da dođe samo do njenog proseravanja.