Zavrzan Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Jbg za hebrejski je lakse naci materijal za ucenje "From Scratch" i za starije od "prvog razreda" zbog velikog broja doseljenika u Izrael koje ne znaju jezik
hazard Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 kad sam se prabacila sa engleskog u nemackoj na engleski u americi, bilo mi je tesko da naviknem stil na smeksane americke 'komande'. od "close the window, it's freezing" do "you might want to close the window, it's freezing" i sve izmedju.. E sad zamisli da si otisla u Englesku. "You don't suppose you could close the window? It's not quite summer, isn't it?" Ili "Do you fancy closing the window love? It's a tad bit chilly" :D
MancMellow Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Upravo sam hteo da napisem da you might want to close the window i nije bas, ono, polite verzija u ENG :D
Meazza Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Upravo sam hteo da napisem da i nije bas, ono, polite verzija u ENG :D Meni to vise zvuci kao preteca verzija.
burekdzija Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Psovke, u afektu ili svadji. Iako sam poceo da mislim i belezim na stranom jeziku (nemackom) i da relativno retko gresim, kada se iznerviram (voznja, sport) kletve krecu na srpskom same od sebe.
Amelija Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 ha! ja bogami psujem lako i na stranim jezicima mada mi je izbor dosta sužen (mislm, npr, šta pa drugo da fino i spontano uskliknem na nemačkom osim "Scheisse" <dobro nekad kažem i "Verflixt" ali to je blezvezle>)
burekdzija Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Veruj mi, kad stojis na basketu licem u lice sa zajapurenom mrcinom od dva metra i stotrieskila i negativne kosarkaske inteligencije, treba da ga posaljes u nesto jace od verflixt ;)
hoffnung Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 meni je akcenat! verovali ili ne, bolje izgovaram kada pricam engleski nego usa en + lakse citam [ako je naglas]
Amelija Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 (edited) Veruj mi, kad stojis na basketu licem u lice sa zajapurenom mrcinom od dva metra i stotrieskila i negativne kosarkaske inteligencije, treba da ga posaljes u nesto jace od verflixt ;) a pa to je drugo :P mislim, meni i kad se prevrne kišobran ni "scheisse" ni "fuck" nisu dovoljni, treba tu nešto finije i suptilnije, ali za poneke situacije i verflixt sasvim odradi posao ;) Edited March 11, 2015 by Hjortron
Recommended Posts