Jump to content
IGNORED

šta vam je najteže u stranim jezicima?

Amelija

Recommended Posts

Posted

Jbg za hebrejski je lakse naci materijal za ucenje "From Scratch" i za starije od "prvog razreda" zbog velikog broja doseljenika u Izrael koje ne znaju jezik

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Amelija

19

• MancMellow

9

• Aineko

4

• Zavrzan

4

Posted

kad sam se prabacila sa engleskog u nemackoj na engleski u americi, bilo mi je tesko da naviknem stil na smeksane americke 'komande'. od "close the window, it's freezing" do "you might want to close the window, it's freezing" i sve izmedju..

E sad zamisli da si otisla u Englesku.

"You don't suppose you could close the window? It's not quite summer, isn't it?"

Ili

"Do you fancy closing the window love? It's a tad bit chilly"

:D

Posted

Upravo sam hteo da napisem da 

you might want to close the window

i nije bas, ono, polite verzija u ENG :D

Posted

"...It's a tad bit chilly"

:D

:0.6:

Posted

Upravo sam hteo da napisem da 

i nije bas, ono, polite verzija u ENG :D

Meni to vise zvuci kao preteca verzija.

Posted

Psovke, u afektu ili svadji. Iako sam poceo da mislim i belezim na stranom jeziku (nemackom) i da relativno retko gresim, kada se iznerviram (voznja, sport) kletve krecu na srpskom same od sebe.

Posted

ha!

ja bogami psujem lako i na stranim jezicima mada mi je izbor dosta sužen (mislm, npr, šta pa drugo da fino i spontano uskliknem na nemačkom osim "Scheisse" <dobro nekad kažem i "Verflixt" ali to je blezvezle>)

Posted

Veruj mi, kad stojis na basketu licem u lice sa zajapurenom mrcinom od dva metra i stotrieskila i negativne kosarkaske inteligencije, treba da ga posaljes u nesto jace od verflixt ;)

Posted

meni je akcenat! verovali ili ne, bolje izgovaram kada pricam engleski nego usa en + lakse citam [ako je naglas]

Posted (edited)

Veruj mi, kad stojis na basketu licem u lice sa zajapurenom mrcinom od dva metra i stotrieskila i negativne kosarkaske inteligencije, treba da ga posaljes u nesto jace od verflixt ;)

a pa to je drugo :P

mislim, meni i kad se prevrne kišobran ni "scheisse" ni "fuck" nisu dovoljni, treba tu nešto finije i suptilnije, ali za poneke situacije i verflixt sasvim odradi posao ;)

Edited by Hjortron