Anduril Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 1) krstaski ratovi 2) arapi su izgubili politicki primat u islamskom svetu Mongoli...
yolo Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 vi ocekujete da se ekipa koja a) overava pandura u prolazu kao da glumi u sceni dzon mek tirnanovog filma b) ima kapacitet grupisanog pojedinacnog nisanjenja na vozaca i suvozaca pandurskih kola usred totalne frke, umesto histericnog klinackog ispaljivanja celog okvira (pogledajte izresetanu soferku i raspored rupa na njoj), predaje ziva? ako se desi, jedino sto mogu da napisem je allahu akbar
Dagmar Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Pa rekla sam, ISIS i ostale grupe koje su buknule kad su sklonjeni/oslabljeni direktnim NATO napadima diktatori koji su ipak drzali zemlje daleko od haosa i civilnih ratova.
kud u maglu Simoviću Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Imajući u vidu da su napadači bili maskirani, reklo bi se uvežbani i hladnokrvni mislim da su šanse da ih zarobe male. Malo mi je čudno kako su brzo otkrili o kome se radi. Ili su zlikovci napravili grešku ili se služba setila da malo radi svoj posao. napadači su za početak omanuli ulaz u redakciju. toliko o pripremljenost istih.
wall Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 @wall To je i moj najveci utisak. Zato i mislim da moraju da ih uhvate zive i da im sude. U suprotnom bice zlo. Ima još jedna opcija a to je da su fulali. Služba.Ili su im teroristi namestili da roknu neke tamo nižerazedne i tako još više zakuvaju. OK ovo zadnje jeste 'nako holivudski ali i ona dvojica su ozbiljni igrači.
ToniAdams Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 vi ocekujete da se ekipa koja a) overava pandura u prolazu kao da glumi u sceni dzon mek tirnanovog filma b) ima kapacitet grupisanog pojedinacnog nisanjenja na vozaca i suvozaca pandurskih kola usred totalne frke, umesto histericnog klinackog ispaljivanja celog okvira (pogledajte izresetanu soferku i raspored rupa na njoj), predaje ziva? ako se desi, jedino sto mogu da napisem je allahu akbar ne budi naporan jebote. Niko to ne ocekuje. Pricamo o jedinoj mogucoj opciji da se izbegne ono sranje kom su teroristi upravo tezili.
Topola Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 vi ocekujete da se ekipa koja a) overava pandura u prolazu kao da glumi u sceni dzon mek tirnanovog filma b) ima kapacitet grupisanog pojedinacnog nisanjenja na vozaca i suvozaca pandurskih kola usred totalne frke, umesto histericnog klinackog ispaljivanja celog okvira (pogledajte izresetanu soferku i raspored rupa na njoj), predaje ziva? ako se desi, jedino sto mogu da napisem je allahu akbar A sto su prvo pogrešili adresu?
wall Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 napadači su za početak omanuli ulaz u redakciju. toliko o pripremljenost istih.Nisam znao.Ali i dalje mislim da su ozbiljne i dobro obučene ubice.
Anduril Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Pa rekla sam, ISIS i ostale grupe koje su buknule kad su sklonjeni/oslabljeni direktnim NATO napadima diktatori koji su ipak drzali zemlje daleko od haosa i civilnih ratova. NATO kao organizacija je sklonila kojeg diktatora? Napad na Irak je bila akcija SAD/UK dok su Nemacka i Francuska bile otvoreno protiv. Opet generalizacije...
Bane5 Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 (edited) Pa rekla sam, ISIS i ostale grupe koje su buknule kad su sklonjeni/oslabljeni direktnim NATO napadima diktatori koji su ipak drzali zemlje daleko od haosa i civilnih ratova. dagmar, u Libiji nema, za sada, ISIS-a. u Libiji je trenutno gradjanski i rat interesa pobednika nad Gadafijem gde je vera tek jedan od tri-cetiri bitna segmenta koji uzrokuju taj rat i gde radikalne organizacije, jos uvek, nisu te koje su najjace. u Libiji je i za vreme Gadafija postojala radikalna grupa koja se zvala LIFG i koju ni Gadafi nije mogao da unisti do kraja. Gadafi je bio diktator i brutalni ubica i nema izgovora za njegovo odrzanje i hvaljenje, ujedno je i jedan od vecih krivaca za sadasnje rasulo u Libiji. Edited January 7, 2015 by Bane5
Прслин Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Наравно да су обучени војници, то је јасно већ по томе што акција није самоубилачка. Црних чеченских удовица и мучених клинаца испраних мозгова џихадисти имају за бацање, али специјалаца који савршено говоре француски баш и не. Добро обучени војници се чувају и кевларским прслуцима, за које коментатор бибисија каже да су их носили, а и маскама, мада то више не пролази у модерном свету покривеном камерама. Повукли су се ови на резервни положај и већ знају како ће ово да се и настави и заврши.
kud u maglu Simoviću Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Nisam znao. Ali i dalje mislim da su ozbiljne i dobro obučene ubice. suprotnog sam mišljenja. da je ovaj teroristički akt delo jedne izolovane ćelije. taj kiks sa adresom mi je ključni dokaz, plus, ako je tačno, da su ih (već) locirali u remsu
namenski Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 inače je neverovatna ta globalna tupost koja ovo gleda iz vizure slobode govora. +1
Recommended Posts