Aleksandar88 Posted June 19, 2021 Posted June 19, 2021 @namenski jel pravila indija neke kopije po licenci? Negde u glavi mi stoji Mahindra ili tako nešto. Možda i grešim?
namenski Posted June 19, 2021 Author Posted June 19, 2021 40 minutes ago, Aleksandar88 said: @namenski jel pravila indija neke kopije po licenci? Negde u glavi mi stoji Mahindra ili tako nešto. Možda i grešim? Jao, jeste, negde sredinom 70-ih uvezeno nesto indijskih licencnih od one posleratne CJ fele sa onom visom ruznijom haubom, zbog drugacijeg motora. Bilo sranje neopevano, em nekvalitetno, a na sve to imali su - sto ih je posebno hendikepiralo nesto duzi medjuosovinski razmak. Nisu potrajali, bili su, sto jes'-jes' bas jeftini, svi obojeni u neku gadnu tamnozelenu boju i - pretpostavljam - deo nekog trgovinskog aranzmana sa Indijom... I prebaceni na metarske mere umesto colovnih... Inace, jedinog pravogtm su, koliko znam posle rata radili i to poprilicno dugo - Francuzi. Hotchkiss, firma od pedigrea, obelezavali su ga M201 i ono njihovo standardno VLTT (Vehicule Leger Tout Terrain)... Nezvanicno La Jeep... I to bogami u poprilicnom broju i poprilicno dugo, mislim da im je do 1980. bio glavna kampanjola... Inace, zaboravljeno je, mislim da ni jedan - barem da ja znam - nije sacuvan ovaj Willys: Uvozeni su, opet svi zeleni, posle 1953, dakle posle Kaiser-Jeep braka i bili su prvi pravi SUV-ovi: prilicno udobniji od praoca, veci... Cudno, ovde su ih zvali Оверланд: to me dugo zbunjivalo i ako se firma (vidi oglas dole) zvanicno zvala Willys-Overland jer me stalno asociralo na francusku fabriku automobila Auverland... Verovatno su ih ovde tako zvali da bi ih razlikovali od dzipova, mislim Willys-a... Ko ce ga znati, soferska posla... Inace, bili su evropeizirana, metalna verzija onih njihovih izumrlih дрвењака: 1
namenski Posted June 28, 2021 Author Posted June 28, 2021 Duh Hansa Ledwinke, jednog od sigurnih top 10 auto konstruktora svih vremena lebdi nad najvecim prevarantom u istoj oblasti (ne misli se na Adolfa), likom prema kojem je i 1 Enzo bio gospodin covek od formata, stila i nivoa:
namenski Posted October 16, 2021 Author Posted October 16, 2021 Homage za Tomos APN-4: Ali, i : Genijalno resenje strujetm: nuzda je majka invencije i kreativnosti. Шрафцигер je опцијаtm: 1
zorglub Posted October 17, 2021 Posted October 17, 2021 Mogao si pre Apenca o najprodavanijem motornom vozilu ikad:
namenski Posted October 17, 2021 Author Posted October 17, 2021 8 hours ago, zorglub said: Mogao si pre Apenca... Nista ti ne razumes... 1
April Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 Vratia se Namenski... Ovo želim posedovati: Nije kao Toni Soprano Chevy Suburban, ali za nas proletere mašala
namenski Posted October 19, 2021 Author Posted October 19, 2021 On 18.10.2021. at 13:07, April said: Nije kao Toni Soprano Chevy Suburban, ali za nas proletere mašala... ...nije, sto jes'-jes'. Ali: 1 proleterski, 1937, dok su pikapovi sluzili za pikapovanje i dok su se jos znale mere... I za auta i za ljude... Ono, jeste da je шестак...
foto Posted October 20, 2021 Posted October 20, 2021 ovo je dok su ljudi bili normalni i pravili kola sa srafovima i nitnama. nadam se da se gospodin koji je uveo plasticne zabice kuva u paklu.
zorglub Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Gordon Murray: ...the moment I drove the “little” NSX, all the benchmark cars–Ferrari, Porsche, Lamborghini–I had been using as references in the development of my car vanished from my mind.
Recommended Posts