Jump to content
IGNORED

Islamska drzava

iDemo

Recommended Posts

Posted

sto nije cudno s obzirom na glavnog im ideoloskog sponzora, Saudijsku Arabiju

finansijskog - bole iskren kurac šeikove za "stvar" dok im jedna puši a drugu trpaju, sve s kavijarom i šampanjcem

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iDemo

107

• Bane5

86

• Ryan Franco

85

• Muwan

67

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

finansijskog - bole iskren kurac šeikove za "stvar" dok im jedna puši a drugu trpaju, sve s kavijarom i šampanjcem

:D

Nema šampanjca, a svaka žena obično dobija celu noć sa šeikom, naizmenično.

Sad ne sumnjam da je Boshoku šeik da bi pravio redovno Hugh Hefnerove pidžama žurke.

Što se tiče da li je kuća Sauda samo ideološki ili finansijski sponzor, oni su totalni sponzor vehabizma (politička, državna, ideološka, religiozna simbioza), faktička Sveta alijansa između vehabija i Kuće:

The alliance between followers of ibn Abd al-Wahhab and Muhammad bin Saud's successors (theHouse of Saud) proved to be a rather durable alliance. The house of ibn Saud continued to maintain its politico-religious alliance with the Wahhabi sect through the waxing and waning of its own political fortunes over the next 150 years, through to its eventual proclamation of the Kingdom of Saudi Arabia in 1932, and then afterwards, on into modern times. Today Mohammed bin Abd Al-Wahhab's teachings are state-sponsored and are the dominant form of Islam in 21st century Saudi Arabia.
Edited by slow
Posted

Sad ne sumnjam da je Boshoku šeik da bi pravio redovno Hugh Hefnerove pidžama žurke.

To bi vec bili ozbiljni koraci u pravu reforme (islama) i dalje redom, ne?

Posted (edited)

To bi vec bili ozbiljni koraci u pravu reforme (islama) i dalje redom, ne?

Mali korak za Boshokua, veliki za vehabizam  :D

Edited by slow
Posted (edited)

u dižonu se još jedan neshvatač mirovnjaštva zaleteo kolima u pešake i samleo 12 kom sve urlajući slava alahu kroz prozor kola

nadajmo se da javnost neće mnogo da islamofobiše jer bi to bilo jako loše po one koji tek planiraju sijanje terora međ ćafire  :fantom:

Edited by Hella
Posted (edited)

Sorry your page was not found ...

ovo mi se precesto desava u poslednjih par dana. kopiram url kao sto sam oduvek radio. 

https://www.google.rs/search?q=Longreach+restaurant+in+trouble+for+anti-Islamic+sign&rlz=1C1AVNC_enRS609RS609&oq=Longreach+restaurant+in+trouble+for+anti-Islamic+sign&aqs=chrome..69i57j69i60.750j0j7&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8 

u svakom slucaju, na brisbanetimes.com.au potrazite 

Longreach restaurant in trouble for anti-Islamic sign

Edited by pacey defender
Posted

e onda ništa jer onde dvoje mrtvih a ovde kreda na tabli i sad smo kvit :fantom:

Posted

Verujem da ni sam nisi toliko glup da verujes u poredjenje, vec je u pitanju nekakva glupava samopromocija i vera u egocentricni marketing i zudnja za privlacenjem paznje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted (edited)

Još se kao izvinjava, (sorry ??) na valjda zabrani ulaska muslimana u restoran.

kome i zbog čega?

Razumljivo je da imaju ljutnju i gorčinu na ono što se dogodilo, a iskazivanje na ovaj način im je tupavo - kao pokušaj duhovitosti naj južnoj tribini: "Only jews and pussies"

Edited by J-♣
Posted (edited)

Nisam pominjao kljuc niti mislim da isti postoji: dogadjaji u Iranu, krajem sedamdesetih godina proslog veka, su posluzili samo kao okidac promena u pravcu koji imamo danas. 

Kljucnog igraca nema, radi se o jednom trendu, pojavi za koju do danas nemamo objasnjenje, ali sam u jedno siguran: znacaj Saudijske Arabije nije ni izdaleka onoliki kolikim ga ti ovde prikazujes jer se u njenom slucaju radi o jednom ekstremno korumpiranom rezimu koji nije sposoban nizasta osim da se nada bioloskom trajanju. Kakva crna promocija vahabizma, kakvi bakraci, kakva crna Saudijska Arabija kao svetionik islama.

Danas su nada militantnog islama zemlje sa milionskom sirotinjom.

Znacajni su itekako po parama - posebno viskove koje su imali od sedamdesetih za sirenje vahabizma.

Ideologije (a posebno ekstremne) se tesko sire bez finansijske i logisticke pomoci mocnih drzava.

Kroz vehabijski sistem skola od Indonezije do Severne Afrike i jos vise kroz podrsku raznih muezina globalno. 

Bez te podrske tesko da bi se vehabije probile u mejnstrim - pri tome ne mislim samo na podrsku KSA kao drzave nego pre svega i na individualnu podrsku saudijskih bogatasa sto je teze kontrolisati.

Ubedjen sam da ce ove odmetnute vehabije pre ili kasnije udariti nuklearno i da ce onda anihilacija i rasparcavanje KSA biti jedna od opcija.

Demografija KSA je takva da vec ima puno mladih, obrazovanih ali nezadovoljnih za koje nema dovoljno para a to je milionski rezervoar za relativno laku tranziciju iz drzavnog u revolucionarni vahabizam.

Edited by Anduril
  • Create New...