Jump to content
IGNORED

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

ajgor

Recommended Posts

Posted

Kod moje banke ovde je super plaćati karticom u RSD ili dizati RSD. Imaju super kurs, mnogo bolje nego da menjam keš pa plaćam u RSD u Srbiji.

• 3 weeks later...
Posted

Koliko znam sve. samo ostavljaju ALD automotive. Sve ostalo prodaju.

Posted

Do mene je dosla informacija da ih samo portfolio zanima, staff ne toliko...

Posted

Ovo je bilo očekivano godinama. Ja lično uopšte ne žalim za odlaskom SoGe-a, imao sam priliku da ih dobro upoznam kroz posao i bili su mi krajnje iritantna pojava. Voleo bih da znam šta je u glavi menadžmentu OTP-a, kada već tako agresivno preuzima banke na srpskom tržištu.

Posted (edited)

Meni je enigma SoGe sa ulupavanjem 10-12 mil EUR u onu zgradu pre par godina i onda odmah donesu odluku da prodaju banku. 

Edited by nick1986
typo
Posted (edited)

Osim Rajfa nisam nikad ni razmatrao ostale banke na trzistu. Koristio Intezu, onako korektno i nesto malo Telenor banku. Rajf ostavlja naj utisak bar kod mene za osnovne stvari.

Edited by Friend
  • 2 months later...
Posted (edited)

Izgleda da nije neuobičajena pojava da zaposleni u bankama uzimaju veće sume novca (enigma pod kojim uslovima i da li uz saglasnost i podršku šefova) pa ih posle plasiraju na crno tržište preko penzionisanih nezaposlenih/ članova porodice koji se bave zelenašenjem.

Edited by halloween
Posted

@halloween

Vidi, sve je moguce, desavaju se propusti, zloupotrebe i sl.u bankama, ali ne postoji sansa da zaposleni koji to radi ima podrsku sefova ili rukovodstva. Zaposleni to moze da odradi na 2 nacina - da uzme cash kredit u svojoj Banci (pod nesto povoljnijim uslovima) ili da skine sa racuna nekog klijenta sto je krivicno delo. Obe stvari su se desavale ali su izuzetno kaznjive i siguran sam da ne postoji Banka gde ovo, cim se sazna, ne bi bilo najstrozije sankcionisano 

Posted

Ima toliko "prljavog" casha na sve strane da ocekujem da uskoro zelenasi krenu bilborde i reklamne termine da iznajmljuju..Banke su tu samo nepotreban sraf. 

Mada, danas nista ne moze da me iznenadi