11 hours ago11 hr On 8. 7. 2025. at 20:31, Spooky said:Ha ha ha. Blago tebi sto imas lepo iskustvo, ja uopste nemam.Ja sam magnifica godinama, pa mi nista nije pomoglo kada sam upao u problem zbog njihove gluposti pa sledi rant.Prvo, savetnici su mi se menjali na svakih par meseci, i ne idem u banku cesce od jednom godisnje, pa kad idem trazim mailove o poslednjoj promeni savetnika.A o nesposobnosti, evo vam neverovatna prica: Dodje vreme za obnovu kartica - meni ne obnove. Stigne samo mail da su iskoristili pravo da mi ne reizdaju bez ikakvih specificnih objasnjenja, vec samo opsti spisak potencijalnih razloga - poslovna politika, kreditni rizici. Ni savetnica ni sefica ekspoziture, niti telefonska sluzba nema odgovor na pitanje WTF se desava i kome da se obratim za instant informacije. Jedino upustvo, da pisem na neki mail neke strucne sluzbe koja ce eskpresno u roku od 2 sedmice odgovoriti (toliko im i trebalo).U medjuvremenu sam svojom istragom (guglanjem i pitanjem po forumima - mi ljudi kazu da proverim kreditni biro) dosao do toga da su mi i u kreditni biro dodali terecenja za docnje od po par evra (tipa 700 i 500 dinara) u tri navrata (a celo vreme primam platu i imam mnogo vise od toga u svakom trenutku para na racunu i niko me nije zvao, pisao mailove i sl da me obavesti za dug). A kad sam ovima u poslovnicama i savetnici pokusao da objasnim koji je problem, nisu mi verovali - i cak me ubedjivali da dugovi do 5000 din nisu bitni i ne treba da brinem sto imam docnje malog iznosa u kreditnom birou i da ih oni ionako ne uzimaju u obzir.Problem je bio sto je American Ex kartica koju i ne koristim i stoga ne proveravam redovno imala neke sitne devizne naplate za neki internet servis, njihov trajni nalog zakazao, a ja rucno nisam platio onaj minimalni iznos svakog meseca, i tacno 60 dana kasnije po zakonu prijavili birou, a kasnije ponovo. I njihova automatika za koju obicni zaposleni u filijalama nemaju pojma kako funkcionise me blacklistovala za kreditni program, bez da su me obavestili i pitali i proverili sta se desava zbog par evra duga.Na kraju spora ali pravicna e-mail strucna podrska posle 15ak dana resila problem - naravno ne priznavsi gresku kod njih, al u duhu nase duge saradnje dobrovoljno skinuli zabeleske u birou (bar se nadam da jesu jer nisam proveravao) i izdali mi kartice.Sve od ovoga bih shvatio, greške se dešavaju baš svuda, ali da savetnik, sefica filijale i slični zaposleni (i telefonska podrška) ne može da mi kaže zbog cega mi nece reizdati karticu (nije delovalo da neće iz poslovne politike, već da stvarno oni ne znaju - jer su lupali razne teorije zbog čega bi moglo biti, ispitivali me da li imam neka potraživanja od neke treće strane za koja možda ne znam), da su me blacklistovati za kreditni program.Hit savet sefice filijale - "odbijeno vam je reizdavanje - ajde da mi fino podnesemo sad novi zahtev za kartice - pa da vidimo da li ce "sistem" prihvatiti ovaj put."Mnogo puta sam cuo da spominju "sistem" kao da pricaju o nekom ekstremnom entitetu.Nekom AI-ju za koji ne znaju kako radi, vec mu samo služe i jedino što mogu je da ponizno ponove zahtev nadajući da će ovaj put sistem biti raspoloženiji.Strucna sluzba preko maila radi, ali nije normalno biti bez kartice 15 dana dok čekaš odgovor i još 7-10 dok izrađuju karticu.Zasto ne glasas novcanikom? Da li su ti stvarno potrebne te kartice i bas ta banka? Nece da ti izdaju kartice, zatvori tamo racun ili ako bas ne mozes iz nekog razloga, smanji poslovanje sa njima na neki minimum, i predji tamo gde imaju uslugu koja ti odgovara. A ako su svi sranje, kao sto jesu, vrati se na kes koliko god mozes...
11 hours ago11 hr @cudakovic Uh, da mislim da su neki bolji, davno bih presao (vidi i moj post o pro credit banci). Doduse, koristim dodatno i Yetell banku, jer imaju neke strava usluge, al njihova kreditna ponuda je losa. A kreditne kartice su prosto potrebne danas - za USA putovanja su skoro pa must radi rezervacija osiguranja za hotelske sobe, rent a car i slicno...Dodatni problem je sto imam i stambeni kredit u kome rata raste ako se vise ne prima plata u Intesi, sto mozda nije ni zakonito, al ajde sad se tuzi sa njima, kad su mi advokati jasno na grupi rekli da ako nemam ortaka advokata - da je traziti advokata za neku relativno sitnu tuzbu beznadezna misija.
10 hours ago10 hr Najgora banka je ona u kojoj imas racun :) Na kraju se sve svodi na to da li imas kontakt da ga pozoves da neke stvari "ubrza", kao i za sve drugo u ovoj drzavi...