Jump to content

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

Featured Replies

Ja sam u Intezi Magnifica korisnik. To je kad imas platu preko 1.5k evra koja ide na racun kod njih mada se moze steci i na druge nacine:

Intesa Sanpaolo Bank
No image preview

Magnifica korisnici dobijaju svog licnog savetnika. Meni je to ispala bombona, pala mi se jedna bas proaktivna i pametna zenica, ne da je meni sredjivala probleme nego i familiji.

Sad sam uzeo i Magnifica paket racuna (ne mesati sa ovim iznad). Taj paket je 800 dinara mesecno. Jako je dobar ako radite bilo sta krupnije. Meni je znacilo za vece uplate i isplate u RSD i EUR i domace i inostrane. Takodje dobijas brdo kartica, jedna od jacih stvari je sto imas DDOR zdravstveno osiguranje free za Evropu i valjda uz doplatu od 100 dindzi mesecno, free za ceo svet. Sto je ogromna usteda ako cesto putujete. U principu sve sto radis preko Inteze je jeftinije ili besplatno ako imas taj racun. Ima tu jos toga: https://www.bancaintesa.rs/stanovnistvo/paketi-platnih-racuna/intesa-magnifica-platni-racun.html

• Replies 2.4k
  • Views 246.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Hajde ljudi, iskulirajte malo. Em Mobi banka ima obavezne rezerve u NBS koje ne mogu da ispare sa tog računa, em država garantuje za sve uloge do iznosa od EUR 50.000 (znam iz prve ruke da je isplaćiv

• Nema to nikakve veze sa našim bankama, već jedino i isključivo sa ultrarigidnom politikom NBS u vezi deviznog poslovanja (pre svega), njenim hiperregulisanjem i hiperkontrolisanjem propisa i generalno

• jbt koliko je ovaj na tw naporan, i glup

Posted Images

On 22. 6. 2025. at 15:06, xavier said:

Sa druge strane, kad god je trebalo da lično posetim bilo koju ekspozituru i komuniciram sa zaposlenima, u 90% slučajeva je bilo problema i odugovlačenja iako su zahtevi u ime pravnog lica bili trivijalni (tipa otvoriti devizni račun u novoj valuti, otkup deviza po povlašćenom kursu, ažuriranje podataka o adresi itd). Stekao sam utisak da imaju veliku fluktuaciju zaposlenih (kao verovatno i u većem delu bankarskog sektora), da su loše upoznati sa internim procedurama i softverom koji koriste, da jedni drugima prebacuju lopticu zbog preopterećenosti itd.

Ovo je i moje iskustvo.

Otvorio sam kod njih nalog i vec treci dan ne uspijevaju da rjese ono sto je u Raiffeisenu trebalo 30-ak minuta. Doduse, nije svakodnevna stvar, ali nije ni kvantna fizika, a niko ni u lokalnoj filijali, niti u BG centrali jos uvijek ne zna kako to da odradi. Pri tom, morao sam da insistirati da se tome da prioriet umjesto da stvar stoji i ceka da dodje na red. Uz to saznam da ne rade vise stednju u CHF i da im blagajne rade samo do 14:00.

Prilicno porazavajuce.

Edited by Peter Fan

On 23. 6. 2025. at 11:00, Shan Jan said:

Ja sam u Intezi Magnifica korisnik. To je kad imas platu preko 1.5k evra koja ide na racun kod njih mada se moze steci i na druge nacine:

Intesa Sanpaolo Bank
No image preview

Magnifica korisnici dobijaju svog licnog savetnika. Meni je to ispala bombona, pala mi se jedna bas proaktivna i pametna zenica, ne da je meni sredjivala probleme nego i familiji.

Sad sam uzeo i Magnifica paket racuna (ne mesati sa ovim iznad). Taj paket je 800 dinara mesecno. Jako je dobar ako radite bilo sta krupnije. Meni je znacilo za vece uplate i isplate u RSD i EUR i domace i inostrane. Takodje dobijas brdo kartica, jedna od jacih stvari je sto imas DDOR zdravstveno osiguranje free za Evropu i valjda uz doplatu od 100 dindzi mesecno, free za ceo svet. Sto je ogromna usteda ako cesto putujete. U principu sve sto radis preko Inteze je jeftinije ili besplatno ako imas taj racun. Ima tu jos toga: https://www.bancaintesa.rs/stanovnistvo/paketi-platnih-racuna/intesa-magnifica-platni-racun.html

Sama činjenica da 3 meseca nisu obavestili Magnifica klijente da putno nije više preko DDOR nego preko Wienera govori dosta toga.

On 16. 6. 2025. at 20:13, jms_uk said:

Izgleda da je problem kod EPS-a, posto mi tata malo pre kaze da i kod njega stoji dugovanje, a on je platio jos ranije, 4. juna (preko druge banke).

Znaci da sam danas pretplatio za sledeci mesec… srecom, letnji racuni su manji pa ih ne kreditiram previse…

Danas se na aplikaciji pojavila uplata, stoji da je sve izmireno.

Radi preko eps portala na webu

I cak pokazuje moje duplo placanje kao pretplatu