Jump to content

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

Featured Replies

8 minutes ago, goofs said:

Jel neko koristi Inteza mobi aplikaciju? Jel izvodljivo da se aplikacija sa istim nalogom/računom instalira na dva telefona i paralelno koristi? Sta mi treba za to?

Koliko znam, ne može, ali zovi call centar njihov, pa pitaj.

kakav je pakao promena pin-a na ovlašćenoj kartici u otp-u

a pre samo 6 meseci meni su prilikom uručivanja rekli da se više ne menja pin prilikom dobijanja nove kartice

:fpalm:

• 2 weeks later...

Ima li ovde korisnika usluga Poštanske štedionice sem nas matorih koje mrzi da menjamo banku i broj računa :)  Banka unapredila tzv homebanking i svaki korisnik ima prvo da u PŠ potiše ugovor u 2 primerka, 12 listova arčenog papira za korišćenje elektronskog poslovanja.  Bila sam vredna i uradila to jednog mirnog dana krajem januara ali ne lezi vraže, aplikacija neće da se oglasi sa username, podrška elektronska ne postooji, današnji ulazak u veliku poslovnicu me je katapultirao u predvorje pakla iz osamdesetih kad s eišlo po čekove, sa desetinama ljudi u svim mogućim redovima koji stoje po principu ko je poslednji, službenik koji sms notifikaciju namešta baki koja u ruci ima staru nokiu a on pita za aplikaciju da li koristi i ostala lica izgubljena u potpunom besmislu

Na kraju sam se predala kad sam došla na red i umesto da sama otvaram mail na koji službenik šalje linkove i kodove za promenu username i lozinki pružila sam mu telefon ( otvorenih tabova uključujući i ppp jer sam prethodno čekala u jednoj bolnici sat vremena je bilo ojha :D 

Novi portal je i vizuelno i korisnički nenormalno loš , hiljade penzonera koji su najuredniji korisnici Pš će umreti od srca pre nego se snadju. Platila bih da saznam ko se opario za ovo nikakvo unapredjenje 

PŠ se sprema za navalu novih korisnika kad krenu "krediti za stanove za mlade" 🤣🤣🤣

8 hours ago, ljuttko said:

Ima li ovde korisnika usluga Poštanske štedionice sem nas matorih koje mrzi da menjamo banku i broj računa :)  Banka unapredila tzv homebanking i svaki korisnik ima prvo da u PŠ potiše ugovor u 2 primerka, 12 listova arčenog papira za korišćenje elektronskog poslovanja.  Bila sam vredna i uradila to jednog mirnog dana krajem januara ali ne lezi vraže, aplikacija neće da se oglasi sa username, podrška elektronska ne postooji, današnji ulazak u veliku poslovnicu me je katapultirao u predvorje pakla iz osamdesetih kad s eišlo po čekove, sa desetinama ljudi u svim mogućim redovima koji stoje po principu ko je poslednji, službenik koji sms notifikaciju namešta baki koja u ruci ima staru nokiu a on pita za aplikaciju da li koristi i ostala lica izgubljena u potpunom besmislu

Na kraju sam se predala kad sam došla na red i umesto da sama otvaram mail na koji službenik šalje linkove i kodove za promenu username i lozinki pružila sam mu telefon ( otvorenih tabova uključujući i ppp jer sam prethodno čekala u jednoj bolnici sat vremena je bilo ojha :D 

Novi portal je i vizuelno i korisnički nenormalno loš , hiljade penzonera koji su najuredniji korisnici Pš će umreti od srca pre nego se snadju. Platila bih da saznam ko se opario za ovo nikakvo unapredjenje 

Sramota. Ne znam da li svi znaju, OTP je madjarska Postanska stedionica, jeste imali su mnogo promasaja ali eto posle mnogo ulozenih para su dostigli neki nivo regionalne kakve takve Banke koja koliko toliko OK funkiconise... to bi trebalo da se radi sa nasom Postanskom (kupila je deo Banke Dodikovog sina u BiH kao pocetak nekog sirenja pre neku godinu i jos neka portfolija) ali nema ko.... Sram ih bilo plus stranacko zaposljavanje plus korupcija i kriminal.... Jorgovanka... pricaju o nekom shatro patriotizmu i razvoju... Sram ih bilo....

3 hours ago, Frank Pembleton said:

PŠ se sprema za navalu novih korisnika kad krenu "krediti za stanove za mlade" 🤣🤣🤣

...I još ponekoga kome nekakve sankcije stupaju na snagu dan posle sutra.

Elem samo da prijavim da je NLB aka Komercijalna banka konačno uvela Apple Pay prošle nedelje, nisam verovao da ću to doživeti. :robija:

Just now, ducca said:

Elem samo da prijavim da je NLB aka Komercijalna banka konačno uvela Apple Pay prošle nedelje, nisam verovao da ću to doživeti. :robija:

jel je za korišćenje apple pay-a neophodna aplikacija banke ili može na suvotm tj samo da se skenira kartica u telefon?

8 hours ago, ljuttko said:

Platila bih da saznam ko se opario za ovo nikakvo unapredjenje 

Nije to tesko pitanje, novi sistem je Assecco, a tu je jedan od glavnih Brnabickin brat. 

2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

jel je za korišćenje apple pay-a neophodna aplikacija banke ili može na suvotm tj samo da se skenira kartica u telefon?

Mora i njihova aplikacija da bi se aktivirala usluga (NLB Pay)

1 hour ago, Lezilebovich said:

Nije to tesko pitanje, novi sistem je Assecco, a tu je jedan od glavnih Brnabickin brat. 

Nije da mi nisu bili prvi izbor  ali sa toliko para makar da se napravi neki bolji i jednostavniji interfejs , o tome koliko maltretiraju svoje korisnike prelaskom sa jedne platforme na drugu da ne govorim. Osećam da im je suvim zlatom od naših para plaćeno ovo zajebavanje

Kakav crni interfejs, koriste ono što postoji već godinama. Sve što Brnabić i Vučić brat dotaknu se brzpotezno pretvara u najveći krš na tržištu.

• 1 month later...
Poštanska štedionica u Pionirsko...
No image preview

Poštanska štedionica u Pionirskom parku predstavila stamb...

Predstavnici Banke Poštanska štedionica predstavili su danas subvencionisane stambene kredite za mlade "studentima koji hoće da uče".

u kakav se skrndelj od banke pretvorio erste, znači neveruem

koristimo je u firmi, koleginici pojede bankomat karticu

kao ovlašćeno lice odem u očekivanju da je neko otvorio bankomat i izvadio karticu napolje

ali ne

popunjava se neki formular gde opišeš šta se desilo, predaš i čekaš

7 dana kasnije se javlja neka ćurka da pita za broj računa ili PIB

ja se mislim koji vam kurac služe ti kompjuteri tamo ali dam PIB, prepozna nas i kaže sačekajte javićemo se

7 dana kasnije - krompir

znači 14 dana bez kartice /visa/, ne znam da li je neki naum da nas nateraju da koristimo dinu

ne bi dramio da nemam iskustvo koje deluje kao sci fi u poređenju

tamo negde oko 2001. godine kad još nije bilo stranih kartica ovde, krenemo mi kolima za poljsku

žena mi da svoj nemački mastercard da se nađe

u nekoj slovačkoj wookoyebini nam se prigladni, nemamo te njihove usrane peneze, krune, šta li je

vidim ja erste bankomat i odem da dignem pare

s obzirom da nikad to ranije nisam radio, odradim neku sekvencu radnji, očito pogrešnu, jer mi bankomat nepogrešivo usisa karticu

subota popodne, u slovačkoj život ne postoji, banka ne radi

ja krenem da lupam na vrata u očaju, kako ću pred ženu

posle 5 minuta otvara pospani portir u fazonu šta je bilo

ja mu nekako objasnim rukama i pantomimom šta se desilo

on rutinski rukom pokaže i izgovori nešto tipa ahoj počakajte

vraća se sa nekom alatkom, iznutra otvara bankomat i vadi karticu

predaje nam nazad, nije me pitao ni za ime ni za pasoš

a tek bi tu bila jebada jer kako sad ja a kartica na neko drugo ime

eto takav je bio svet u kome smo živeli

a ne ovaj krompirov mućak danas.....

jebeni erste, što je najgore gde čovek da pobegne kad su svi isti

Erste je za privatne potrebe ubedljivo najbolja banka u Austriji. Najbolji online banking, najbolji app, solidni uslovi za finansiranje (nikada najbolji ali nikada ni najgori) i vecina usluga je brza nego bilo gde drugo. Mada su i oni krenuli sa ensitifikacijom tako da su uveli da se svaka usluga sa poslanikom banke naplacuje 5 eur (dodsue samo na bazicnoj tarifi) tako da sisaju za sada samo stariju klijentelu.