Hamlet Strašni Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Jel ovo bilblioteka grada u pozadini?
Singer Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Naredba Opštine grada Beograda sa propisom o zamračivanju i merama sanitarne zaštite, 24. april 1941., Beograd Uputstvo sanitarnih vlasti u gradu proizvođačima i prodavcima mleka i mlečnih proizvoda za dalji rad. 30. april 1941., Beograd Naredba kojom se zabranjuje povećanje cena roba i usluga, kao i opšta zaštita punovažnih ugovora na teritoriji zauzetoj od strane nemačkih trupa u Srbiji, april 1941. Beograd Naredbe sanitetskih vlasti kojima se uvodi red u zdravstvene prilike u gradu i reguliše pravo nošenja oznaka Crvenog krsta, 1941. Beograd
Singer Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Ma namenski vibrira, ja se bas lepo smestio i pomno iscitavam. Malo i dodajem... Dopiši reč - dve da se zna gde je, šta je i kad je ako si u prilici.
avala_prijem Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Jel ovo bilblioteka grada u pozadini? Ne ali si blizu, takoreci prekoputa. Dopiši reč - dve da se zna gde je, šta je i kad je ako si u prilici. Cim budem u prilici, nema problema.
Singer Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Plakat propagandnog odreda Srbija (Propagandabteilung "S") u kome se objašnjavaju nemački stavovi u vezi s Aprilskim ratom i projektom Nove Evrope u kojoj i Srbi moraju da nađu svoje mesto, proleće 1941. Beograd
namenski Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 (edited) Plakat propagandnog odreda Srbija (Propagandabteilung "S") u kome se objašnjavaju nemački stavovi u vezi s Aprilskim ratom i projektom Nove Evrope u kojoj i Srbi moraju da nađu svoje mesto, proleće 1941. Beograd Zatvaraj i predji na posleratnu izgradnju i obnovu!!! Ovo sam mogao da nadjem i u nekim sadasnjim sredstvima informisanja, nisu morali Nemci to da mi stampaju i lepe po zidovima cetresprve Edit: Србине, коњу један!!! Edited November 24, 2014 by namenski
Singer Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Da znaš da sam se pošteno kad sam pročitao ovaj plakat
avala_prijem Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Zato namenski i reaguje. Ne znam sta ga sprecava da sam predje na gradivo iz '48
Singer Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Proglas Dragomira Dragog Jovanovića, izvanrednog komesara grada Beograda, kojim se traži od stanovnika da doprinesu naporima za normalizaciju života i obnovu razorenog glavnog grada, 5. maj 1941., Beograd Naredba Dragomira Jovanovića svim vojnim obveznicima, Srbima i Slovencima koji su sa odobrenjem Nemaca izbegli odlazak u logore i imaju status "zarobljenika u odsustvu", da se prijave Opštini grada Beograda. 27. maj 1941., Beograd Plakat opštine grada Beograda o obavezi prijavljivanja neeksplodiranih avionskih bombi. 24. maj 1941. Beograd Pukovnik Kajzenberg, vojni komadant grada, obaveštava stanovništvo Beograda da je izvršena egzekucija nad zatvorenikom optuženim za pljačku. 19. maj 1941. Beograd Naredba komadanta Beograda kojom se početak policijskog časa u gradu za civilno stanovništvo pomera sa 19 na 20 časova. 11. maj 1941. Beograd Dragomir Lj. Jovanović, upravnik grada Beograda i predsednik Opštine grada Beograda, je propisao tržišne cene prehrambenih proizvoda, kolonijalne i manufakturne robe i ogrevnih sirovina u Beogradu. 14. maj 1941. Beograd
Yoda Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Zato namenski i reaguje. Ne znam sta ga sprecava da sam predje na gradivo iz '48 Iskulirajte obojica.
Topola Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 (edited) Jel ovo bilblioteka grada u pozadini? Kao što reče Avala, a Hamlet dobro pretpostavio, reč je o Knez Mihajlovoj. Snimak je iz 1942. P. S. Jodo, i ja ću da iskuliram odmah nakon ovog posta, ali, ne čini li ti se da je teško zadržati fokusiranost na ovaj zanimljivi topik sa ovim veselo-razbarušenim komentarima kolege poznatog po nastupu na svakoj temi gde mu nešto privuče pažnju...? Edited November 25, 2014 by Yoda Brisano uvredljivo obracanje.
gospa buba Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Da znaš da sam se pošteno kad sam pročitao ovaj plakat sloshilo mi se momentalno.
Прслин Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Има један још бољи из књиге "Немачки ратни плакат у Србији 1941-45". Тај сам једно време држао као волпејпр на компу пошто има причу о уједињеној Европи равноправних народа која као да је копипејстована у сваком другом саопштењу из Брисела.
Topola Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 ujedinjena Evropa? Nije zid ali je Srbija. I, da, zaista je outdoor kampanja. Kraljevo, 1941.
Topola Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Početak reklamnih kampanja po zidovima na ovim prostorima. Beograd, zima 1915.
Recommended Posts