Topola Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 Prasline, ovo je razglednica... Da sam znao šta ću da izazovem, jednu takvu nekonzistentnost u odnosu na proklamovanu temu... Mogu i ja sad da postavim još neku razglednicu, i gde smo onda došli?
Topola Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 ovo bi onda ladno moglo da se preimenuje, naprimer, "poštanska istorija u sandučićima Srbije i okolnih zemalja"... Zamisli brate Prasline, kako je bilo slatko i simpatično kad iz pobunjene i skršene susedne barbaro-carevine u svoj topli bečki ili agramski stan dobiješ jedan ovakav motiv... Neko te se setio iz Mačve ili Valjeva, npr., dok je bio u kultur-misiji...
Прслин Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 Овај са пешацима је Ево један неутралан да ми се Миралем не нервира. А тражио је неко на питањима за мод тим нешто предизборно између светских ратова. Питао је МекКејб за ово "к". Стојадиновићева кампања је јако позната и изучавана, а свака сличност са немачким ратним плакатом није случајна. Погледаћу да ли могу да ископам још неке.
morgana Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 singere, ti si car. sto ne napravis blog sa ovim plakatima?
Tresko Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 Da li je urbana legenda, ili stvarno postoji onaj nemački plakat, gde nemci mole gradjane Beograda da prestanu sa prijavama drugih, jer ne mogu da postignu da obrade sva cinkarenja?
gospa buba Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 i ja bih to zelela da znam, to se suvishe chesto poteze u razgovorima. sad je prilika ^_^
Muwan Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 Ja sam pitao za te predratne predizborne i zahvaljujem na istim.
Прслин Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 Нашао сам још један... ...а ако некога занима детаљније како је вођена та кампања: http://www.arhivyu.gov.rs/index.php?download_command=attachment&file_command=download&file_id=9910&file_type=oFile&modul=Core%3A%3AFileManagement%3A%3AcFileModul
Tresko Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 i ja bih to zelela da znam, to se suvishe chesto poteze u razgovorima. sad je prilika ^_^ Pa to, sad da se vidi.
Прслин Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 (edited) Знам да није плакат, али је део Стојадиновићеве кампање. Филм су радили Немци, који су одштампали милион плаката за његову промоцију http://youtu.be/1QOBb4O_Ly0 Заборавих: ово је први наменски филм у политичким кампањама у Југославији. Edited November 26, 2014 by Прслин
InvisibleLight Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 SPO, 1990. every knee should bow :ziga: high tech milic-od-machvizam + "brojke i slova" skochko, duga ,tref,tref prvi svetski rat, leto 1914, oglas s ove strane save:
Recommended Posts