Прслин Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Један естетски сличан серији других са "међународним" темама. Нисам пронашао информацију ко је илустратор, да ли је рађено у Немачкој па штампано/превођено у Србији или је све обављано локално.
avala_prijem Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Sugestivan si, covece. Revizija revidiranog, revizija revidiranog...odzvanjalo je u glavi avale_prijema.
crtamOrasi Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 (edited) Jel ima materijala iz neke bitke? edit: ^ Edited November 25, 2014 by crtamOrasi
avala_prijem Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Crtas orasi na zidu ili na artiji koju postavis na zid?
Прслин Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Ораси, изгледа да гледаш само леву страну плаката. Са десне стране (супротне у односу на ону на којој пише на немачком језику, односно на латиници) имаш исти тај садржај на српском, мислим да део може да се подведе под "материјале из неке битке". Поздрав! Налетех и на прави рудник плаката и других штампаних пропагандних средстава из Првог светског рата.
Прслин Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Још само две из Првог, виде се корени из ког је изникао нацизам.
crtamOrasi Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Ораси, изгледа да гледаш само леву страну плаката. Са десне стране (супротне у односу на ону на којој пише на немачком језику, односно на латиници) имаш исти тај садржај на српском, мислим да део може да се подведе под "материјале из неке битке". Поздрав! Jedva dvocifren broj ubijenih Nemaca, jedan most i nepoznat broj bandera - poprilicno mrsav ucinak za 4 godine rata. Sem ako nije bas mnogo bandera :(
Прслин Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Ораси, линковао сам плакате којима Немци објављују да су стрељали преко 1000 људи, заробљених припадника ЈВуО, као одмазду због напада на немачке војнике и њихове сараднике. Због своје идеологије се спрдаш са њиховом ултимативном жртвом поднетом за слободу коју су, што и стоји на једном плакату, подносили заједно са заробљеним комунистима. Својим коментаром се сврставаш међу ове изнад, што јавне површине - некада зидове а сада форуме - користе за пропаганду, а мање им је битно да ли броје главе или бандере све док шаљу јасну поруку својим истомишљеницима. Нека ти служи на част.
crtamOrasi Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Ne znam, jedino ako te bandere nose (za mene) neocekivano veliki broj bodova u WW2 fantasyju i ako ih je bilo bas mnogo... nakupi se.
Roger Sanchez Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Proglas Centralnog odbora za zbrinjavanje izbeglih Srba i za obnovu Smedereva porušenog u velikoj eksploziji municije, kraj juna 1941. ovo je ustvari nekakva QUANGO+PR aktivnost™ komesarske uprave, ne?
Dr Arslanagić Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 ovo je ustvari nekakva QUANGO+PR aktivnost™ komesarske uprave, ne? Kada je formirana Nedićeva vlada, CO je postao Komesarijat za izbeglice, koji je za vreme okupacije obavljao veoma složen posao i rekao bih da ga je obavio prilično dobro obzirom na uslove. Vodio ga je Toma Maksimović a njegov zamenik je bio Petar Zec (možda će ti ovo ime biti poznato). Komesar za obnovu Smedereva je najviša funkcija do koje je Ljotić dogurao za vreme rata.
Њујоркер Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 http://blogfiles.wfmu.org/KG/popcorn/Jean_Michel_Jarre_-_Popcorn.mp3 Ali kakav genijalan poster :0.6: Mislio sam da sam video sve od 88/89 naovamo, ali ocigledno se prevarih. Vucina za III milenijum! Kuda se iznose vadikali?
Recommended Posts