Jump to content
IGNORED

VICE Srbija


nautilus

Recommended Posts

Znao sam i pre ovoga da nisi pivopija. :)

Zaječarsko i Nikšićko su sasvim dobra piva za male pare, a ima ih još prihvatljivijih. Ali, čak i da nećeš da piješ domaće, imaš gomile stranih po mnogo nižim cenama od 350 dinara za 0,3.

 

A to "popijem jednom mesečno 2-3 piva" nije uopšte pivski, to me nervira i kod ovih snobova.

Bio sam pivopija, pa mi se smučilo. Onda posle koju godinu probao raznorazna nemačka i belgijska piva (die beste - le meilleur) i shvatio da pivo opet ima smisla. Realno bi od raznoraznih pšeničnih piva mogao da se uništavam svakodnevno, al se kontrolišem, manje zbog cene a više zbog kilograma. A Zaječarsko je 1 golo govno, d'izvineš, ako mene pitaš Jelen i Lav su bolji. Mada je meni generalno piti srpsko pivo kao piti, ne znam, englesku šljivovicu.

 

@teacher :D

 

Real men drink rakija bre :fantom:

Link to comment

"Kako sam procitao Galebov clanak o Tajlandu i zgrozio se"

 

:isuse:

 

Sad sam pročitao i ovo mu je ubedljivo najbolja stvar koju je napisao tamo. Ne znam koliko je istinito, ali je sve tečno i ujednačeno i na kraju je okej.

 

Onaj drugi tekst o Kambodži i ratovima tamo nisam čitao jer znam da on nije kapacitet da napiše išta smisleno o tome.

Link to comment

"ne veruj nikome", "nemoj jesti jer ćeš provesti dane na šolji"... to je tekst iz ugla babe i naivnog turiste.

 

meni razočarenje posle njegovih ranijih.

Edited by Ravanelli
Link to comment

ovaj deo je odličan

 

 

 

"Ne" ne pomaže. Odmahivanje i vikanje da ne idemo tamo i ne stajemo takođe ne pomaže. On samo maše, bez pitanja te dovede ispred nekih udžerica i radnji sa tekstilom, klekne pred tebe i moli te dasamo uđeš. Pošto mi je već bilo preko glave moljakanja i beskrajnog cenjkanja i vikanja, popustio sam. A onda tamo sledeći tretman. I nikako da se oslobodiš te muke. Ne vredi ni da sedneš u drugi tuk-tuk, dobićeš isto. I taman kada izađeš i pomisliš - hajde da sada lepo nastavimo - on te odvede na još nekoliko mesta. Ništa od znamenitosti, zapravo, ne vidiš, jer te je vozao okolo kao budalu, a dva sata su već polako prošla i vreme je da vidiš palatu. Eventualno ti pokaže nekog Budu. Kao da Budu nisam nigde video do sada. Osim na svakom jebenom ćošku.
Edited by teacher
Link to comment

ok, ti se sada ne šališ? pa to se dešava još samo naivnim engleskim babama. ovo za budu... ne znam šta da kažem... ne vidiš tu malo kenjanje po kulturi?

 

po kulturi čega? kulturi 21st century turizma?

Link to comment

ne, nego po tajlandskoj. došao si u budističku zemlju, očekuj to na svakom koraku, šta je jebeni problem?

imaš mapu, znaš gde hoćeš, dogovori sa vozačem gde da te vozi. ako ne možeš da ostvariš taj minimum, do tebe je i nesposoban si.

 

 

====

 

problem je što ti ovde vidiš neko kenjanje po modernom turizmu, isto kao i venom, dok je ovo u suštini samo jadan i nesnađeni članak na koji možeš da se ložiš ili ako ne znaš realnost ili ako ti je samo da se iseravaš po nečemu.zapravo dosta je interesantan taj momenat kontre. primetio sam ga prvo na pivskom topiku. ovo je članak iz ugla babe i zato ste promašili.

 

ja se recimo grozim ekipe jungle tribea i njihove live-laugh-love yolo postave života i isprazne opsednutosti putovanjima, ali ovaj članak to ne dotiče 1%. jednostavno sam čitao kako se neko nije snašao.

druga stvar. imaš mesta za turizam gde su sve njegove zamerke još jače izražene. recimo maroko je 5 puta gori. ali nađeš zajebanciju u tome i gledaš da dobro prođeš po tim sjebanim uslovima. šta koji kurac kukaš?

 

"otišao sam na tajland i onda ću kukati o tome, jer to je novo kul i uz kurac sekama i karleušama koje se slikaju po plažama"... daj bre

Edited by Ravanelli
Link to comment

Nisam procitao clanak detaljno, niti sam bio na Tajlandu. Znam par ljudi koji su bili i vratili se sa lepim iskustvima, a i prvi komsija mi rece da je ranije cesto obilazio jugoistocnu Aziju. Kad smo to resili, reakcije u komentarima su smehotresne. Do juce su se osecali posebno, a sad im se 1 Galeb popisao na eksluzivnost. Najbolji je onaj sto histericno odgovara na svaki komentar koji se slaze s njim.

Link to comment

pa dobro, ali to ne čini ovaj članak boljim. vama su zapravo bolje reakcije na članak i što dira sujetu likova koji su vam odvratni.

 

takav članak bi recimo mogao da se napiše za prehajpovanu kubu gde su svi siromašni, prose, veliki broj žena se bavi prostitucijom, žive u represivnom sistemu gde zbog sranja možeš izgubiti stan... i da se piše baš iz tog ugla.

 

ovde čitam kako ga je nalevatio vozač tuktuka, što je otprilike na nivou da ti na zelenjaku traže 100 dinara za kartu do zrenjanina i daš.

Edited by Ravanelli
Link to comment

pa nije baš tako, gomila turista iz srbije hajpuju o tajlandu iako nemaju pojma ni gde su bili ni šta su radili. ovaj im se kvalitetno posrao na trošak od par hiljada eura i fejsbuk selfije. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...