Singer Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Treba nam topik za Beograd juče u odnosu na postojeći gde komentarišemo kad pukne cev u toj i toj ulici ili kad se demolira wireless u parku, drvored na keju itd. Dakle Beograd u slici i reči kroz vreme. Moderacija, ako želi, može prebaciti poslednje postove sa teme Beograd u ovaj topik ovde. Kao novobeogradžanin moram početi sa slikama rodnoga mi kraja u začeću, 1. blok Fontana.
bigvlada Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Zašto su blokovi baš tako nazvani, plan i redosled isušivanja močvara. Blok 21, SIV je levo od slike. U daljini se vidi sajam. Taj autobuski terminus je postojao i osamdesetih a ne znam kada su ga ukinuli, valjda kada je počeo da se gradi YUBC? Blok 28, FDU. Blokovi 62 i 63 Novi Beograd, 1970, bez reklama i bilborda, čistiji, ali i sa daleko manje zelenila nego danas. radna akcija, 1948 Krstići su preživeli :)
katamaran Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 (edited) Meni je ovaj deo nekada bio lepsi Bas me zanima jesu li to isti platani koji su i danas tu. Sad me nervira sto ne mogu da se setim kako se zvala ova kafanica na mestu danasnje opstine sto se vidi deo baste na ovoj slici. edit: setih se kafane. Dve megdandzije. https://www.facebook.com/Crno.beli.Beograd/photos/a.565057476883889.1073741834.146241745432133/565389930183977/?type=1&permPage=1 Edited October 30, 2014 by katamaran
katamaran Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Kad smo vec kod nekad je bilo lepse Negde sam procitao da su stradale da bi se napravila prva vojna parada u oslobodjenom Beogradu.
Singer Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Da nema Moskve teško da bih pogodio koji grad gledam. Fali "Albanija" baš pošteno :) Danas je ovo sve plato sa česmom oko moskve, jel da? Trotora ide se proteže do tramvaja pa to daje današnji izgled?
katamaran Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 (edited) Da nema Moskve teško da bih pogodio koji grad gledam. Fali "Albanija" baš pošteno :) Danas je ovo sve plato sa česmom oko moskve, jel da? Trotora ide se proteže do tramvaja pa to daje današnji izgled? Posle rekonstrukcije Fali "Albanija" ne fali :) @ Levi taj deo je i danas jako slican Edited October 30, 2014 by katamaran
bigvlada Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Kad smo vec kod nekad je bilo lepse Negde sam procitao da su stradale da bi se napravila prva vojna parada u oslobodjenom Beogradu. To će biti moguće vratiti u stanje slično ovom na fotografiji tek kada budemo dobili metro a Terazije budu pešačka zona.
Roger Sanchez Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Hrvacka radi, generalštab se gradi. >_< Laconica Telefonica
kapetanm Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 gradnja generalštaba I sad slično izgleda samo manje izgrađeno
bigvlada Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Palata Zora, bivša američka čitaonica, danas Institut Servantes, pre rekonstrukcije iz tridesetih. hotel Slavija predlog za zgradu uzmeđu dva dvora palata penzionog fonda palata prizada, oblićev venac, 1930 ista lokacija, drugo rešenje palata Srbija, na mestu današnjeg Centrotekstila palata Srbija, izgradnja palata Teokarević, na mestu današnje Beograđanke, 1940 Ja bih izgradio sve ovo, samo na drugim lokacijama. Ima sasvim dovoljno placeva sa ruinama ili onih koje nikada nisu privedene nameni, poput one aluminijumske nakaze kod Cvetkove pijace. Mitićeva rupa je takođe jak favorit. Plac prekoputa glavne pošte je bio odlična lokacija ali je ... popunjen...nečim.
kapetanm Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Izgradnja 6 crvenih solitera kod mene u kraju - prvi soliteri na Bulevaru posle je napravljen i Olimp, rane šezdesete, mislim Izgradnja Beograđanke Izgradnja podzemnih prolaza na Terazijama Eto, drugovi i dreugarice, to su samo tri od bezbroj gradskih obeležja koja su se gradila punom parom. Danas nisu u stanju ni da očiste njihove zidove i fasade
Recommended Posts