February 6Feb 6 Pitanje za fanove serije koji su gledali seriju kada je emitovana premijerno: Kakve su reakcije raje koja je gledala, bile na razotkrivanje ubice? Ono sto ja znam, je da Linc valjd anije ni hteo da se ikada oktirje to, nego pritiskali producenti, televizija, neko vec, cak su Linc i Frist navodno to reseje smislili za svaki slucaj valjda, ako ikada budu morali da razotkriju, i d aje kod nas valjda spiker sa dvetadvojke gledao seriju unapred, pa je spojlovao identitet ubice Laure Palmer,koliko je sve to istina, koliko urbana legenda? Ono sto ja zas voje gledanje mogu reci, ja sam malko i bio na tragu da tu nesto nije u redu Spoiler u samoj kuci, mislim, pa sam kontao da je neko od roditelja, i onda mi je neko spojlovao, u razgovoru, ko je vec gledao
February 6Feb 6 Koliko se secam i tada sam bio uz kurac: svi moji zenski i muski prijatelji su nedeljama razglabali o seriji a ja namerno nisam hteo da je gledam jer je popularna. Takodje, oni su bili malo finiji djaci pa su seriju, po mom pamcenju, komentarisali iz nekih metafizickih dubina a ne kao krimic pa mi je to dodatno islo na nerve. Mnogo kasnije, kada sam odgledao prve dve sezone, shvatio sam da nije krimic vec linchovski vapaj nad civilizacijom koja se gasi. Treca sezona je genijalan nastavak prve dve, produkcijski utegnutiji i sa jakim finaleom - posle odgledane poslednje epizode prvo sto sam pomislio je "da li Linch priprema sledecu sezonu" jer to finale prosto vapi za nastavkom koji mora da uliva nadu. Najbolja epizoda od svih snimljenih je, naravno, osma u trecoj sezoni. Remek-delo. Edited February 6Feb 6 by Caligula
February 7Feb 7 Ja sam nedavno odlucio da ovjerim prve dvije sezone (posle skoro 30 god jbt) kako bih spreman pogledao film, pa 3. sezonu. U namjeri da, ovaj put, sve seciram pazljivo i ne propustim nijedan "lincovski" momenat, bukvalno su mi oci ispale iz duplji i smor me skoro ubio. Elem, od onog sto ne pamtim od prije, najvise me se dojmio izgovor u Black lodge, otezan, sa seckanjem i pojebanom intonacijom. Sinoc sam guglajuci pronasao da je spika i citave scene valjda snimljene in reverse, jbt! Svakako pun pogodak jer rezultat apsolutno savrseno docarava Lincov medjuprostor koji cesto zamislja. Totalno sam odusevljen. Inace, kako ima brdo stvari koje je samo iz njemu znanih razloga ubacio, neke sam pohvatao ali skoro svi su besmisleni na jednostavno gledanje. Npr, negdje u prvoj polovini druge sezone u hotelu scena gdje neko pizdi nesto i u holu medju gostima je 10+ uniformisanih navy likova koji se muvaju u kadru i lupaju kao bejzbol lopticom od pod, iznova i iznova. Medjutim, to tako savrseno lezi svemu, da nisam pokusavao skontati svaku foru ne bih ih primijetio sigurno. Par scena nakon toga, u roadhouse ista ekipa mirno sjedi, prati izvodjenje benda gdje pjevacica demonstrira rukom (jedva doduse) i pjeva nesto "sunce izlazi i zalazi, izlazi i zalazi, izlazi i zalazi...", pa kontam neka poveznica koju ja ne kontam bas. Sinoc na redditu naletim gdje lik opisuje tu scenu uz komentar "sta ta navy ekipa radi tu, u sumi, daleko od obale", komentar na to da ima bouncing balls scena prije, iste ekipe iz hotela, a ovaj odgovara: Ja to uopste nisam primijetio Ili npr gdje major dolazi u stanicu, trazi serifa i pada u nesvijest. Sledeca scena on pije vodu iz velike case a lijevo i desno od njega serif i Kuper koji takodje piju vodu iz istih casa. Ovaj dolazi sebi, kratak dijalog i ponovo pije iz case, ova dvojica takodje ponovo piju sinhronizovano sa njim. Ili scena gdje se iza protagoniste vidi hodnik kroz koji prolaze u dva navrata tri osobe skoro strojevim korakom, savrseno sinhronizovanim. Varijacije ovoga 2x3 se javljaju cesto u drugoj sezoni. U svakom slucaju, radujem se filmu pa nastavku serije. Da, negdje pred kraj druge sezone, scena gdje Linc govori Seli nesto kao "za 25 godina se ponovo vidimo"
February 7Feb 7 Imaj u vidu ovo: Lynch and Frost maintained tight control over the first season and served as showrunners, handpicking all of the directors, including some whom Lynch had known from his days at the American Film Institute (e.g., Caleb Deschanel and Tim Hunter) and some referred to him by those he knew personally. Lynch and Frost's control lessened in the second season as the two became less involved with the series, corresponding with what is generally regarded as a decrease in the show's quality once the identity of Laura Palmer's murderer was revealed. While Frost and Lynch technically remained showrunners after "Episode 14", the episode in which the killer's identity was revealed, Lynch had little creative control over the direction of the series from that point forward other than the season finale; Frost became less involved after "Episode 16" and became more involved again with "Episode 26" onwards. After "Episode 14", series producers Harley Peyton and Robert Engels served as additional showrunners along with Frost and Lynch.
February 7Feb 7 Druga sezona, posle zavrsetka price sa ubistvom,je realno sve do finalne bulja Edited February 7Feb 7 by Misko
February 7Feb 7 Meni najlepse: Odri Norma i Seli..mada su yaista sve prelepe @Milošica, posto volis Seli toliko, preporucujem da gledas Dream lover, iz 1993 film je tresina na kvadrat, ali, Medcen je razlog gledanja
February 7Feb 7 20 hours ago, Misko said: Pitanje za fanove serije koji su gledali seriju kada je emitovana premijerno: Kakve su reakcije raje koja je gledala, bile na razotkrivanje ubice? Ono sto ja znam, je da Linc valjd anije ni hteo da se ikada oktirje to, nego pritiskali producenti, televizija, neko vec, cak su Linc i Frist navodno to reseje smislili za svaki slucaj valjda, ako ikada budu morali da razotkriju, i d aje kod nas valjda spiker sa dvetadvojke gledao seriju unapred, pa je spojlovao identitet ubice Laure Palmer,koliko je sve to istina, koliko urbana legenda? Ono sto ja zas voje gledanje mogu reci, ja sam malko i bio na tragu da tu nesto nije u redu Hide contents u samoj kuci, mislim, pa sam kontao da je neko od roditelja, i onda mi je neko spojlovao, u razgovoru, ko je vec gledao Što se tiče spikera sa 202. Ja sam slušao tu emisiju na dan emitovanja epizode 2/9. Mislim da je bio poslednji "prilog" u Indeksu 202 (ako se dobro sećam išao je od 13-14 h, pa je posle toga išlo "U špicu"). Čovek je pročitao, otprilike, rečenicu "Loru Palmer je ubio njen otac. Prvom rečenicom ovog teksta sam dobio opkladu protiv onih koji su tvrdili da neću smeti da kažem preko radija...".