Jump to content

Slučaj "kantrimen"

Featured Replies

Realnije je ako ga ostaviš povređenog samog u nekoj zabiti, onda si ga osudio na smrt

Mora da postoji neka razlika, ne može da se sudi sekirom, kao IS

1446757945_big.jpg

meni je bizarno da se uopšte prave neke razlike u odnosu na to da li je blizu hitna pomoć ili ima ljudi sa strane. koji je benefit toga u odnosu da je jasno i glasno napisano da svako nepružanje pomoći povlači sankcije ?

Upravo tako. Pritom ta osoba koja je zgazila čoveka, u trenutku sigurno nema jasan pregled situacije tipa Aha, urgentni je na 8 minuta odavde, ortaci mu sigurno imaju kredita na telefonu, most je pokriven mobilnim signalnom tako da imaju domet... odo' ja....

Sudija kao da poistovećuje nepomaganje u ovom slučaju sa ekipom koja prenosi ortaku plakar, gde peti ortak konta "Ma, ima ih već četvorica, šta ja da se cimam, samo bih smetao...".

Seronja nije stao da pomogne i tačka. Kakve ostale okolnosti, kakvi bakrači!

Jbg, od toga do kakav sud, kakvi bakrači je samo jedan korak

Upravo tako. Pritom ta osoba koja je zgazila čoveka, u trenutku sigurno nema jasan pregled situacije tipa Aha, urgentni je na 8 minuta odavde, ortaci mu sigurno imaju kredita na telefonu, most je pokriven mobilnim signalnom tako da imaju domet... odo' ja....

Sudija kao da poistovećuje nepomaganje u ovom slučaju sa ekipom koja prenosi ortaku plakar, gde peti ortak konta "Ma, ima ih već četvorica, šta ja da se cimam, samo bih smetao...".

Seronja nije stao da pomogne i tačka. Kakve ostale okolnosti, kakvi bakrači!

Upravo nije tako. Sud postoji da bi se bavio svim okolnostima i bakračima, inače nije sud nego osvetnička rulja

Edited by levi

Ok, ako ga zakon obavezuje da stane i pomogne, a on to ne uradi, šta je to po tebi? 

Koje mogu biti olakšavajuće okolnosti u tom slučaju?

Nema olakšavajućih, ali nema ni oteževajućih, da je to što nije stao dodatno doprinelo pogibiji npr. A sud mora da odmeri svaku sitnicu

Dakle, zakon ga obavezuje, a pošto on nije stao, onda to nije otežavajuća okolnost? Zašto je onda definisano zakonom? Uradio - ne uradio, dođe mu na isto?

shta znachi ta naslovna strana? i zashto se javlja bash njoj? :unsure:

Pa nije baš isto. Nekad kršenje zakona dovede do nečije smrti, nekad ne.  direktno, indirektno.. Sve zavisi od  - okolnosti. Ne može sud da kaže sve je to isto šta qurac okolnosti bakrači

Ne znam, ne razumem kakva je to poruka i kome je upućena, samo mi je zanimljivo da ta tema ide na naslovnoj Blica kada nije baš aktuelna.

Ili je "Blic" video prostor u kome može "Trećem oku" da uzme deo kolača... :fantom:

Pospešuju teoriju da je za volanom bila Snežana Divac.

(Bila je aktuelna dok se mladac još brčkao po turskim plažama, ne znam zašto to opet potežu.)

A jel se Snežana u međuvremenu odselila sa suprugom nazad u Kaliforniju ili kako su se već organizovali?

Искрено ни мени није јасно.Ако сам добро испратио случај она покојног Луку није ни познавала,па како баш он њој да дође у снове.

Што неко рече блиц хоће да узме део колача трећем оку.