December 3, 20232 yr @Kampokei ako si u centru, imas na keju super hranu u Soul Kitchen - Macedonian Wine & Cuisine . to su naredjani restorani do vardara uz GTC - gradski trgovski centar (i on ti je jugo brutalizam ) u centru, kafana - Градска кафеана „Кај Јоле", (ulica Maksim Gorki, od konja pored Meriota sa leve strane) kad sam tamo, uglavnom idem na ta dva mesta imas dosta kafana/restorana u debar maalo imas na kraju setalista zgradu stare zeleznicke gde sat pokazuje vreme zemljotresa debar maalo nadji na google maps
May 27May 27 Kad si vec tamo - predji preko brda na ohridsku stranu i obavezno odi do Vevcana gore, u planini.Neces se pokajati.
May 27May 27 ne znam jesi videla zgradu skole, druga skola na makedonskom jeziku, cini mi se. ne znam da li i koliko su obnovilitepaju, ljubojno, ljubov moja. rasuti po svetu. sabiraju se na svetog iiju kad dodju iz amerikabrajcino zadeva ljubojno da su pametniji, jer im manje sunce udara u glavu. ili bese obrnuto prespa je more koje odlazi. da se svuda povozis od markove noge i da odes preko stenja u albaniju na jeftinu ribu kod vasila. prespanski saran je u rangu teletine. dok se budes tamo vozila, pre same granice, mirisace galicica kao malo sta sto covek moze osetilima osetiti. mada mislim da je intenzitet jaci malo kasnje kada planinko rastinje dozivi punu zrelost
May 27May 27 2 minutes ago, kronostime said:Kad si vec tamo - predji preko brda na ohridsku stranu i obavezno odi do Vevcana gore, u planini.Neces se pokajati.u republiku obavezno. ali i na kaficu u sveti naum, na ostrvo. a uvece na terasu granit hotela da gleda zalazak sunca Edited May 27May 27 by cedo
May 27May 27 15 minutes ago, cedo said:u republiku obavezno. ali i na kaficu u sveti naum. a uvece na terasu granit hotela da gleda zalazak suncaI pasos da pokaze! Ako izdrzi da drzi ruku 2 minuta u izvoru gore - ima gajbu piva od mene.
May 27May 27 1 minute ago, kronostime said:I pasos da pokaze!Ako izdrzi da drzi ruku 2 minuta u izvoru gore - ima gajbu piva od mene.more, ne znam jel hladnija u svetom naumu ili tamo. al sad ima vode, za razliku od avgustai jos nesto, preko galicice do ohridskog, pa gore pri vrhu da trazi mesto gde se gledaju oba jezera, iz pravca prespe sa leve strane
May 27May 27 Just now, cedo said:more, ne znam jel hladnija u svetom naumu ili tamo. al sad ima vode, za razliku od avgustai jos nesto, preko galicice do ohridskog, pa gore pri vrhu da trazi mesto gde se gledaju oba jezera, iz pravca prespe sa leve strane Sveti Naum, odnosno Biljanini izvori su prizor za sebe zbog one vode koja izvire i labudova koji plove po njima ali izvor u Vevcanima je nesto sto te vodi u neka pradavna vremena: ocekujes neku azdaju iz one pecine, a voda u onim kaskadama ledena da bi i ovi iz GoT smestili krstionicu Kralja Severa u nju.
May 27May 27 7 minutes ago, kronostime said:Sveti Naum, odnosno Biljanini izvori su prizor za sebe zbog one vode koja izvire i labudova koji plove po njima ali izvor u Vevcanima je nesto sto te vodi u neka pradavna vremena: ocekujes neku azdaju iz one pecine, a voda u onim kaskadama ledena da bi i ovi iz GoT smestili krstionicu Kralja Severa u nju.biljana platno belese mnogo blize ohridu iz svetog nauma pa do struge tece reka. takav prizor najbolje moze da se vidi na debarskom jezeru kada vode nema, prava reka. silazio dole kolima i pravili kafu na plinskom kuhalu
May 27May 27 Just now, cedo said:biljana platno belese mnogo blize ohridu iz svetog nauma pa do struge tece reka. takav prizor najbolje moze da se vidi na debarskom jezeru kada vode nema, prava reka. silazio dole kolima i pravili kafu na plinskom kuhaluEh, majcina rodbina mi je iz Vevcana, a u Strugi braca od ujaka, a i neki devojcinja ..Skakanje sa mostova u Drim (jok` plivacu po onim jezerskim plicacima od plaza), uvece muzika u Galebu, Lavu, Ognistu.... odlazak u Izgrev i Kalista (u manastir po lozu, u hotel po....)Jbg, u Vevcanima ti je najgrdje kad izadjes u Via Ignatiu ili na sredselo, vidis neko celjade, pridjes i nie sme fara... a 3/4 sela ti jeste neki rod.Zato se i boravilo dole u Strugi - sa desne strane strane Drima (preko puta hotla Beograd i carsije) mi sigurno nisu ni rodbina, ni fara. Na FK Karaorman pored hotela Drim bilo vise Beogradjana na treningu nocu nego na Marakani, JNA i Karaburmi u finalu Kupa Marsala Tita tih godina.
May 27May 27 hvala momci, bili smo samo u poseti prijateljima koji imaju kuću blizu jezera. ali sejvovala :) sam predloge kad bude bilo više vremena, a negde sam i bila/prošla već. svakako smo već dogovorili penjanje na magaro i da, ljubojno jeste pravi biser https://macedoniatourism.com/ljubojno/ Edited May 27May 27 by bey
May 27May 27 beat pazar - paprike u svim pojavnim oblicima, bosuljek, medolino i poneki psihopata i ženski pazar, kome se igra šeherezade
May 27May 27 41 minutes ago, bey said:i da, ljubojno jeste pravi biser https://macedoniatourism.com/ljubojno/tamo je mene moja druga odvela jos na pocetku, da pokaze odakle je jedna joj od cetiri grane, i od tada je makedonija vecna