ToniAdams Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 1 hour ago, Ayatollah said: Zavisi kako voziš i kuda ideš. Ja sam išao preko Tetova i Kičeva, i trebalo mi je nešto manje od 9 sati. Ne znam koliko traje kada se ide preko Bitolja i Resena, sigurno barem pola sata više, možda i jače. Hvala, izguglo u medjuvremenu, palo mi na pamet da pravim izlet, ali suviše je daleko realno.
Desmond Bojčinski Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 Da li je neko skoro bio u Makedoniji, pa usput rabio roming internet?
Desmond Bojčinski Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 I da, znam da je gorivo jeftinije, a cigare?
cedo Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 (edited) @desboj ovo je od danas Еуро Супер 95 поевтинува за половина денар и сега неговата цена изнесува 58 ден/лит. Останатите моторни горива го задржаа истото ниво од минатата седмица и останаа на нивото за ЕУРОСУПЕР БС–98 69,00 ден/лит и за ЕУРОДИЗЕЛ (Д–Е V) 58,50 ден/лит. cigarete su jeftinije referenca marlboro crveno, tvrdo pakovanje 150 den duvan za motanje, barem ovaj moj je jeftiniji u Srbiji ... znacajno roming razgovori ... a1 za internet ti mozda ovo moze biti opcija ... a1 verovatno ima slicno i na t-mobile 1 evro ~ 61.5 denara Edited April 26, 2021 by cedo 1
Desmond Bojčinski Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 To je to, hvala! Za utiske se javljam naknadno 1
cedo Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 6 minutes ago, ObiW said: Jel bio neko od vas u Prdejcima? bio ja pretproslu subotu u negorcima (par km dalje) ... tamo imate pristupacne setove za sedenje od bambusa crce mali od smeha za prdejce jesi bio u podmocanima ? Spoiler mocati = pishati
ObiW Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 Jesi ih pitao kako su se odlucili da nazovu selo Prdejci?
Ras Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 Nisu mogli da se slože oko naziva, pa su im Negorci nadenuli ime?
cedo Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 48 minutes ago, ObiW said: Jesi ih pitao kako su se odlucili da nazovu selo Prdejci? jesi ti lud ? to ne smem ni ove u podmocanima
Desmond Bojčinski Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 (edited) Par crtica na brzinu: Skoplje je onako baš loše. Onaj kič u centru je tugica, ostatak tuga. Ohrid je vrlo lep, sređen i jeftin. Kaneo restoran posetiti. Al nikako autom, ni u ludilu dužim od 3 metra. Pogotovo sa klincem u kolicima. Ni pod razno sa ženom u osmom mesecu. Pastrmka je vredela svega gorepomenutog, ali nemojte se zajebete kao mi. Brodski taksi radi posao fino, tako kažu. Maske na ulici bukvalno nose svi, distanca se drži gde više nema ni smisla. Ulazak u markete kontrolišu redari. Smeštaj smo zaboli u starom gradu, obiđemomi njega, za sad deluje vrlo fino i nepristupačno za kolica, mladi gospodin od 16 meseci će da vežba pešačenje. Sutra ćemo krenuti na preporuke od @banatjanin , sa foruma i još nekoliko ljudi. Edited April 29, 2021 by desboj 2
Desmond Bojčinski Posted May 4, 2021 Posted May 4, 2021 Lep Ohrid nema šta. Imali smo tajming onako, do petka nije bilo nikoga, na veliki petak nagrnula svetina popodne a u subotu se nije moglo proći kroz grad dok smo se evakuisali. Stari grad je vrlo fin, ima šta da se vidi i obiđe, šetalište sređeno, ostatak grada nije ruina. Raspametio nas manastir svetog Nauma, onako nešto ne postoji u Srbiji ni sa prirodnom lepotom, ni sa sadržajima ni sa sređenošću. Preporuka za restoran Ostrovo i vožnju po izvoru Drima. A dok se ide tamo nije loše ni u zaliv kostiju stati i obići.
Kampokei Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 Idem do Skoplja na dva dana za par nedelja. Sta i gde jesti tamo, zna neko? Sta videti, osim onog sto se svakako vidi u jednoj setnji po centru? Ima li neke zanimljive SFRJ post-zemljotres arhitekture tamo? Shvatio sam da mi je ta zemlja poprilicna misterija. A sramota me da priznam, ali ja cak ni ne znam nijednog Makedonca.
Eleniko Posted December 3, 2023 Posted December 3, 2023 (edited) On 24.11.2023. at 19:33, Kampokei said: Idem do Skoplja na dva dana za par nedelja. Sta i gde jesti tamo, zna neko? Sta videti, osim onog sto se svakako vidi u jednoj setnji po centru? Ima li neke zanimljive SFRJ post-zemljotres arhitekture tamo? Shvatio sam da mi je ta zemlja poprilicna misterija. A sramota me da priznam, ali ja cak ni ne znam nijednog Makedonca. ja sam pasionirani orijentalista i nedavno sam svratio na povratku iz grčke na bit pazar, tursku čaršiju mnogo volim, meni je bolje od baš čaršije. ishrana je rudimentarna, balkansko turska znači ili ćevapi vrhunski ili neki izbor turskih jela, čorbi i kebaba tipa adana, iskender i slično. turskih ima dosta, izaberi gde ti vizuelno odgovara pošto ih ima od menzi do relativno ok, kao u turskoj varošici. za ćevape i gravče - kosmos ili destan odličan doner hamza generalno to ti je sa ishranom 2-3h šetnje i tumaranja, veliko je. normalne kafane ne znam što se tiče modernističke arhitekture, rekonstrukciju posle zemljotresa je vodio japanac kenzo tange i ima briljantnih komada ima dosta očuvanog brutalizma i metabolizma ali u sve lošijem stanju, održavanje ne postoji par zgrada za preporuku muzej savremene umetnosti pestalozzi osnovna škola makedonska vma i najbolja - zgrada pošte, koja je malo tadao ando a malo neka betonska vizantijska tvrđava Edited December 3, 2023 by Eleniko 1 1
Recommended Posts