Amelija Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 a inače, možda sam i pisala o tome, svojevremeno sam saznala da neki ljudi ne vole da ih zovu Srbijanci (neki su mi rekli u RL a pisalo se nešto o tome i na forumu) a što je meni bilo do skora poputno normalno, i nisam ni sanjala da to nekoga može da vređa međutim kada sam saznala to što sam saznala, prestala sam i nije bilo strašno
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Pa kasnije si izneo primedbe na PC koje su zapravo bile straw men, sami ste napravili predmet diskusije i onda se ostrvili na njega :) Onaj prvi na topiku, hvala Bogu, nemamo, a ovaj drugi ne samo da je prisutan na topiku nego se nalazi u svim porama društv Ja sam se ostrvio na sindrom trezvenjackih drustava i poprilicne (prisutne izuzimam) doze licemerja u politkorektnim novokomponovanim borbama za politkorektno i sve ostalo. Agresivno, netolerantno, itd, itd... A sto se rasizma tice, otvorenog ili latentnog, ja bih bio ekstremno oprezan sa kvalifikacijama te vrste: one se, bojim se, dokazuju i protiv njih se bori na drugim mestima, ne na forumu.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 a inače, možda sam i pisala o tome, svojevremeno sam saznala da neki ljudi ne vole da ih zovu Srbijanci (neki su mi rekli u RL a pisalo se nešto o tome i na forumu) a što je meni bilo do skora poputno normalno, i nisam ni sanjala da to nekoga može da vređa međutim kada sam saznala to što sam saznala, prestala sam i nije bilo strašno Meni jeste. Naleteo sam i ja negde na tu raspravu i zgrozio se. Ispalo je da je reci nekom da je Srbijanac skoro pa uvreda. Kad Turnbul pomenu stare recnike, zao mi je sto se izgubilo - danas zvuci arhaicno - ono amerikanski za nesto sto potice iz SAD i americki za sve ostalo americko, iz svih Amerika. Meni je Srbijanac i srbijansko bilo na tom nivou znacenja i odredjenja, pre svega geografskog, a vecina ljudi van Srbije sa sve Srbima je izraz koristila u tom smislu. Sve dok se, naravno, nije umesala politika.
Аврам Гојић Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Ja sam se ostrvio na sindrom trezvenjackih drustava i poprilicne (prisutne izuzimam) doze licemerja u politkorektnim novokomponovanim borbama za politkorektno i sve ostalo. Agresivno, netolerantno, itd, itd... A sto se rasizma tice, otvorenog ili latentnog, ja bih bio ekstremno oprezan sa kvalifikacijama te vrste: one se, bojim se, dokazuju i protiv njih se bori na drugim mestima, ne na forumu. Bilo bi sjajno još i kada bi naveo gde je to licemerje tačno, teško je polemisati ako odbiješ da navedeš jasan primer. Što se tiče rasizma, ispada da treba da dokazujem da je naša kultura prožeta rasizmom prema Romima.Time se neću baviti, ne hvala.
Miralem Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 ne znam da li smo već imali ovu diskusiju, ali, na primer, ne bi trebalo, ako je moguće, Rome u javnom govoru zvati Ciganima :)jesmo. i ja sam vec vise puta naglasio da ih i zovem onako kako mislim da oni hoce sebe da zovu. kada budem stekao utisak da vecina njih insistira na nazivu romi, tako cu ih i zvati. a i do tada cu svakog od njih pojedinacno i na zahtev, zvati kako on hoce. i jebene psiholoskinje. ali potrebno je da oni to traze. a ne ti sa svojom pc ekipom. jer ste vi, kako bih rekao, kurac na biciklu.
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Ja sam se ostrvio na sindrom trezvenjackih drustava i poprilicne (prisutne izuzimam) doze licemerja u politkorektnim novokomponovanim borbama za politkorektno i sve ostalo. Agresivno, netolerantno, itd, itd... A sto se rasizma tice, otvorenog ili latentnog, ja bih bio ekstremno oprezan sa kvalifikacijama te vrste: one se, bojim se, dokazuju i protiv njih se bori na drugim mestima, ne na forumu. stvarno se borba vodi negde drugde? stvarno? kvikimart? stvarno? inace, ja mislim da je super strawa akcija bila kad je grupa aktivistkinja na skupu arhitekata sela u prvi red i prilikom svakog pominjanja zenskog imena, one su dobacivale 'arhitektica!!!'. e to je prava stvar.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Bilo bi sjajno još i kada bi naveo gde je to licemerje tačno, teško je polemisati ako odbiješ da navedeš jasan primer. Licemerno je sistemski, kao i vecina 'pokreta' te vrste, od trezvenjackih pa dalje.... Simptomi su lako prepoznatljivi i toliko puta opisani i literaturi. Što se tiče rasizma, ispada da treba da dokazujem da je naša kultura prožeta rasizmom prema Romima. Ovo neko osporio?! Na bilo koji nacin? Ovde, mislim.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 stvarno se borba vodi negde drugde? stvarno? kvikimart? stvarno? inace, ja mislim da je super strawa akcija bila kad je grupa aktivistkinja na skupu arhitekata sela u prvi red i prilikom svakog pominjanja zenskog imena, one su dobacivale 'arhitektica!!!'. e to je prava stvar. +1
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 miralem je punoletan, ima pravo glasa i pravo na stav, tako da treba da ga ostavimo na miru.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 to jeste tačno, samo što psihološkinje, vatrogasice i ostale već postoje a neki insistiraju da baš nikako ne bi trebalo praviti ženske rodove od svih tih njih što je li već uveliko postoje a ja kažem da će to sve doći na svoje mesto, koji oblici budu stvarno glupi i rogobatni spontano će nestati, nema potrebe ni "voditi borbu za psihološkinju" ali ni borbu protiv nje To i tvrdim sve vreme: jezik i zivot se uvek nadju, ne treba im motka, narocito jeziku, a i zivot je bas ne voli :)
Аврам Гојић Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 kada budem stekao utisak da vecina njih insistira na nazivu romi Dakle nije ti dovoljno to što postoje prevod Kurana na romski jezik, rečnik romskog jezika, pravopis romskog jezika koji je sastavio Rom po imenu Rajko Đurić? to što se nauka o Romima zove romologija, to što Ujedinjene nacije i sve druge svetske organizacije koriste izraz Romi, to što u našoj zemlji ne postoji nijedno jedino udruženje Roma koje upotrebljava izraz Ciganin u svom statutu i programskim dokumentima, a kamoli u imenu? Pretpostavljam da su ovo za tebe samo nekakve jadne indicije, da ti je potreban nekakav neposredan mistični uvid u Istinu?
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 namenski, to svi tvrdimo ovde vec danima, vecina barem, hjorton je lepo sazela
sailorman Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 to jeste tačno, samo što psihološkinje, vatrogasice i ostale već postoje a neki insistiraju da baš nikako ne bi trebalo praviti ženske rodove od svih tih njih što je li već uveliko postoje a ja kažem da će to sve doći na svoje mesto, koji oblici budu stvarno glupi i rogobatni spontano će nestati, nema potrebe ni "voditi borbu za psihološkinju" ali ni borbu protiv nje i da, glasam za ukidanje gospođice (a ne za uvođenje gospodičića, da bude jasna suština) Ima neka preporuka Zaštitnika građana iz recimo 2011. o tome da termin 'gospođica' ne treba da se upotrebljava u javnom govoru jer je uvredljiv za žene. Ja se u potpunosti slažem, ali rekla bih da se ta preporuka slabo poštuje. Toliko o stravičnoj tiraniji licemernih novogovornika.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 namenski, to svi tvrdimo ovde vec danima, vecina barem, hjorton je lepo sazela Znam ja sta ko tvrdi danima i godinama, ali bice - da za razliku od tebe :P - ja pazljivije citam postove. Podrzao sam sa +1 tvoj post, onaj o arhitekticama, kojim si pozurila da odgovoris na moj post kojim sam naznacio da se borba vodi na drugim mestima, ne na forumu..., i 'poklopila' me upravo vanforumskim primerom. Za koji, BTW, glasam sa obe ruke. Tako, da ili citaj ili ne znam sta cu s vama, uostalom imate Miralema :)
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 :( post je bio zajebancija. kolicina šuma, truizama i ničega u tvojim postovima mi je teška za obradu. a ima tu i prstohvat mesijanske paranojice, ali to je vec stvar stila, ja to čak nalazim simpatičnim. idi sad vežbaj da govoriš 'rom', tri serije po deset puta, da vidiš kako će ti biti lakše posle toga. miraleme, jabuko, što se jebenih psihološkinja tiče, mene ne mora niko tako da oslovljava, ja to ne radim, ali dvadesetak godina mladje koleginice mora, samo da izostavi ovo 'jebene', posto je nevaspitano, džiberski i erektilno disfunkcionalno.
Recommended Posts