Jump to content
IGNORED

Politička korektnost

čekmeže

Recommended Posts

Posted

kud ćete većeg verbalnog rasizma od kovanice "romvil"? koja se ujedno smatra i potvrdom srBske visprenosti/domišljatost/vickastosti. u ismevanju insistiranja na upotrebi reči "rom".

mene lično muka hvata kada zvaničnici samo pričaju o "romskim nehigijenskim naseljima" umesto da se zaista pozabave problemom postojanja "cigan-mala"

Posted

I mene muka hvata kad zvaničnici samo pričaju, umesto da se zaista pozabave problemom.

Posted

kud ćete većeg verbalnog rasizma od kovanice "romvil"? koja se ujedno smatra i potvrdom srBske visprenosti/domišljatost/vickastosti. u ismevanju insistiranja na upotrebi reči "rom".

mene lično muka hvata kada zvaničnici samo pričaju o "romskim nehigijenskim naseljima" umesto da se zaista pozabave problemom postojanja "cigan-mala"

Jedino čime se zvaničnici u kontinuitetu bave je računica opstanka na vlasti, u koju se manjinske grupe, njima u osnovi nevažne zbog brojnosti i nedostatka političke moći, uklapaju samo deklarativno i pod pritiskom spolja. To nije ništa novo i ne verujem da će uskoro biti drugačije. Međutim, to nije uverljivo opravdanje za nečinjenje onoga što svako od nas može da učini bez napora i troška - za čovečniji pristup drugim ljudima, koji se, između ostalog, ogleda i u tome što ćemo izbegavati da koristimo reči koje su diskriminišuće za bilo koga. 

Posted

ja se uvek drzim one starinske, zovi me i krcagom samo me nemoj razbiti :)

Posted

Aha, zato se, koliko vidim, čak i u virtualnom svetu ponašaš kao Dalaj Lama na sedativima kad ti se neko obrati na način koji smatraš uvredljivim. 

Ma daj...

Posted

da se primetiti, nije da insistiram na tome, da je Nota stigla na forum da svima uruči dijagnozu :nobles:

Posted

Aha, zato se, koliko vidim, čak i u virtualnom svetu ponašaš kao Dalaj Lama na sedativima kad ti se neko obrati na način koji smatraš uvredljivim. 

Ma daj...

ja se ponasam kao dalaj lama? ja? ja? o svasta, pa ja sam ozloglaseni podlac koji bi da utamani i za sitnicu a kamoli za uvredu :fur:

Posted

da se primetiti, nije da insistiram na tome, da je Nota stigla na forum da svima uruči dijagnozu :nobles:

Moja zapažanja nisu ništa više dijagnoze od tvojih ili zapažanja bilo koga drugog na forumu. Samo opservacije, ni manje ni više. 

Nemoj da flejmuješ, nije to lepo  :)

@Pontijak

Bila sam ironična, ako smem da primetim. 

Posted

@Pontijak

Bila sam ironična, ako smem da primetim. 

mnogo mi ti nesto primecujes na ovom forumu :fur:

Posted

Moja zapažanja nisu ništa više dijagnoze od tvojih ili zapažanja bilo koga drugog na forumu. Samo opservacije, ni manje ni više. 

Nemoj da flejmuješ, nije to lepo  :)

ou, ako flejmujem to ne može biti snažnije od peckalice upaljača za plinski šporet :nobles:

Posted

one integrisane u sporet ili eskterne peckalice? :nobles:

Posted (edited)

ou, ako flejmujem to ne može biti snažnije od peckalice upaljača za plinski šporet :nobles:

To sa uručivanjem dijagnoza sam doživela kao flejmovanje, verovatno pod utiskom jedne ranije diskusije (ni luk jela, ni luk mirisala, kad smo već kod toga), iz koje si me ti "odvezao". Izvini ako grešim. 

@Pontijak

Primećivanje je moja kob, neko mora i takav da bude. 

edit: 'oću neku žensku verziju  :nobles:

Edited by Notorious