namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 (edited) :( post je bio zajebancija. kolicina šuma, truizama i ničega u tvojim postovima mi je teška za obradu. a ima tu i prstohvat mesijanske paranojice, ali to je vec stvar stila, ja to čak nalazim simpatičnim. idi sad vežbaj da govoriš 'rom', tri serije po deset puta, da vidiš kako će ti biti lakše posle toga. što se jebenih psihološkinja tiče, mene ne mora niko tako da oslovljava, ali dvadesetak godina mladje koleginice mora, samo da izostavi ovo 'jebene', posto je nevaspitano, džiberski i erektilno disfunkcionalno. Dijagnoza na stranu, ona ovde dodje kao manir, ali ajde mi se lepo izvini za ovo 'jebene' psiholoskinje. Naime, nikad i nigde, ni u RL i ovde, ni bilo gde, nisam napisao ili izgovorio rec 'jebeno'. Vaspitanja radi. Edit: mislim na tvoje vaspitanje. O paznji neki drugi put. Edited July 3, 2014 by namenski
Miralem Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Dakle nije ti dovoljno to što postoje prevod Kurana na romski jezik, rečnik romskog jezika, pravopis romskog jezika koji je sastavio Rom po imenu Rajko Đurić? to što se nauka o Romima zove romologija, to što Ujedinjene nacije i sve druge svetske organizacije koriste izraz Romi, to što u našoj zemlji ne postoji nijedno jedino udruženje Roma koje upotrebljava izraz Ciganin u svom statutu i programskim dokumentima, a kamoli u imenu? Pretpostavljam da su ovo za tebe samo nekakve jadne indicije, da ti je potreban nekakav neposredan mistični uvid u Istinu? to su sve primeri naturanja odozgore. kada recimo oni cigani koje si oterao iz carde budu zahtevali da budu romi, onda cu biti ubedjen.
Аврам Гојић Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 to su sve primeri naturanja odozgore. Dakle ako romolog, rom Rajko Đurić napiše knjigu koja se zove "Pravopis romskog jezika", to je naturanje odozgo i nisam ja nikoga terao iz čarde, nego sam im se ljubazno zahvalio na svirci.
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Sori, to je bilo upuceno miralemu, obelezicu u postu. Mesijanska paranoja nije dijagnoza, znam, nego kvalifikacija, moj utisak i moje misljenje, koje sam mogla lepse da srocim, ali ne znam sto bih. Posebno sto si pre neki dan pokazao dosta debeo obraz.
Lrd Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 miralem je punoletan, ima pravo glasa i pravo na stav, tako da treba da ga ostavimo na miru. Pa šta znam. Nešto sumnjam da bi on otišao u neku kafanu u Suvoj Reci i tamo rekao "gde ste, Šiptari" dok mu svaki pojedinačni gost kafane ne bi lično zatražio da ga ne zove Šiptarom. Lako je imati stav prema grupi koja je potpuno diskriminisana i odbačena i nema baš nikavu zaleđinu ni zaštitu, ni sistemsku ni bilo kakvu drugu. To su kao oni pravoslavci što će da biju pedersko zlo, ali lokalnog dilera gledaju sa obožavanjem, a kad se približe 40. idu po lokalnim srednjim školama da muvaju "ribe".
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Sori, to je bilo upuceno miralemu, obelezicu u postu. Mesijanska paranoja nije dijagnoza, znam, nego kvalifikacija, moj utisak i moje misljenje, koje sam mogla lepse da srocim, ali ne znam sto bih. Posebno sto si pre neki dan pokazao dosta debeo obraz. To je to, manje vise, osim obraza naravno: em se ne slazem, em kad si ga vec pomenula, na njemu nema strija :P kao argumenta. Posto nazirem smer 'diskusije' pa cu da se cistim, pogledaj sledece, kad stignes: u mojim, Miralemovim i postovima Kobnog, nema ni jedne jedine kvalifikacije sagovornika poznate kao rasisticki, nacisticki, nenormalni, paranoicni, bez obraza i svakakvi, jednom recju od zlog oca i jos gore majke. Drugu stranu, uravnotezene sagovornike, Vasilije, Hjortron, itd, izuzimam: ostali pravdobranitelji i humanisti vrcaju od atributizacije, dijagnoza, kvalifikacija... I to kao argumenata. Malo li je? Mislim kao slike onog o cemu ovde pricamo. U svakom slucaju, OFFčina.
Miralem Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 miraleme, jabuko, što se jebenih psihološkinja tiče, mene ne mora niko tako da oslovljava, ja to ne radim, ali dvadesetak godina mladje koleginice mora, samo da izostavi ovo 'jebene', posto je nevaspitano, džiberski i erektilno disfunkcionalno.uh, ala smo postali pristojni i lepo vaspitani... i poceli da ucitavamo. jebeni je jebeni ko recimo fucking ovaj ili onaj, nema to veze sa nekakvim seksom(izmom). valjda je to jasno.
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 To je to, manje vise, osim obraza naravno: em se ne slazem, em kad si ga vec pomenula, na njemu nema strija :P kao argumenta. Posto nazirem smer 'diskusije' pa cu da se cistim, pogledaj sledece, kad stignes: u mojim, Miralemovim i postovima Kobnog, nema ni jedne jedine kvalifikacije sagovornika poznate kao rasisticki, nacisticki, nenormalni, paranoicni, bez obraza i svakakvi, jednom recju od zlog oca i jos gore majke. Drugu stranu, uravnotezene sagovornike, Vasilije, Hjortron, itd, izuzimam: ostali pravdobranitelji i humanisti vrcaju od atributizacije, dijagnoza, kvalifikacija... I to kao argumenata. Malo li je? Mislim kao slike onog o cemu ovde pricamo. U svakom slucaju, OFFčina. zaboravio si sta si napisao forumasici pre par dana? ne krij se iza kobnog, svetlosnim miljama ste udaljeni po kvalitetu, to sto imate slicne stavove nista ne znaci u ovoj diskusiji. ni inace. dakle, da ti razjasnim, akcija sa arhitektama mi se nije dopala, kad kazrm fa vezbas da kazes rom - zajebavam se, a kad kazem da tripujes, mislim na tu listu kvalifikacija koju si izmislio. kao i to da ti neko namece kako da govoris. kao i to da je ovo bojište. kao i to da si okružen altivistkinjama. kad kazem da tripujes mesijanstvo, mislim na tvoje besmisleno tzv. objasnjenje da se borba ne vodi na forumu. itd. nisi neki sagovornik, ako si se osetio prozvanim, stavie na ignore i istrpi, dobio si sta si zasluzio, pa i manje.
kgmr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 uh, ala smo postali pristojni i lepo vaspitani... i poceli da ucitavamo. jebeni je jebeni ko recimo fucking ovaj ili onaj, nema to veze sa nekakvim seksom(izmom). valjda je to jasno.ja ti samo dajem besplati savet, da pouzdano znam da ima desetinr mladih koleginica koje ce pd tebe licno traziti da ih zoves psoholoskinjama i da tom prilikom, zbog lepog vaspitanja, izbacis 'jebeni', delujes agitirano, a i zbog lepog vaspitanja.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Dakle ako romolog, rom Rajko Đurić napiše knjigu koja se zove "Pravopis romskog jezika", to je naturanje odozgo Oprezno s pravopisima, oni su (skoro) uvek neka politika i podvlacenje crte, pa kao takvi neka vrsta nametanja. Ne moram da te podsecam na jedan skorasnji, onaj crnogorski?
Miralem Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Dakle ako romolog, rom Rajko Đurić napiše knjigu koja se zove "Pravopis romskog jezika", to je naturanje odozgo i nisam ja nikoga terao iz čarde, nego sam im se ljubazno zahvalio na svirci. oces da ti ja sad nadjem nekog srbologa, koji je napisao da su srbi najstariji narod i da treba da se zovu arijevci i da to bude dokaz za nesto?
Utvara Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 (edited) Meni jeste. Naleteo sam i ja negde na tu raspravu i zgrozio se. Ispalo je da je reci nekom da je Srbijanac skoro pa uvreda. Kad Turnbul pomenu stare recnike, zao mi je sto se izgubilo - danas zvuci arhaicno - ono amerikanski za nesto sto potice iz SAD i americki za sve ostalo americko, iz svih Amerika. Meni je Srbijanac i srbijansko bilo na tom nivou znacenja i odredjenja, pre svega geografskog, a vecina ljudi van Srbije sa sve Srbima je izraz koristila u tom smislu. Sve dok se, naravno, nije umesala politika. Srbijanac i jeste uvreda. Nećemo valjda opet o tome? To je starostavna priča, i nema šta više tu da se razglaba. Više puta sam imao priliku da u RL čujem kako se reč "srbijanac" upotrebljava u pežorativnom smislu. Postoje ljudi kojima to smeta, i stvar je pristojnosti da se ta reč ne upotrebljava u njihovom prisustvu. Postoji i kao geografska odrednica, bez negativne konotacije, ali ređe. Edited July 3, 2014 by Utvara
Miralem Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Pa šta znam. Nešto sumnjam da bi on otišao u neku kafanu u Suvoj Reci i tamo rekao "gde ste, Šiptari" dok mu svaki pojedinačni gost kafane ne bi lično zatražio da ga ne zove Šiptarom. Lako je imati stav prema grupi koja je potpuno diskriminisana i odbačena i nema baš nikavu zaleđinu ni zaštitu, ni sistemsku ni bilo kakvu drugu. To su kao oni pravoslavci što će da biju pedersko zlo, ali lokalnog dilera gledaju sa obožavanjem, a kad se približe 40. idu po lokalnim srednjim školama da muvaju "ribe". nisam nikada sreo albanca koji hoce da ga zovem siptar, tako da je taj problem resen. ostalo ne znam sta brbljas.
morgana Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 kako je to srbijanac uvreda? od kad znam za sebe taj se izraz koristi, nikad u zivotu nisam cula da je uvredljiv
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Srbijanac i jeste uvreda. Tebi mozda jeste, pa to resite vas dvojica. Meni nije, a rodjen sam u Srbiji, svi moji takodje, dede, babe, prababe, pradede, za dalje ne znam, nije zdravo previse kopati po rodoslovljima, motali se razni Tuci naokolo...
Recommended Posts