Zaboravan Posted October 4 Posted October 4 I opet Kiseljak. Jbt pre par godina su isto bili pod vodom.
gone fishing Posted October 4 Posted October 4 reče neki geolog iz mostara da je preko noći u tom kraju palo 250 l/m2
morgana Posted October 4 Posted October 4 PayPal: paypal1@pomozi.ba (Poplave 2024) jedna od opcija za pomoc iz inostranstva 3
beeva Posted October 4 Posted October 4 Ne znam sta je sa djecakom 7 8 g ali roditelji su mrtvi, njemu se bore za zivot. Mag. Put Sarajevo Mostar je prekinut fizicki i poplavljen 3
Zaboravan Posted October 4 Posted October 4 Sručeno je tone i tone kamenja, bojim se da će teško biti i naći sve žrtve...
KnightLore Posted October 4 Posted October 4 Na netu se šire informacije kako je to kamenje iz obližnjeg kamenoloma koje je radilo ilegalno. Tona kamenja je prvo izigravala branu dok se voda akumulirala, u jednom trenutku je popustilo i sve se sručilo dole. Užas užasa. 4
Moonwalker Posted October 4 Posted October 4 Just now, KnightLore said: Na netu se šire informacije kako je to kamenje iz obližnjeg kamenoloma koje je radilo ilegalno. Tona kamenja je prvo izigravala branu dok se voda akumulirala, u jednom trenutku je popustilo i sve se sručilo dole. Užas užasa.
Svemir Zeka Posted October 4 Posted October 4 Jel to ono što neki političar kaže da ima nešto više od obične poplave?
ragasto Posted October 4 Posted October 4 Jbg, u najmanju ruku je sumnjivo... https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-je-kamenolom-iznad-donje-jablanice-dodatno-doprinio-katastrofi-na-ovom-podrucju/241004194 U vesti ima i link ka onom događaju od pre nekoliko meseci kada je neki pametnjaković miniranjem sjebo pola brda. Tada, čini mi se, nije bilo žrtava. Katastrofa. 6
Zaboravan Posted October 4 Posted October 4 21 minutes ago, KnightLore said: Na netu se šire informacije kako je to kamenje iz obližnjeg kamenoloma koje je radilo ilegalno. Tona kamenja je prvo izigravala branu dok se voda akumulirala, u jednom trenutku je popustilo i sve se sručilo dole. Užas užasa. Da, taj kamenolom je po infu s neta zatvoren još za vreme exyu pa ga je neki jaro™ otvorio na crno. Sada koliko je to uticalo da se pokrene lavina kamenja..
Svemir Zeka Posted October 4 Posted October 4 Letos smo prolazili tuda, i baš sam komentarisala kako bih došla da odsednem tu par noći. Prelepo je, najlepše je kod Jablanice i mesta Ostrožac. Baš sam i pomislila kako je lepa i ta mučena Bosna da može turistički da se oporavi od svega šta je prošla (tu ima dosta smeštaja, apartmana, restorana). I onda ovo.... 4 1
duda Posted October 5 Posted October 5 Ovde, isto kao i u Srbiji, vlast ima polusvet. Ilegalni kamenolomi, ilegalna seča šume (šume su nezamenljive kod stabilizacije terena) i eto katastrofe. Nama ovde veliki šleperi sa deblima urnišu put, osim što se seče kao da sutra ne postoji. Uništavaju kraj potpuno , a marke ne ulažu. Bile su i blokade puta, ali ništa ne vredi, malo je stanovništva, sve se iseljava po malo. Rat nije isterao ljude koliko ovi skakavci nezasiti. 6 3
pbg12345 Posted October 5 Posted October 5 slusah profesora sa sumarskog, upravo pominje nedostatak sume kao glavni razlog kaze da su godinama pozari u tom kraju, plus seca preko svake mere i ako ima sume neodgovarajuceg je kvaliteta i starosti plus naravno "zabetoniravanje" svega, pregradjivanje vodotokova, bacanje smeca u njih mada, vidi se da smo i to resili, katastrofalne nepogode, 20+ mrtvih, ne deluje kao preterano zanimljiva tema medijima, uostalom i na forumu 10ak postova imamo mi svi zajedno mnogo vaznije teme natenane da obradjujemo i naravno, svemu tome su krivi strani okupatori, mozak nam popili
Recommended Posts