slepa živana Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 4 hours ago, Valkyrie said: Сићве је на терену. Као и увек када се догоди неки проблем или елементарна непогода. Nije valjda da samo ja vidim ovde pleonazam. prestroga si!
dvb-t manijak Posted June 22, 2023 Posted June 22, 2023 (edited) Nemamo šta da brinemo, Ivana Popović (@ivanapopovic_sns), državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mrtva 'ladna na terenu kaže da je u toliko i toliko lokalnih samouprava uvedeno vanredno stanje. Iako deluje leksički kao sinonim, "vanredno stanje" i "vanredna situacija" su dve vrlo različite stvari. Edited June 23, 2023 by dvb-t manijak 1
slepa živana Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 šta sad... mogla je da kaže i vanredno studiranje 1
radisa Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 50 minutes ago, slepa živana said: šta sad... mogla je da kaže i vanredno studiranje I izvanredno sranje... Ko da ih uopšte treba slušati šta kenjaju... Eno, Nemci se zajebali i slušali Batu, i sad svi imaju problem... Bata, Nemci, N1, AV, Brnabićka... Bolje da ih niko ne sluša, onda nema ni problema... 1 1
slepa živana Posted June 28, 2023 Posted June 28, 2023 ohoho korist zvana dobit "Za izgradnju novog mosta nije raspisan tender. Radovi će se izvoditi po članu 70 Zakona o putevima – Urgentno održavanje“, dodaju Putevi u odgovoru Insajderu. 1
Roger Sanchez Posted March 17 Posted March 17 (edited) EU Barijere u Hrvatskoj Kostajnici funkcioniraju! Džemal se sjeća '55.: 'Voda je ulazila i kroz prozor' Live Edited March 17 by Roger Sanchez 2 1 1
Zaboravan Posted October 4 Posted October 4 Ozbiljna pustoš u BiH, bujice+odroni, sinoć ih gadno poklopilo. Ima dosta žrtava. 2
Popular Post duda Posted October 4 Popular Post Posted October 4 Ja sam na 1150 mnm, a i nisam u bujičnom području, ali sam vrlo blizu (vazdušno) Jablanici i Konjicu. 14 ljudi stradalo, mnogi se još vode kao nestali. Ovde je noćas i sinoć lilo tako da je to teško zamisliti. Čak ima blata i u mojoj hercegovačkoj bašti, a to se dešava baš vrlo retko. Prevrnutih stabala mnoštvo . Samo mi nije jasno kako to da nam nije nestajala struja, jer ovde je to redovna pojava. 13
pbg12345 Posted October 4 Posted October 4 koji uzas jbt ja tek malopre videh vest, zapravo bas ovaj video mi iskocio na youtube a prelep je taj kraj oko jablanice, prelepa priroda, ali i opasna neretva, jezero, visoke planine, "idealno" za ovakve nepogode nadam se da je sto manje stradalih 1
Svemir Zeka Posted October 4 Posted October 4 38 minutes ago, pbg12345 said: prelep je taj kraj oko jablanice, prelepa priroda Da, Konjic i Jablanica. Nisam znala da je tako opasno, a realno jeste sve pored vode ili na njoj. 1
duda Posted October 4 Posted October 4 Ovde su problem bujične vode a ne to što tu protiče Neretva.Naravno, sve se to slilo u Neretvu, problem je konfiguracija terena. Ne bi verovali na šta liči potok kojeg inače može da se i ne primeti. Kad krenu velika padanja, krenu ti planinski potoci da bujaju i odjednom se slivaju velike količine vode u te sabirne potoke. Tako onda mali potok postane čudo, valja kamenje od dve tone. To su ljudi ovde gledali svojim očima. Tu su onda i odroni i ta silna voda krene da ih nosi i spasa od toga nema. Najteže je boriti se protiv bujičnih poplava. 5
duda Posted October 4 Posted October 4 (edited) I da, ono što je najgore, sve se dešava munjevitom brzinom. Sutradan može da bude da tih potoka nema nigde, ali šteta je učinjena u momentu. Edited October 4 by duda
le petit nicolas Posted October 4 Posted October 4 bujicni potok na obodu mog placa... ima vode par puta godisnje. ostalo vreme je sasvim suv. al, kad krene, za par sati 1,5 m vode. naravno, pored pametnjakovica koji svasta bacaju u njega (duseci, ves masine...), imamo i mega-pametnjekovica koji je nad potokom sazidao kucu. sledeci, giga-pametnjakovic ce ga zatrpati - jer mu tako treba. gorka pobeda: pametnjakovici zive - i plave se - uzvodno od mene. poz 2 4
Recommended Posts