slepa živana Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 4 hours ago, Valkyrie said: Сићве је на терену. Као и увек када се догоди неки проблем или елементарна непогода. Nije valjda da samo ja vidim ovde pleonazam. prestroga si!
dvb-t manijak Posted June 22, 2023 Posted June 22, 2023 (edited) Nemamo šta da brinemo, Ivana Popović (@ivanapopovic_sns), državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mrtva 'ladna na terenu kaže da je u toliko i toliko lokalnih samouprava uvedeno vanredno stanje. Iako deluje leksički kao sinonim, "vanredno stanje" i "vanredna situacija" su dve vrlo različite stvari. Edited June 23, 2023 by dvb-t manijak 1
slepa živana Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 šta sad... mogla je da kaže i vanredno studiranje 1
radisa Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 50 minutes ago, slepa živana said: šta sad... mogla je da kaže i vanredno studiranje I izvanredno sranje... Ko da ih uopšte treba slušati šta kenjaju... Eno, Nemci se zajebali i slušali Batu, i sad svi imaju problem... Bata, Nemci, N1, AV, Brnabićka... Bolje da ih niko ne sluša, onda nema ni problema... 1 1
slepa živana Posted June 28, 2023 Posted June 28, 2023 ohoho korist zvana dobit "Za izgradnju novog mosta nije raspisan tender. Radovi će se izvoditi po članu 70 Zakona o putevima – Urgentno održavanje“, dodaju Putevi u odgovoru Insajderu. 1
Roger Sanchez Posted March 17, 2024 Posted March 17, 2024 (edited) EU Barijere u Hrvatskoj Kostajnici funkcioniraju! Džemal se sjeća '55.: 'Voda je ulazila i kroz prozor' Live Edited March 17, 2024 by Roger Sanchez 2 1 1
Zaboravan Posted October 4, 2024 Posted October 4, 2024 Ozbiljna pustoš u BiH, bujice+odroni, sinoć ih gadno poklopilo. Ima dosta žrtava. 2
Popular Post duda Posted October 4, 2024 Popular Post Posted October 4, 2024 Ja sam na 1150 mnm, a i nisam u bujičnom području, ali sam vrlo blizu (vazdušno) Jablanici i Konjicu. 14 ljudi stradalo, mnogi se još vode kao nestali. Ovde je noćas i sinoć lilo tako da je to teško zamisliti. Čak ima blata i u mojoj hercegovačkoj bašti, a to se dešava baš vrlo retko. Prevrnutih stabala mnoštvo . Samo mi nije jasno kako to da nam nije nestajala struja, jer ovde je to redovna pojava. 13
pbg12345 Posted October 4, 2024 Posted October 4, 2024 koji uzas jbt ja tek malopre videh vest, zapravo bas ovaj video mi iskocio na youtube a prelep je taj kraj oko jablanice, prelepa priroda, ali i opasna neretva, jezero, visoke planine, "idealno" za ovakve nepogode nadam se da je sto manje stradalih 1
Svemir Zeka Posted October 4, 2024 Posted October 4, 2024 38 minutes ago, pbg12345 said: prelep je taj kraj oko jablanice, prelepa priroda Da, Konjic i Jablanica. Nisam znala da je tako opasno, a realno jeste sve pored vode ili na njoj. 1
duda Posted October 4, 2024 Posted October 4, 2024 Ovde su problem bujične vode a ne to što tu protiče Neretva.Naravno, sve se to slilo u Neretvu, problem je konfiguracija terena. Ne bi verovali na šta liči potok kojeg inače može da se i ne primeti. Kad krenu velika padanja, krenu ti planinski potoci da bujaju i odjednom se slivaju velike količine vode u te sabirne potoke. Tako onda mali potok postane čudo, valja kamenje od dve tone. To su ljudi ovde gledali svojim očima. Tu su onda i odroni i ta silna voda krene da ih nosi i spasa od toga nema. Najteže je boriti se protiv bujičnih poplava. 5
duda Posted October 4, 2024 Posted October 4, 2024 (edited) I da, ono što je najgore, sve se dešava munjevitom brzinom. Sutradan može da bude da tih potoka nema nigde, ali šteta je učinjena u momentu. Edited October 4, 2024 by duda
le petit nicolas Posted October 4, 2024 Posted October 4, 2024 bujicni potok na obodu mog placa... ima vode par puta godisnje. ostalo vreme je sasvim suv. al, kad krene, za par sati 1,5 m vode. naravno, pored pametnjakovica koji svasta bacaju u njega (duseci, ves masine...), imamo i mega-pametnjekovica koji je nad potokom sazidao kucu. sledeci, giga-pametnjakovic ce ga zatrpati - jer mu tako treba. gorka pobeda: pametnjakovici zive - i plave se - uzvodno od mene. poz 2 4
Recommended Posts