Frank Pembleton Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Jbt gledam jutros dnevnik HRT, covek se samospalio u Gunji i to naocigled cerke koja je (pokusavajuci da ga spase) zadobila opekotine po rukama :( ,sledeca vest ljudi masovno prodaju stoku, nemaju uslove da je hrane i uopste gde da je drze, pa su primorani da je prodaju. Kako ce se neko lepo opariti, sve mu jebem. Gledao tu vest na njihovim vestima, ono jutro kad su jos raskrcivali popadale krovove posle one pijavice.Isto ponasanje po mojem vidjenju, spustanje lopte...
Prospero Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 За Србију прикупљено 995 милиона евра Београд/Брисел, 17. јул 2014. године – Председник Републике Србије Томислав Николић саопштио је синоћ у Бриселу да је за Србију на донаторској конференцији за санирање последица мајских поплава у Србији и Босни и Херцеговини (БиХ) опредељено 995 милиона евра најповољнијих кредита и потпуно слободних средстава. Николић је у изјави за агенцију Танјуг након ове конференције рекао да је прикупљено укупно 1,846 милијарди евра најповољнијих кредита и слободних средстава, која се додељују за отклањање последица поплава и повратак живота у нормалне токове.
J-♣ Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 ČEKAJU 2.000 EVRA: Obrenovčani blokirali prugu, zaustavili vozove, Vučić novac prvo daje Republici Srpskoj5 Stotinjak građana Obrenovca traže hitnu isplatu novca za obnovu kuća nakon katastrofalnih poplava. Podsetimo da je Aleksandar Vučić tokom jučerašnje posete Republici Srpskoj rekao da će u ponedeljak država Srbija Republici Srpskoj uplatiti milion evra pomoći, pre nego svojim građanima u Obrenovcu i ostalim razorenim gradovima. ..... Odakle Vučiću pravo da prvo donira milion evra Republici Srpskoj, a ne svojim građanima? Odakle Vučiću pravo da prvo donira milion evra Republici Srpskoj, a ne svojim građanima?8OBJAVLJENO: 19/07/2014 · VESTI Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je saopštio da će Srbija Republici Srpskoj u ponedeljak uplatiti miliona evra pomoći za otklanjanje posledica od majskih poplava. Nameće se logično pitanje, kako je moguće da Srbije pomaže nekome, a ni sopstvenim građanima nije u stanju da pomogne? .... Pa, izgleda se PMS ipak drži obećanja datog Dodiku 17.05.2014 za uslugu koju mu ovaj učinio minirajući nasip u reonu Batković, Bjeljina i tako oslabio poplavni talas koji pretio Sremu i Mačvi. Nije da sad nešto opravdavam PMS-a, nego ima logike zašto bez pravog direktnog obrazloženja prvo namiruje RS, odnosno Dodika.
Prospero Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 otkad je to sad "miniran nasip"? sem rekla-kazala, čime je potkrepljeno?
J-♣ Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Ostavio sam jedan post o tome čim sam video te slike odbrambenog nasipa snimljene sa helikoptera, pa na sledećoj strani još jedan. U ponedeljak(19.05.) nakon poplavnog vikenda sa kolegom (dipl.ing.građ hidro smer) na poslu smo komentarisali prizor sa te fotografije, zaključak nam se poklapao da ovako "spontano" na 4 relativno bliska mesta usled pritiska vode nasip ne puca. Kad nasip usled neke slabe tačke (to može da bude čak i mreža lisičjih tunela) pukne na jednom mestu rascep se širi tako što odnosi rubove i u ovom slučaju bi odvalio ~200m u kontinuitetu. Ovako se namerno nasip probija kako bi kasnija sanacija bila brža, lakša i jeftinija. Dodik je bio u poseti PMS u petak 16.05., 100% sam ubeđenja da mu je razlog iznenadne posete bila poplava kod njega u RS, ali i u Srbiji. Oba političara kad su shvatili ozbiljnost poplave kao i činjenicu da se stanje pogoršava su počeli sa znatno više odlučnosti da prihvataju savet pravih hidro stručnjaka. Jedan od saveta je bio i ispuštanje vrlo visoke Save u slabo naseljeni atar Batkovca kod Bijeljine ne bi li se za desetak centimetara spustio vrlo visok nivo reke koji se približavao Sremu u Mačvi.Dodiku je lepo objašnjeno da će u svakom slučaju biti poplavljen, prosto nema kontinualni nasip dovoljne visine na svim mestima da brani naselja i njive duž toka Save u RS. Ukoliko bi ispustio u nenaseljenom mestu vodu, kao na slici, mogao bi da spase nekog udaljenog nizvodnog (u ovom slučaju: Mitrovica, Šabac, termo elektrana, Barič....) ali ako to uradi ODMAH!!! Ako bi oklevao ne bi kasnije bio u prilici nikom nizvodno da pomogne, a bio bi i u tom slučaju potopljen. Ispuštanjem vode je malo ublaženo veće poplavljivanje RS. Dodik je pragmatično postupio i iskoristio priliku da mu PV bude dužnik. Pre neki dan je jedan deo došao na naplatu. Nemam nikakav validan i overen dokument za gornje tvrdnje oko planskog ispuštanja vode kroz nasip selektivnim miniranjem istog. Sasvim mi je logično da se u takvim situacijama donose takve odluke da se manjom štetom spreče mnogo veće i da se to radi "tiho". PMS-u i Dodiku sigurno nije bilo tada do objašnjavanja oštećenima i neupućenima u zaštitne mere i postupke protiv poplava zašto se privremeno ruši neki nasip da bi pustio vodu u polj. dobra, a svrha postojanja mu je upravo suprotna.
frit Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 i to se radi i radilo se ranije da li su oni to uradili pitanje je, a ako i jesu možda je to bio dobar potez
Apdajk Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Obrenovac, dva meseca kasnije, dokumentarni film autorki Peščanika, Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, emitovan večeras na RT Vojvodina. Obrenovac - Zaboravljeni grad http://vimeo.com/102003718
Hella Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 (edited) čemu ovaj tzv film kad smo videli da je svega 20 obrenovčana nezadovoljno situacijom Edited July 30, 2014 by Hella
Caligula Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 čemu ovaj tzv film kad smo videli da je svega 20 obrenovčana nezadovoljno situacijom Meni ovaj odziv u domenu naucne fantastike, prosto izmice zakonima fizike. Mi jesmo stoka i dobro je sto nam sledi 1 nacionalno izumiranje.
Аврам Гојић Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 nije ti palo na pamet da se boje (s punim pravom) da bi im mogla biti uskracena pomoc ako se pojave na protestu? ne zaboravi da se sada svi skupovi snimaju.
Caligula Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 (edited) Mogli su barem beli listici iz Obrenovca da izadju, bilo bi ih vise a i neustrasivi su Edited July 30, 2014 by Caligula
Caligula Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 (edited) E daj Vaso, kakvo pitanje takav i odgovor. To i jeste osobina stoke, moz me jebati, slati sina u rat, porodicu u siromastvo, ali kad se dele svinjska polutka i dzak od deset kila brasna tu se jebacima ne zameram. I ja to treba da razumem? Da mi pogine clan porodice/komsija/kolega/prijatelj zato sto onaj prasac "nije hteo da dize paniku" pa da se povucem zbog dva kila pomoci? Da mi ne ostane vremena da iselim vrednosti iz stana nego da bauljam u tri ujutru po vodi do grla? Stoka bez kicme razmislja kao stoka kicme, nema tu spasa. Edited July 30, 2014 by Caligula
namenski Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Stvarno daj jebote, ide zima, ima ljudi koji su ostali bez igde icega ukljucujuci i naznaku mogucnosti da nesto sami srede pre zime... I ti sad o moralu sa sve obrecivanjem na beskicmenjastvo. Suvi ocaj i beznadje, bez mogucnosti da sebi dozvolis luksuz i puknes, ubijes zandaratm, jer kod tamo negde sede i cekaju te da im doneses da jedu bilo sta.
Recommended Posts