Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

I meni se cini da se stvara atmosfera "sami su krivi",a ako je tacno da ne postoji popis..

Uh, najezim se i kad pomislim na moguce manipulacije.

Posted

Evo jedan alternativan klip na Fejsu, dok ga ekipa za asanaciju ne pronađe i ukloni a snimatelja privede na informativni razgovor.

Posted

ja nit verujem vucicu da je bilo 27 zrtava, ali jos manje verujem ovima sto iz satro obrenovca, u kojem nije ni bilo struje kucaju fejsbuk komentare o hiljadama mrtvih, i onda jos aludiraju na to kako ce i oni sada najverovatnije biti "smaknuti" zbog toga sto su izneli istinu...

vec je receno, ako negde moze da se manipulise  sa zrtvama, to je na onim romima iz kartonskih nasilja, za koje se ni nije znalo koliko ih ima, dakle tu moze, al ne mora da znaci da hoce..

ovde je pak pitanje za oni koji poznaju grad, gde su ti romi mahom bili stancionirani, dal u visim ili nizim delovima obrenovca?

i koliko vidim za ovo niko nece snositi odgovornost, pocevsi od onog cuckovica pa nadalje.. tako da ono, o cemu mi pricamo :ph34r:

Posted (edited)

Onaj dobar lik, Nick je bio napisao da bi par hiljada mrtvih, koji se pominju na društvenim mrežama, bilo nekih 10% čitave populacije, a za to bi već čuo, ali nije. Čovek tamo živi, zna bolje od nas i od fotošopiranih desničarki. Drugi dobar lik (Ruxin) je sve ovo Nikovo potvrdio, njima verujem više nego čitavoj državnoj mašineriji i fejsbuk zajednici u Srba.

Ja sam popričao sa čovekom na PP. Možda da nam on da svoje mišljenje o broju mrtvih... 

Srpska Facebook zajednica je pouzdan izvor informacija taman koliko i Vučićevi mediji. Ali nešto se tu i dalje ne uklapa, prvenstveno kada su u pitanju nestale osobe.

Upravo. Zabavno je poverovati da je istina = odsustvo motiva da se slaze ali je istovremeno i naivno. Ljudi po drustvenim rmezama pisu kao notornu istinu i ono sto im je neko rekao da mu je neko rekao jer joj je neko rekao. Oslanjati se na to kao izvor informisanja je potpuno bizarno.

Nemoj samo da ispadne da verujem kao blesav u sve što pročitam. Ja sam rekao odakle je do mene došla prva informacija tog tipa što se čini mi se ignoriše ili mislite da tu neko nekoga laže ili ne znam iz kog razloga izmišlja stvari. Ostalo su bile samo potvrde istog, pa meni to deluje verovatno nekako logičnije nego vama. 

Verovaćemo Vučiću umesto ljudima sa lica mesta, sa vode. 

Shaq, imaš izjavu policije da je dvoje privedeno već zbog širenja takvih priča, a i Maćićka je bila na informativnom. Neće niko da bude smaknut, možda samo smaknut u ćorku. Verovatno im kažu smirite se, ako nastavite biće svašta.

Edited by Glas RazumaN
Posted

Stanje sa terena iz Drenovca.

photo.png

Posted

Nemoj samo da ispadne da verujem kao blesav u sve što pročitam. Ja sam rekao odakle je do mene došla prva informacija tog tipa što se čini mi se ignoriše ili mislite da tu neko nekoga laže ili ne znam iz kog razloga izmišlja stvari. Ostalo su bile samo potvrde istog, pa meni to deluje verovatno nekako logičnije nego vama. 

jes da nisu uporedive situacije, ali ovaj bold me podseti na slucaj kad mi je drugarica malne pala u nesvest jer joj je uplakana majka javila da je bratancu (koji sedi pored majke tog trenutka) pas "ripped his face in pieces!". klinac je imao dve ogrebotine na obrazu.

ne znam, da vidis tri lesa kontam da je to sasvim dovoljno da te uzasne skroz, nije do nekakvog namernog izmisljanja...

Posted

Ovde. MUP kaže da su pronašli 215 od 798 prijavljenih nestalih osoba, s tim da su neki prijavljeni kao nestali više puta (naravno zašto bi bilo ko u MUP seo i malo uporedio podatke i sravnao duplikate, lakše je turati sve na gomilu i žaliti se javnosti) a neki se nisu prijavili da su pronađeni (gde opet siroti MUP ne može ništa da evidentira ili uradi nego se očekuje od nekog ko je završio u prihvatnom centru bez igde ičega da se obavezno seti da pozove MUP i obavesti ih da više nema status nestalog lica).

ovdje i ja vidim epsku smotanost i javasluk drzave. 

Posted

ja nit verujem vucicu da je bilo 27 zrtava, ali jos manje verujem ovima sto iz satro obrenovca, u kojem nije ni bilo struje kucaju fejsbuk komentare o hiljadama mrtvih, i onda jos aludiraju na to kako ce i oni sada najverovatnije biti "smaknuti" zbog toga sto su izneli istinu...

baterije na telefonima drze po pet dana. meni je ipak jedan od najvecih hitova romkinje dosle da doje bebe u prihvatni centar.

Posted

baterije na telefonima drze po pet dana. meni je ipak jedan od najvecih hitova romkinje dosle da doje bebe u prihvatni centar.

telefoni koji imaju baterije od pet dana, nemaju fejsbuk ni tviter.

samo primećujem :fantom:

Posted (edited)

pa to upravo. ko ajkula erikson.

Edited by Aće
Posted

postoje mobilni punjaci, oni na baterije. koliko razumem i to je doslo sa zalihama pa su ljudi mogli da napune-dopune telefone.

Posted

ne znam da li su mi užasnije bile one "narod je sam kriv" priče dok su prebrojavali nastradale ili ovaj nov "prirodne smrti" spin.

a kako se objašnjavaju izjave onih očevidaca koji tvrde da su čuli eksploziju i probijanje brane? da li postoji neko objašnjenje za to što su čuli?

inače, evo par neprimerenih viceva koje su mi krupanjci ispričali, pa je to onda valda ok...

prodajem kuću u krupnju, dva sprata, malo prešla.

- mama, jel smem da idem napolje da se igram?
- smeš, samo nemoj da ideš jako duboko.

Posted (edited)

ne znam da li su mi užasnije bile one "narod je sam kriv" priče dok su prebrojavali nastradale ili ovaj nov "prirodne smrti" spin.

što je najgore i jedne i druge priče su delimično tačne.

e: naravno to ne abolira Vlast ni 1 procenat.

Edited by steins