Аврам Гојић Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Uh. Znači naprednjačka poplava potopila Šabac. Kad pre jebote...Alal vera domaćine, sad umesto gaženja preko leševa imamo plivanje preko leševa.
katamaran Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Kad pre jebote...Alal vera domaćine, sad umesto gaženja preko leševa imamo plivanje preko leševa. Naprednjacki triatlon
simple red white Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Otići iz doma je najteže. Kreću teorije zavjere da je Gunja žrtvovana za Županju. Sve je isto, samo su mesta druga. Narod se teško odlučuje da napusti ono što je ceo život sticao, nadam se da će ipak sve biti dobro.
omiljeni Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/351710/Srbija-nespremna-za-poplave-molimo-Boga-da-ne-padne-jaca-kisa
Turnbull Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/351710/Srbija-nespremna-za-poplave-molimo-Boga-da-ne-padne-jaca-kisa Ovo treba štampati, kopirati i deliti kao letke po celoj Srbiji.
ficfiric Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 (edited) Gradonačelnik Šapca podneo ostavku "Da bih sprečio dalju politizaciju pitanja moje odgovornosti za rad na mestu komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, sa koga sam smenjen odlukom Vlade Republike Srbije, u uslovima proglašene vanredne situacije za odbranu od poplavnog talasa na reci Savi, podnosim ostavku na mesto gradonačelnika grada Šapca. Posao komandanta sam obavljao savesno i odgovorno i u svemu prema uputsvima republičkog rukovodioca za odbranu od poplava. Smatram da je najvažnije da grad Šabac bude sačuvan od ove velike prirodne nesreće, a da je veoma važno da se po prestanku vanredne situacije utvrde činjenice i odgovornost svakog člana Štaba, a posebno moje. Do izbora novog gradonačelnika grad Šabac i sve njegove institucije će redovno funkcionisati a poslove gradonačelnika preuzeće zamenik gradonačelnika", navodi se u saopštenju gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića." Edited May 18, 2014 by ficfiric
Aće Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 da, veliki je problem i tamo, rajevo selo, gunja voda skoro preklila krovove, kačio sam već slike i covek na 9:15 :ziga:
Блок_64 Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/351710/Srbija-nespremna-za-poplave-molimo-Boga-da-ne-padne-jaca-kisa Е мој пријатељу о томе ми риболовци кукамо задњих 15-20 година али џаба.
J-♣ Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 jesu probili namerno? Zaista nema dovoljno argumenata za čvrst stav. Da je pomoglo da se smanji ili bar zadrži vodostaj - jeste, kao i namerno kontrolisano probijanje nasipa ~10km uzvodno od Šapca. Policijski službenik Odeljenja policijske uprave Šapca Radisav Simić izjavio je rano jutros da je primetan usporeni dolazak vode Savom kod tog grada, ocenjujući da je situacija u odbrani od poplave pod kontrolom, iako je vodostaj premašio istorijski maksimum od 592 centimetra. Najverovatniji razlog za usporeni dolazak vode je to što je desetak kilometara uzvodno namerno probijen nasip i Sava se izlila u okolno polje da bi se koliko - toliko spasila desna obala kod samog grada Šapca i okoline, objasnio je Simić. Jučerašni sastanak Vučića i Dodika o kome su obojica pričali o nenakvom uzajamnom pomaganju (ne navodeći detalje) mi blago otvara sumnje u ovakve akcije. Ispuštanje vode u Hrvatskoj u polja gde voda preko polja ulazi u teritoriju Srbije odgovara i Hrvatskoj, a indirektno i Srbiji ako se posmatra kroz tok Save od Mitrovice do uliva u Dunav.
Bane5 Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Sava u Hrvatskoj na onim stanicama koje su nizvodno od bosanskih reka i dalje je u tendenciji blagog opadanja.
Roger Sanchez Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 jesu probili namerno? Ne zavaravajte se. Za dinamit bi se čulo, i doslovno, a ručno rušenje nasipa iza kojeg je ova bujica bilo bi pogubno za rušitelje. Citirao sam i jedan opis proboja nasipa kod Rajevog sela.
dig_chohano Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Da ne budem đavolji advokat, no spasilački timovi mogu biti samo obučeni i ljudi u treningu, tj uvežbani. Pozvati ljude koji su bili je poprilično opasna stvar. I za njih i za one koje treba da izvlače. Profi ljudima se u Obrenovcu dešavalo da se prevrne čamac sa desetak civila... Nisam ni govorio o spasilačkim timovima. I dalje verujem da bi rezervisti inžinjerije mnogo više značili na nasipima od neorganizovanih klinaca sa lopatama. A sanitetlije bi, i ovakve kljakave i matore, uspešno sklepale i radile u bataljonskim sanitetskim stanicama (aka poljskim bolnicama) koje se daju po potrebi relocirati za 45 minuta i gde bi se sanirale lakše povrede i vršila trijaža da se bolnice ne pretrpavaju bez potrebe. Nekako cenim da tome služi država, da organizovano pomogne svom stanovništvu u ovim trenucima, a ne da poklicima ludog plemenskog vrača zove sve što mrda u stihijsku borbu protiv prirode.
Aće Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Ne zavaravajte se. Za dinamit bi se čulo, i doslovno, a ručno rušenje nasipa iza kojeg je ova bujica bilo bi pogubno za rušitelje. Citirao sam i jedan opis proboja nasipa kod Rajevog sela. pa to, ne bi mogli neopazeno, a takodje jako tesko bez posledica po sebe.
Recommended Posts