Jump to content
IGNORED

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

kapetanm

Recommended Posts

Posted

ma nismo ni svesni tek sad sta ceka, kad se povuce voda. sta ce biti sa ljudima koji vise nemaju kuce?

Najveći problem će biti pijaća voda, svo ovo sranje će da ode u podzemne vode, pa klizišta, infrastruktura, tek treba neko sa hercom da proba da proveze kompoziciju voza do Užica, kako će preživeti masa ljudi koja živi od poljoprivrede?

Ma najbolje je ne razmišljati o tome i ovo do sad je previše za svariti.

Posted (edited)

pouzdano znam da su danas prenosili aparate za dijalizu, koji se nalaze u podrumu/suterenu, na više spratove i da nije bilo reči o evakuaciji bolnice. to su naknadno odlučili. ne znam na osnovu kojih informacija, nadam se da je preventivno.

nadam se,. drugarica mi tamo dezura, vest je zvanicna

@have fun - ok sam, thnx, ...drzite se

Edited by InvisibleLight
Posted

^^ Gotovo sam siguran da je pre evakuacije bila na 855, ili tako nesto.

by TT via Nokia

Posted

Била је 850 кад је објављено да се чека 857 да се крене са евакуацијама.

Posted

Hm, zar nije bila i preko 850 u mitraji?

BG, SM, Jamena... ŠA nešto ne šljaka, ali to bi bio link kada bi šljakao.

Posted

Policajcima na terenu svaka čast i poklon do zemlje, tu nema zbora. Ovo se, naravno, ne odnosi na njih.

Posted

Gasic & Dikovic kod silosa, Sava na 660, rupe su zapusene. Tvrde da nasip "ne moze biti unisten".

Dikovi najavljuje evakuaciju 9 sela - Drenovac, Tabanovic, deo Majura, Sevarice, Orasac, Provo, Mrdjenovac... kao predostroznost. Vojska je spremna za to.

Edit: 12k ljudi koji su ostali u selima, deo je vec sam napustio, ne zure jer ce nivo Save trajati par dana.

by TT via Nokia

Posted

parada je odlozena zbog svega sto se desava, te nema potrebe za komentarima.

Posted

Srbiji će trebati pomoć. Velika.

Nadam se da ćemo je i dobiti.

Objekti koji nisu oštećeni, za mesec-dva biće OK.

pola tih kuca nece biti upotrebljivo. pored toga u tim kucama ljudi su izgubili apsolutno sve sto su imali. ali slazem se da je rano o tome razmisljati.

Posted

Have_Fun-e hvala na informacijama iz prve ruke. I hvala na pomoci u njihovo ime :-).

I puno srece svima ostalima! Drzite se!

Posted

et geprat

a kakve sad to ima veze, il je po sredi cinizam koji ne kapiram?

sad ja ne razumem.  papovac se pitao šta će biti sa ljudima koji su ostali bez kuća. ja sam nabacio jednu ideju. tamo gde mi je vikendica, iznad belanovice ima dosta napuštenih kuća. većih, manjih, u različitom stanju. neke se jeftino prodaju, neki put vlasnicima je teško ući u trag.  meni nije mimo pameti da, ako je kačer ili ljig nekome sjebao kuću, opština ljig istraži gde ima praznih i pobrine se da se ljudi tu smeste. šta znam. možda ima boljih rešenja. toliko je kuća u krupnju sjebano. gde će ti ljudi, odmah. poslati ih u nekakva zbirne objekte do daljeg? dok im velja & co ne naprave kuće sa ugradnjom? 

nisam imao nikakav cinizam u mislima.. sve najbolje

Posted

Gasic & Dikovic kod silosa, Sava na 660, rupe su zapusene. Tvrde da nasip "ne moze biti unisten".

Dikovi najavljuje evakuaciju 9 sela - Drenovac, Tabanovic, deo Majura, Sevarice, Orasac, Provo, Mrdjenovac... kao predostroznost. Vojska je spremna za to.

Edit: 12k ljudi koji su ostali u selima, deo je vec sam napustio, ne zure jer ce nivo Save trajati par dana.

by TT via Nokia

Ovo su dobre vesti, ipak krecem do silosa pa ako ne treba tamo onda idemo dalje.

Bravo za Atletiko :Hail: jebi pimplere i uzimaj titulu, Simeone :Hail:

Posted

pola tih kuca nece biti upotrebljivo. pored toga u tim kucama ljudi su izgubili apsolutno sve sto su imali. ali slazem se da je rano o tome razmisljati.

a što večito mračiš - snaći će se ljudi, bilo je mnogo gorih neprilika, izdržali smo ih

esmo srbi (jevrejski, u mom slučaju) il pizde

Posted

ja kupio vise od 20l vode, i skontao da ne mogu da ih teglim. seo u taxi, a taksista car nije hteo da mi naplati kad je video da je u humanitarne svrhe.

Išao je kajron na tv-u da dva udruženja taxi vozila prevoze besplatno do tih sabirnih centara donosiocehrane, vode, odeće...

Posted

I ja sam tako mislio ali novije kuće se daju sanirati jako dobro.

Stare, montažne, ne.