Muwan Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Hm, wiki kaže da MUP ima 22 helikoptera. Pretpostavljam da su svi sposobni za bar neku vrstu evakuacije. Ne razumem zašto onda evakuacije ne idu brže, 8 Mi-8/Mi-17, 16 Gazela, 22 helikoptera MUP, to je 46 helikoptera Srbija nema organizovanu hitnu helikoptersku službu za potragu, spasavanje i transport. Vojni i policijski resursi se koriste od slučaja do slučaja i kako se starešine snađu.
InvisibleLight Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Gasic iz Mitrovice: Potvrdjena preventivna evakuacija priobalnog dela S. Mitrovice. by TT via Nokia Mi se upravo evakyiskali Sestra i mama kod prijatellja, ja kod drugara Tehniku odnela kod njih na tavan Goldie ostao u dvorištu :((( Jooooj Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
Prospero Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Krizni stab Cukarice proglasio evakuaciju dela Umke. by TT via Nokia
InvisibleLight Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Mi smo na 150-200 m od save, I oni I ja, sad smo emigrirali u severniji dei grada Bila na keju od 8-13, vezivali džakove, ono je ludilo od siline reke, a dzakovi redani drž da ga nabuem Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
Utvara Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Situacija je zeznuta kod Kupinova, reka je promenila tok i ide direktog sred sela... Meštani pune džakove i tako. Izgubili su vezu sa Ašanjom, očekuje se da izgube vezu sa Progarom.
Kampokei Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ova katastrofa polako ipak postaje vest u medijima (Guardian recimo), ponegde i prva (u Svedskoj).
beeva Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Komsija u Doboju bio. Horor. Tamo gdje se voda povukla lesevi zivotinja..zmije, pacovi, mulj nafta ulje. Ljudi goli bosi bauljaju. Uzas. Organizovano se ide na ciscenje cim se jos vode povuce..ostali vodotoci u slivu Save u padu.
EmptyClip Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Креће срање, ал да улетим са овим на кратко Sto se tice dobrovoljaca, bar na potezu interkopa gde se tovario pesak u dzakove svi su bili maksimalni. Bilo je ljudi iz Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, a najvise iz Sapca. Masa zvezdinih navijaca je tu bila i niko nije napravio nikakav incident, niti je bilo ko smrdeo na alkohol, valjda zato sto je Savija sa par njih, nemam pojma ko su i sta su, utegao sve kako treba.Najveci problem je bila sugava Sabacka lokalna samouprava. Kada su poceli masovniji radovi oko 22:30 bila je po jedna lopata na 5 ljudi, jedan ult i jedan sleper. Srecom, kisa nije padala do nekih 4 ujutru, ali je teren skroz bio zajeban. Ult pridje dzakovima, potovare se u viljusku, pa onda ode 100 metara pa istovari u sleper. Oko 1 sat je stiglo dosta lopata, brze su se punili dzakovi nego sto je onaj nesretnik mogao da utovari/istovari. Posto nije bilo kanapa za vezivanje dzakova, punili su se do pola pa u cvor. Oko 3 sata je dosao jos jedan ultic i jos jedan sleper ali je vec tada bilo milion dzakova, pa su se dzakovi rokali lancano u sleper. Prevoz u povratko nije postojao, policija nije znala da kaze ni otprilike gde ce doci autobusi iz Beograda, itd.Sve u svemu, navijaci se nisu obrukali, bili su i ljudi iz obraza/nasi/1389 ili nesto slicno, svi su radili kao sat.Kao sto sam napisao, sugave Sabacke guzonje nisu odreagovale kako je trebalo i u celoj prici je najmanje kriv Vucic, posto vidim da neki ne mogu da dozive orgazam ukoliko ga bar jednom ne pomenu u bilo kom kontekstu. Nije on kriv sto oko sebe ima gomilu govana. Ili jeste, jebem li ga. Sava nocas nije bila kriticna toliko koliko se mislilo, a danas neka im je Bog u pomoci, posto se ne treba oslanjati na sabacku organizaciju. (ljudima svaka cast ali koga su izabrali u foteljama...)Batalite se dezinformacija i gluposti koje neke jajare prosipaju preko neta. Jednostavno je, ako zelite i mozete da pomognete, a vi tako uradite, ako ne mozete ili necete, bar ne smrdite i ne mracite bez potrebe. Posledice ovih silnih poplava ce se osecati jos ihahaj, a to ce svi osetiti bilo da su pod vodom ili iznad vode, ususkani u toplom porodicnom gnezdu. ko je "goldie"? ak je neki kučak poserem se tebi, kevi i šveci u moral... прелако судиш људима. Edited May 17, 2014 by EmptyClip
InvisibleLight Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) ko je "goldie"? ak je neki kučak poserem se tebi, kevi i šveci u moral...Ne mogu da ga uvedem u tudj stanOticicu posle da ga dižem na tavan, drugog nema Poserem se ja tebi u usta Sent from my HTC Desire X using Tapatalk Edited May 17, 2014 by InvisibleLight
Anonymous Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Mi smo na 150-200 m od save, I oni I ja, sad smo emigrirali u severniji dei grada Bila na keju od 8-13, vezivali džakove, ono je ludilo od siline reke, a dzakovi redani drž da ga nabuem Sent from my HTC Desire X using Tapatalk Tog sam se i plašio. Jedno je kad reka lagano raste, drugo je kad podivlja. edit: @boshoku: imaj obzira. Edited May 17, 2014 by Anonymous
InvisibleLight Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ovo je gde?Sm Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
renne Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Gli jeste u priobalju, jel'? jeste, bio je na fejsu, živ je
Аврам Гојић Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) ... Edited May 17, 2014 by Грешни Василије
Recommended Posts