Jump to content

Poplave u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

Featured Replies

Hm, wiki kaže da MUP ima 22 helikoptera. Pretpostavljam da su svi sposobni za bar neku vrstu evakuacije. Ne razumem zašto onda evakuacije ne idu brže, 8 Mi-8/Mi-17, 16 Gazela, 22 helikoptera MUP, to je 46 helikoptera

Srbija nema organizovanu hitnu helikoptersku službu za potragu, spasavanje i transport. Vojni i policijski resursi se koriste od slučaja do slučaja i kako se starešine snađu.

Gasic iz Mitrovice: Potvrdjena preventivna evakuacija priobalnog dela S. Mitrovice.

by TT via Nokia

Mi se upravo evakyiskali

Sestra i mama kod prijatellja, ja kod drugara

Tehniku odnela kod njih na tavan

Goldie ostao u dvorištu :(((

Jooooj

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Krizni stab Cukarice proglasio evakuaciju dela Umke.

by TT via Nokia

Mi smo na 150-200 m od save, I oni I ja, sad smo emigrirali u severniji dei grada

Bila na keju od 8-13, vezivali džakove, ono je ludilo od siline reke, a dzakovi redani drž da ga nabuem

10341862_10203649284902518_1201481964273

Situacija je zeznuta kod Kupinova, reka je promenila tok i ide direktog sred sela... Meštani pune džakove i tako. Izgubili su vezu sa Ašanjom, očekuje se da izgube vezu sa Progarom.

Ova katastrofa polako ipak postaje vest u medijima (Guardian recimo), ponegde i prva (u Svedskoj).

Komsija u Doboju bio. Horor. Tamo gdje se voda povukla lesevi zivotinja..zmije, pacovi, mulj nafta ulje. Ljudi goli bosi bauljaju. Uzas. Organizovano se ide na ciscenje cim se jos vode povuce..ostali vodotoci u slivu Save u padu.

Креће срање, ал да улетим са овим на кратко

Sto se tice dobrovoljaca, bar na potezu interkopa gde se tovario pesak u dzakove svi su bili maksimalni. Bilo je ljudi iz Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, a najvise iz Sapca. Masa zvezdinih navijaca je tu bila i niko nije napravio nikakav incident, niti je bilo ko smrdeo na alkohol, valjda zato sto je Savija sa par njih, nemam pojma ko su i sta su, utegao sve kako treba.

Najveci problem je bila sugava Sabacka lokalna samouprava. Kada su poceli masovniji radovi oko 22:30 bila je po jedna lopata na 5 ljudi, jedan ult i jedan sleper. Srecom, kisa nije padala do nekih 4 ujutru, ali je teren skroz bio zajeban. Ult pridje dzakovima, potovare se u viljusku, pa onda ode 100 metara pa istovari u sleper. Oko 1 sat je stiglo dosta lopata, brze su se punili dzakovi nego sto je onaj nesretnik mogao da utovari/istovari. Posto nije bilo kanapa za vezivanje dzakova, punili su se do pola pa u cvor. Oko 3 sata je dosao jos jedan ultic i jos jedan sleper ali je vec tada bilo milion dzakova, pa su se dzakovi rokali lancano u sleper. Prevoz u povratko nije postojao, policija nije znala da kaze ni otprilike gde ce doci autobusi iz Beograda, itd.

Sve u svemu, navijaci se nisu obrukali, bili su i ljudi iz obraza/nasi/1389 ili nesto slicno, svi su radili kao sat.

Kao sto sam napisao, sugave Sabacke guzonje nisu odreagovale kako je trebalo i u celoj prici je najmanje kriv Vucic, posto vidim da neki ne mogu da dozive orgazam ukoliko ga bar jednom ne pomenu u bilo kom kontekstu. Nije on kriv sto oko sebe ima gomilu govana. Ili jeste, jebem li ga. Sava nocas nije bila kriticna toliko koliko se mislilo, a danas neka im je Bog u pomoci, posto se ne treba oslanjati na sabacku organizaciju. (ljudima svaka cast ali koga su izabrali u foteljama...)

Batalite se dezinformacija i gluposti koje neke jajare prosipaju preko neta. Jednostavno je, ako zelite i mozete da pomognete, a vi tako uradite, ako ne mozete ili necete, bar ne smrdite i ne mracite bez potrebe. Posledice ovih silnih poplava ce se osecati jos ihahaj, a to ce svi osetiti bilo da su pod vodom ili iznad vode, ususkani u toplom porodicnom gnezdu.

ko je "goldie"? ak je neki kučak poserem se tebi, kevi i šveci u moral...

прелако судиш људима.

Edited by EmptyClip

ko je "goldie"? ak je neki kučak poserem se tebi, kevi i šveci u moral...

Ne mogu da ga uvedem u tudj stan

Oticicu posle da ga dižem na tavan, drugog nema

Poserem se ja tebi u usta

Edited by InvisibleLight

Mi smo na 150-200 m od save, I oni I ja, sad smo emigrirali u severniji dei grada

Bila na keju od 8-13, vezivali džakove, ono je ludilo od siline reke, a dzakovi redani drž da ga nabuem

Tog sam se i plašio. Jedno je kad reka lagano raste, drugo je kad podivlja.

edit: @boshoku: imaj obzira.

Edited by Anonymous

10341862_10203649284902518_1201481964273

Ovo je gde?

Ovo je gde?

Sm

Gli jeste u priobalju, jel'?

jeste, bio je na fejsu, živ je

...

Edited by Грешни Василије