Lord Protector Posted February 18 Posted February 18 (edited) 8 minutes ago, Mel said: Naravno, Rusija je odsvirala svoje. Samo ja se ne radujem ni Srbij iu najavi josh veceg ludjenja radikala u opshtem mish mashu dok se Rusija ne sortira. Kleptokratija je u Srbiji u fazi ubrzane akumulacije kapitala. Kad budu postali vlasnici svega, a to nije daleko, imaćemo nerešiv problem. Jer tada više nije u pitanju tranzicija vlasti već pitanje očuvanja nagomilanog bogatstva. Navaljni je stradao upravo zbog toga što je prikazivao kleptokratski networking oko Putina i klike. To se ne oprašta. Edited February 18 by Lord Protector 6
Tutankamon Posted February 18 Posted February 18 12 minutes ago, Lord Protector said: naseo sam i ja na beli listić, tako da nemam pravo ništa da komentarišem. Teška su vremena pred Rusijom i njenom demokratijom, eliminacijom Navaljnog Putin je ušao u fazu otvorene diktature, izašao je iz okvira autoritarnosti orbanovskog tipa. To je put bez povratka. Nemcova
Mel Posted February 18 Posted February 18 1 minute ago, Lord Protector said: Kleptokratija je u Srbiji je u fazi ubrzane akumulacije kapitala. Kad budu postali vlasnici svega, a to nije daleko, imaćemo nerešiv problem. Jer tada više nije u pitanju tranzicija vlasti već pitanje očuvanja nagomilanog bogatstva. Navaljni je stradao upravo zbog toga što je prikazivao kleptokratski networking oko Putina i klike. To se ne oprašta. Tokovi novca, vlasnishtvo nad kapitalom. Zato su komnisti bili (i ostali) djavo lichno za kapitalizam. 1
duma Posted February 18 Posted February 18 14 hours ago, dùda said: Svako poređenje sa Hitlerom je nedopustivo. Nebitno sa kim se poredi, to je neka vrsta abolicije najvećeg zla u poznatoj istoriji ljudskog roda. Pogotovu kad je Ukrajina u pitanju. Svako s elementarnim znanjem i moralom neće izjednačavati ubijanje miliona i proterivanje svih ostalih, s ovim sad. 14 hours ago, Vasilij Zajcev said: A zašto je nedopustivo? I kakva vrsta abolicije? Fašizam je najveće zlo koje je zadesilo čovečanstvo, to niko ne spori. Komunizam je drugo. Dve ekstremne ideologije u ime kojih su ubijeni milioni, i koje i danas imaju svoje savremene oblike. S obzirom da ne spadaš u neobrazovane, da li tebe stvarno nije sramota da izjednačavaš Hitlera i Putina, po pitanju Ukrajine? Kod Hitlera negacija država i nacija se odnosila na arijevce. Za Ukrajinu je planirano sprovođenje Holokausta "oslobađanja životnog prostora". Sramota je Hitlera svoditi Bilo bi zanimljivo i da čujemo kakva je veza današnje Rusije s komunizmom? Ne odriču se Crvene armije? Na zapadu je opšte poznato da su to dva podjednaka zla. U poslednje vreme regularne nemačke trupe prikazuju se pozitivnije od sovjetskih. Dobili smo i Dobri (waffen) SS, Šumsku braću, ... Za sovjetske žrtve odgovorni su Staljin i generali, jer su slali goloruke na tenkove. Kako bi, svakom po par metaka, a pušku svaki peti. Što se Navaljnog tiče, svojevremeno sam rekao da nijedan diktator neće političke protivnike x puta neuspešno trovati najjačim otrovom na svetu. Za razliku od toga hapšenje, slanje u zatvore u nedođiji i držanje u njima do smrti je nešto što se od njih može očekivati. 3
3opge Posted February 18 Posted February 18 11 minutes ago, duma said: Pogotovu kad je Ukrajina u pitanju. Svako s elementarnim znanjem i moralom neće izjednačavati ubijanje miliona i proterivanje svih ostalih, s ovim sad. S obzirom da ne spadaš u neobrazovane, da li tebe stvarno nije sramota da izjednačavaš Hitlera i Putina, po pitanju Ukrajine? Kod Hitlera negacija država i nacija se odnosila na arijevce. Za Ukrajinu je planirano sprovođenje Holokausta "oslobađanja životnog prostora". Sramota je Hitlera svoditi Bilo bi zanimljivo i da čujemo kakva je veza današnje Rusije s komunizmom? Ne odriču se Crvene armije? Na zapadu je opšte poznato da su to dva podjednaka zla. U poslednje vreme regularne nemačke trupe prikazuju se pozitivnije od sovjetskih. Dobili smo i Dobri (waffen) SS, Šumsku braću, ... Za sovjetske žrtve odgovorni su Staljin i generali, jer su slali goloruke na tenkove. Kako bi, svakom po par metaka, a pušku svaki peti. Što se Navaljnog tiče, svojevremeno sam rekao da nijedan diktator neće političke protivnike x puta neuspešno trovati najjačim otrovom na svetu. Za razliku od toga hapšenje, slanje u zatvore u nedođiji i držanje u njima do smrti je nešto što se od njih može očekivati. svaka cast, bio si vizionar i nepogresivo si predvideo da ce Navaljni umreti od sindroma iznenadne, nicim izazvane i ciste smrti.
đorđe geprat Posted February 18 Posted February 18 2 hours ago, JozoMujica said: Kao bitnu razliku između režima koji seju smrt si naveo mogućnost koja postoji u jednom (jednima) da se organizuje protest i položi cveće. Samo pokušavam da ti kažem da protesti i polaganje cveća ništa ne menjaju, nasilje se nastavlja. Možda je onome ko ode na protest ili položi cveće lakše zbog toga, mrtvima i onima koji će tek umreti je svejedno. dobro. ćuruviju su ubili, đinđića su ubili, njima je svejedno a i nasilje se nastavilo. ispali su glupi oni koji su ostavili cveće u onom haustoru i pred vladom. akali se bez veze. bolje da su išli na pivo.
Vasilij Zajcev Posted February 18 Posted February 18 5 hours ago, Ayatollah said: Najveće zlo koje je zadesilo čovečanstvo je hrišćanstvo, u čije ime su se hiljadama godina zatirali čitavi narodi i društveni slojevi, vodili krstaški ratovi, ubijali briljantni umovi, silovala deca po sirotištima, you name it. Nacizam, fašizam i komunizam su male bebe za hrišćanstvo, svakako zli i jezivi, ali mnogo kraće prisutni. Mogu da se složim sa ovim ali se ovde priča povela oko poređenja Putina i Hitlera, te pripadajućih totalitarnih ideologija, a ovo je ipak vera, tj. druga vrsta zla. Inače, (i) u toj disciplini vođstvo ima Volođa, koji se, za razliku od Adolfa koji je bio dosta distanciran od katoličke crkve, debelo oslanja na rusku (hrišćansku) crkvu. Takva sprega države i crkve više liči na španski klero-fašizam, nego na Hitlerov nacional-socijalizam.. Ruski patrijarh ide dotle da vernicima obećava oprost ovozemaljskih grehova ako odu da ubijaju nevernike u Ukrajni. Putin je odlikovao (osuđene) ubice žena, oslobođeni silovatelj dece je dobio ruski crkvenu mantiju u vagneru, sve u ime države, sve u ime vere.. 4 1
Popular Post April Posted February 18 Popular Post Posted February 18 On 17.2.2024. at 13:13, banecare1 said: nema velike razlike izmedju rusa koji su ostali u matici i tih koji su kod vas. uporedi sa devedesetim u ex-yu. otisao je ko je mogao i uglavnom iz ekonomskih razloga. ovde ljudi gledaju svoja posla i ne talasaju. Zašto su onda izašli da protestuju i pale sveće ispred ruske ambasade? Mi smo 1991. odlazili da ne bismo učestvovali u ratu, a to je eksplicitan politički stav, baš kao i odluka beogradskih Rusa da ne budu deo Putinove osovine zla. I da ne žive u takvoj državi. Niko se neće ekonomski usrećiti u Beogradu, ali ima privilegiju da ne razmišlja o mobilizaciji, hapšenjima i da mu deca ne odrastaju u ratnom okruženju. Nije malo. Većina mojih prijatelja koji su ostali u inostranstvu mogla je i ovde da ima pristojan život. Ideja je bila da sklone decu. 12
Popular Post April Posted February 18 Popular Post Posted February 18 On 17.2.2024. at 11:09, JozoMujica said: Pošto sam tradicionalno neobavešten, samo da pitam je l' ovo taj Navaljni ili ima neki drugi? (izvinjavam se što opet postavljam tvitove ekstremnih desničara i mrzitelja tejlor svift) Nije tema Navaljni već politički motivisano ubistvo lidera opozicije. Skretanje pažnje sa mučke likvidacije na biografiju ubijenog je klasična esenesovština. 9 3 1
Mel Posted February 18 Posted February 18 Veliki broj Srba u inostranstvu poslednjih godina su dolazili iz situirane situacije, sad vishe nego ikad sem mozda u piku 90ih ide se zbog previshe loshe atmosfere u Srbiji. 1
Popular Post pt 2.0 Posted February 18 Popular Post Posted February 18 Meni je ovog čoveka, Navaljnog, veoma i iskreno žao. Dobrim delom i zbog toga što imam utisak da razumem od čega je bio komponovan, kao i njegove motive da se vrati u Rusiju i nakon 2020. godine. Neizmerno mi je žao i Rusa u Putinovoj Rusiji. 14 1
Lord Protector Posted February 18 Posted February 18 5 hours ago, Ayatollah said: Najveće zlo koje je zadesilo čovečanstvo je hrišćanstvo, u čije ime su se hiljadama godina zatirali čitavi narodi i društveni slojevi, vodili krstaški ratovi, ubijali briljantni umovi, silovala deca po sirotištima, you name it. Nacizam, fašizam i komunizam su male bebe za hrišćanstvo, svakako zli i jezivi, ali mnogo kraće prisutni. Iznenađen sam ovim tvojim postom. Iskreno. 2
Mel Posted February 18 Posted February 18 7 minutes ago, pt 2.0 said: Meni je ovog čoveka, Navaljnog, veoma i iskreno žao. Dobrim delom i zbog toga što imam utisak da razumem od čega je bio komponovan, kao i njegove motive da se vrati u Rusiju i nakon 2020. godine. Neizmerno mi je žao i Rusa u Putinovoj Rusiji. Meni uopshte nije jasno da li se vratio u Rusiju iz nekog inata i koliku je svest imao da je shansa da ne prezivi bila 95% a ne 50%, npr... Usputni komentar, zao mi je shto je imao shansu za zivot br 2, gledao je smrti u lice i preziveo pukom srecom... 1
Popular Post pt 2.0 Posted February 18 Popular Post Posted February 18 Nekim ljudima je smisao njihovog života, jednom kad ga nađu, bitniji od samog života (u smislu preživljavanja). Ne bih se dalje upuštala u komentarisanje. 12 1
Recommended Posts