Jump to content
IGNORED

Толстый и тонкий

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Lancia said:

Od tolikog voca, bas naci vocku da uberu :D

ma zezam se, blage veze nemam, al nisam nesto ni nalazio da su savremeni drustveni teoreticari uspeli to da objasne na adekvatan nacin, a pojava je

• +1 2
Posted (edited)
52 minutes ago, Roger Sanchez said:

Najebala je @pt 2.0 koliko se ja sjećam

Možda ne baš zbog pisanja tu, ali svakako zbog prosvjedničkog delikta

puno je ljudi izgubilo posao. ovo pisanje gore par odgovora iznad nema veze sa činjenicama

smenjena je direktorka KCB, jedan primer meni bitan /najbolja drugarica/ a ima ih mnogo

bilo je itekako udara na NGO sektor, kao u rusiji, građanskim inicijativama i fondaciji trag je inspekcija nedeljama kampovala u firmi

u firmi smo posle novogodišnje pauze zatekli likove koji sa ulice snimaju

i tako

mnogi ljudi žive u strahu od posledica aktivizma

Edited by Eleniko
  • +1 2
Posted (edited)
42 minutes ago, Venom said:

Video sam ovo za njegove naci stavove od pre 15 godina juče. Očigledno težak trenutak da se o tome priča, ionako se vremenom ogradio od toga. Razmišljao sam da to postujem, ali nije mi se ograđivalo da mrzim Putina svejedno, jer ljudi i ovde i svuda uglavnom gledaju da uklope činjenice u svoje mišljenje, a ne obrnuto. S druge strane ne bi bio prvi put da Zapad propagira nekog za koga mogu kasnije da kažu da je i sam zlikovac. Uostalom Putin i Medvedev su bili good guys pre 15 godina iako se i tad znalo ko su oni.

kako znaš šta je istina a šta politički plasirana propaganda

Edited by Eleniko
Posted
49 minutes ago, Ayatollah said:

Kako da ti kažem, tema je bila odnos Srbija vs Rusija u pogledu političkih sloboda, i tu je Srbija neuporedivo bolja od Rusije, što nije neki posebni uspeh. To ne znači da je stanje političkih sloboda u Srbiji dobro, daleko od toga, ali nismo baš ni na dnu bunara na kome se nalazi Rusija zajedno sa nekim drugim svojim drugarima i pajtosima. U Srbiji se vođe opozicionih partija ipak ne nalaze u zatvorima pod izmišljenim optužbama, ne zabranjuje im se put iz zemlje, ne ispadaju sa desetih spratova solitera, ne piju čaj sa polonijumom, ne umiru po zatvorima, postoji kakva-takva sloboda okupljanja, nisu zabranjene NVO, nisu zatvorena dopisništva stranih novinskih kuća. Možeš čak i da radiš nekakav biznis ako nisi na liniji (ja lično zastupao ljude poznate široj javnosti i otvoreno opoziciono deklarisane, koji nisu imali neke specijalne probleme sa biznisima u Srbiji zbog toga), premda nećeš nikada imati pristup lukrativnim poslovima sa državom i mogu ti biti postavljene razne vidljive i nevidljive prepreke. Moji ruski klijenti koji žive u Beogradu kažu da je Srbija neuporedivo slobodnija i tolerantnija od Rusije, da im je neobično da ljudi mogu da se okupe i da zatvore saobraćaj, a da se odmah ne nacrta hiljadu policajaca da ih pohapse i odvedu u mardelj. 

Sa druge strane, gro ovih stvari što si napisao gore je tačno, ali niko i ne tvrdi da je drugačije - mi smo tu na evropskom začelju, i imamo još mnogo da menjamo naše društvo da bismo dostigli neke prihvatljive nivoe. No, to ne znači da je Srbija izgubljen slučaj kao Rusija, u pitanju su boljke od kojih nisu skroz imune ni neke okolne članice EU.

postoji mnogo faktora od velicine drzave, podrske drigih sila, politicka tradicija, cak i podneblje ali siguran sam da im se moze u srbiji ( i crnoj gori do 30+og avgusta 2020-e) bi se desavalo i desavalo bi se isto sto i u rusiji.

samo manje mogucnosti srpskog rezima od putininovog pravi razliku.

jednostavno mi smo mala drzavica ciji vladar sedi na dve stolice.

zato sto mora inace bi bilo gore nego u rusiji.

i dalje sam ubedjen da imamo isti rezim kao putinov ali koji jednostavno nema iste mogucnosti.

nikakave razlike tu nema osim sto  vucicev rezim mora da se dovija vise od putinovog.

tesko cemo mi promeniti drustvo.

nema indicija ni u tragovima da ce to ici na bolje.

ne idu nam ni politicka kretanja diljem sveta na ruku.

mi kao da smo cekali kao da smo na zalost bili avangarda nasilnistva i sovinizma.

• +1 3
  • Wub 1
Posted

Kakva je Srbija Rusija takav je Vucic Putin. Voleo bi on da ima odresene ruke kao matori kepec ali jbg, dovoljno je da EU ukine sengen i istog dana ce pasti vlada. Tako da u Srbiji ironicno najvise stradaju mali ljudi cije sudbine tesko stignu i do lokalnih novina a prominentne vodje opozicije su bezbedne jer u njih ne sme da dirne.

Ne znam za Rusiju koliko je to moguce, ali vala na Balkanu su padali vladari non stop kroz istoriju. Zna to i ovaj nas i zato vrlo vaga sve sto radi. Zastrasuje gde misli da ce to da radi a pusta tamo gde se boji da ce da eskalira. No i on je covek a ljudi prave greske u proracunima. Narod u Srbiji je toliko sjeban od ekonomskog nazadovanja i maltretiranja SNS bagre da jedna iskra moze da napravi pozar. Protesti protiv nasilja su bili primer kolika je kolicina tog nezadovoljstva. Ruku dajem da je precednik pisao u gace na pocetku istih.

Tako da sa Srbijom se nikad ne zna :) 

• +1 2
  • -1 1
Posted
2 hours ago, Venom said:

Video sam ovo za njegove naci stavove od pre 15 godina juče. Očigledno težak trenutak da se o tome priča, ionako se vremenom ogradio od toga. Razmišljao sam da to postujem, ali nije mi se ograđivalo da mrzim Putina svejedno, jer ljudi i ovde i svuda uglavnom gledaju da uklope činjenice u svoje mišljenje, a ne obrnuto. S druge strane ne bi bio prvi put da Zapad propagira nekog za koga mogu kasnije da kažu da je i sam zlikovac. Uostalom Putin i Medvedev su bili good guys pre 15 godina iako se i tad znalo ko su oni.

mislim da nije bitno šta je navaljni rekao pre 15 godina obzirom na činjenice o tome šta je doživljavao do juče. mislim da je činjenica da u 21. veku postoji tako surova kaznionica u koju se se šalje politički zatvorenik. mislim da je činjenica da putin negira postojanje ukrajinaca i ukrajine kao nezavisne države. mislim da je činjenica da je putin autokrata koji vlada rusijom 20 godina (otprilike). na osnovu tih činjeica sklopio sam mišljenje da je putin hitler i stalji u jednom mozgu i telu u 21. veku.

isto tako putin i medvedev nisu danas isto što i pre 15 godina. vlast kvari ljude, udara u glavu tako da se ljudi menjaju. pre 15godina bili su poput vučića iliorbana danas. od danas su putin i medvedev zločinci i prema sopstvenom narodu

• +1 3
Posted
9 minutes ago, đorđe geprat said:

na osnovu tih činjeica sklopio sam mišljenje da je putin hitler i stalji u jednom mozgu i telu

Jel ti nije glupo da ovo napišeš, ako ni zbog čega drugog a ono zbog miliona pobijenih u koncentracionim logorima i gulazima?

• +1 5
  • -1 3
Posted
2 minutes ago, JozoMujica said:

Jel ti nije glupo da ovo napišeš, ako ni zbog čega drugog a ono zbog miliona pobijenih u koncentracionim logorima i gulazima?

Pa izgleda nije baš politički korektno to što je napiso. Dobro si mu reko.

Ali zar nisi ti jedan od onih koji misli da ima puno previše političke koretnosti? Treba govoriti što ti padne napamet, šta te briga ako nekog vrijeđa, pogotovo mrtvog

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
6 minutes ago, JozoMujica said:

pa dobro, nije jos poceo III svetski rat, ali rani radovi su im jako slicni, u nekim stvarima psetoglavi cak i vodi.

• +1 1
Posted
5 minutes ago, Roger Sanchez said:

Pa izgleda nije baš politički korektno to što je napiso. Dobro si mu reko.

Ali zar nisi ti jedan od onih koji misli da ima puno previše političke koretnosti? Treba govoriti što ti padne napamet, šta te briga ako nekog vrijeđa, pogotovo mrtvog

Uopšte se ne radi o političkoj korektnosti, nego o činjenicama.

Posted
2 minutes ago, 3opge said:

pa dobro, nije jos poceo III svetski rat, ali rani radovi su im jako slicni, u nekim stvarima psetoglavi cak i vodi.

Ako vodi, onda su Hitler i Staljin male mace u odnosu na američke predsednike poslednjih dvadesetak godina. Ili Netanjahua.

• Haha 3
Posted
8 minutes ago, JozoMujica said:

Ako vodi, onda su Hitler i Staljin male mace u odnosu na američke predsednike poslednjih dvadesetak godina. Ili Netanjahua.

sigurno, koliko su to novinara americki predsednici ubili u poslednjih 20 godina?

ali znam, ljubav prema psetoglavom nema granica...

Posted (edited)
30 minutes ago, 3opge said:

sigurno, koliko su to novinara americki predsednici ubili u poslednjih 20 godina?

Čijih novinara, svojih, iračkih, libijskih... ne znam, guglaj, istražuj, boli me kurac za bilo čije novinare u trenutku dok uz njihovu podršku (US administracije) ona goveda ubijaju decu po Gazi.

ali znam, ljubav prema psetoglavom nema granica...

Nisam ti ja sagovornik za ovo, ja volim samo svoju porodicu i prijatelje. Nije mi poznat osećaj ljubavi (a ni mržnje, ako ću da budem iskren) prema političarima, bilo kojim ni bilo čijim.

A to što ti tražiš ogledalo da se svađaš sa njim, tužno jebiga.

Edited by JozoMujica
Posted (edited)
1 hour ago, JozoMujica said:

nije glupo, jozo.

hitler je onomad rekao "ein reich, ein folk" putin je rekao onom novinaru da se ukrajinci osećaju kao rusi i da će jednom da se ukrajina i rusija ujedine.

100 godina je prošlo od staljinovih gulaga u sibiru u koje šalje političke protivnike. putin to i dalje radi.

i, batali ono ofucano "a kako oni drugi". kod "tih drugih" postoje protesti protiv odluka vlade. kod baćuške i njegovog druga lukašenka toga nema. čak ni polaganja cveća.

poserem se na svako razumevanje/pravdanje ponašanja putina.

Edited by đorđe geprat
  • +1 2
  • Hvala 6
Posted
1 hour ago, đorđe geprat said:

mislim da je činjenica da u 21. veku postoji tako surova kaznionica

Ovo je Harp:

7ea52fee8e520d7e.thumb.jpg.25dd1c279f98c91ab90e4dc1fcbd1fb8.jpg

A ovo je 'Polarni vuk' ili ti ИК-3:

tass_67386828.jpg.88368fa3ae78c2ba113884ce19797307.jpg

Za polijevanje vodom ne znam, ali za komarce potvrđujem (nekoliko dana sam bio u Salehardu, koji 70-tak km udaljen na jug ili jugoistok) - to sa komarcima, to jednostavno nije normalno.

• Create New...