Popular Post Lancia Posted February 17 Popular Post Posted February 17 23 minutes ago, Spooky said: Ruski marš https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_march Je bio skup ruskih nacionalista i okupljao sve delove ruske desnice uključujući i nacoše. Zvanično su naci simboli bili zabranjeni od strane organizatora, ali to ih baš i nije sprečilo da se pojavljuju. Za vlast je marš bio opasnost jer je bio opozicioni (iako su se kasnije mnogi predvodnici slušali uz vlast - tipa Dugin), pa je iskoristila prisustvo nacista za zabrane skupova. Navalni je mnogo puta objašnjavao svoje prisustvo maršu kao njegova podrška svom demokratskim procesima protiv vlasti. Ali neću da ga pravdam - svakako je bio desničar i ublažio je svoje stavove tek pod pritiskom zapada. Ali ako se sećate - i milošević je pobedio stambolića u savezu komunista ranih 90ih optuživši ga da je srpski desničar, drašković je svakako bio desničar, đinđić je pekao prase na Palama sa Karadžićem kad je ovaj bio sankcionisan od miloševića... I onda cenu ovi argumenti protiv Navalnija. (Očekujem napade x500 i namenskih za povlačenje paralela, al nikada nisu objasnili šta je pogrešno sa paralelama) Generalno ne razumem ne samo Ruse nego i sve narode koji su imali velike zrtve u II svetskom ratu od strane nacista i sad imaju neo naci pokrete. To mi je bas lom mozga. 19
fikret selimbašić Posted February 17 Posted February 17 16 hours ago, levi said: evo ih prva dvojica dižu ružne glave, izdržali skoro ceo dan da ćute Još je bolje što ovaj kog si nasmijap kommentarom na stalnom dežurstvu da opomene one koji Putina pomenu na bilo kom topiku van Rusije i Ukrajine, a najradije bi da ga ni na Ukrajini niko ne pominje. Naravno, u raspravu o ubistvu Navaljnog ulijeće sa podsjećanjem na politička ubistva u Srbiji i kafićima u Jerusalemu. Putinu, kao i svakom ubici od Kaina do danas, ukazuje se najstariji problem, šta sa tijelom ubijenog. Da li da ga baci na mjesto probe Car bombe ili da ga isporuči porodici, sahranu i može da ogranicči ali grob Navaljnog je nešto što njemu i ekipi može ozbiljne probleme da napravi. 5 1
Nikodije Posted February 17 Posted February 17 (edited) 6 minutes ago, Lancia said: Generalno ne razumem ne samo Ruse nego i sve narode koji su imali velike zrtve u II svetskom ratu od strane nacista i sad imaju neo naci pokrete. To mi je bas lom mozga. pitanje je koliko su to sve praaaavi neo naci, a koliko je LARP, licno mislim da vise ima ovog drugog Edited February 17 by Nikodije
Lancia Posted February 17 Posted February 17 2 minutes ago, Nikodije said: pitanje je koliko su to sve praaaavi neo naci, a koliko je LARP, licno pre mislim da je ovo drugo Dovoljan je folklor, ne bih bas da zavirujem u te glavudze. 7
ultra plasticni Posted February 17 Posted February 17 12 minutes ago, Lancia said: Generalno ne razumem ne samo Ruse nego i sve narode koji su imali velike zrtve u II svetskom ratu od strane nacista i sad imaju neo naci pokrete. To mi je bas lom mozga. sindrom zabranjenog voca i njegov neodoljiv ukus koji bi da se proba 1
Lancia Posted February 17 Posted February 17 3 minutes ago, ultra plasticni said: sindrom zabranjenog voca i njegov neodoljiv ukus koji bi da se proba Od tolikog voca, bas naci vocku da uberu 1
Ayatollah Posted February 17 Posted February 17 2 hours ago, Eleniko said: hvala za ovo. ja izgubim volju da komuniciram za ljudima koje ne poznajem a koji napišu gadost tipa migrant ilegalac najebao u tučl sa policijom dok je ilegalno prelazio granicu ne treba mi ta vrsta razmene emocija sa ljudima koji su upili vučićevu propagandu i onda je đubre ovde. zato nisam hteo da odgovaram. Ne da nisi hteo da odgovaraš, već nemaš apsolutno nikakve argumente za besmislice koje pišeš ovde, i onda skrećeš priču na sporedni kolosek, kačeći fotografije bez ikakvog objašnjenja, usput etiketirajući ljude o kojima ne znaš baš ništa da su zadojeni Vučićevom propagandom. Sebe verovatno smatraš za etalon nekakve tolerancije, ali nemaš nikakav problem da sagovornika posle jednog i po posta kategorišeš kao nedostojnog za komunikaciju, glupog, indoktriniranog i slično, što o tebi u stvari govori vrlo puno. Ja sam spreman za svaki argumentovani dijalog o bilo kojoj temi, ali ne i za Pink/Kurir/Informer nivo komunikacije koji demonstriraš svojim postovima. Ako hoćeš da pričamo ozbiljno, može, ako nećeš, ne moramo uopšte. 5
Eleniko Posted February 17 Posted February 17 26 minutes ago, Ayatollah said: Ne da nisi hteo da odgovaraš, već nemaš apsolutno nikakve argumente za besmislice koje pišeš ovde, i onda skrećeš priču na sporedni kolosek, kačeći fotografije bez ikakvog objašnjenja, usput etiketirajući ljude o kojima ne znaš baš ništa da su zadojeni Vučićevom propagandom. Sebe verovatno smatraš za etalon nekakve tolerancije, ali nemaš nikakav problem da sagovornika posle jednog i po posta kategorišeš kao nedostojnog za komunikaciju, glupog, indoktriniranog i slično, što o tebi u stvari govori vrlo puno. Ja sam spreman za svaki argumentovani dijalog o bilo kojoj temi, ali ne i za Pink/Kurir/Informer nivo komunikacije koji demonstriraš svojim postovima. Ako hoćeš da pričamo ozbiljno, može, ako nećeš, ne moramo uopšte. već sam ogovorio, tvojim jezikom - ne moramo, mojim jezikom - ne trebamo.
Popular Post Ayatollah Posted February 17 Popular Post Posted February 17 4 hours ago, bradilko said: ne slazem se. politicke slobode u srbiji se sastoje iz cega? nema ih. ti mozes da pricas nesto protiv vlasti uopsteno ali ce dobiti po labrnji na ovaj ili na onaj nacin. izgubices posao, poslove, mediji ce te unistiti ako si imalo poznat u javnosti, diskreditovace te na sve moguce nacine, mozda ce i decu neko da ti maltretira, zenu, sestru, po manjim mesri su jos rigorozniji sa bundzinama. takodje nista ne lozes promeniti. bori se za ekologiju dobices etiketu stranog spijuna sorosevca. izbore nece pokrasti drsko kao u rusiji ali ce ih pokrasti. ako si im mnogo opasan mogu te i ubiti ili ta pretnja je realna kao u slucaju jovanjica. ubistvo i tretman navalnjog uprkos svetskoj javnosti i nekakvim civilizacijskm normama je upozorenje svim rusima. kao oslobadjanje okorelih ubica curuvije je isto upozorenje gradjanima srbije i ohrabrivanje kriminlacima da mogu da rade sta hoce po mnogo manjim posledicama nego sto pise u zakonu. putin je dosao do tacke da je gotovo i formalno ukinuo demokratske procese a ovaj nas ili do nedavno djukanovic nisu jer nisu u poziciji da formalno isprate svoje idole milosevica i putina. male drzavice a i oni bi i dalje na dve stolice da sede i d zive i posluju po zapadnim drzavama. putina vec boli ona rabota da se kocka po monaku. otici ce u kinu ili ono govno njihov las vegas. i ne slazem se sa banetom carom. 90-ih su ljudi isli iz ocaja, isli su stvarno ljudi koji su mahom bili deo slobodoumnog skupa ljudi u citavoj ex yu. naravno da je postojao i ekonomski momenar ali je on bio mahom sekundaran. danas je to vise ekonomija ali to nije temal Kako da ti kažem, tema je bila odnos Srbija vs Rusija u pogledu političkih sloboda, i tu je Srbija neuporedivo bolja od Rusije, što nije neki posebni uspeh. To ne znači da je stanje političkih sloboda u Srbiji dobro, daleko od toga, ali nismo baš ni na dnu bunara na kome se nalazi Rusija zajedno sa nekim drugim svojim drugarima i pajtosima. U Srbiji se vođe opozicionih partija ipak ne nalaze u zatvorima pod izmišljenim optužbama, ne zabranjuje im se put iz zemlje, ne ispadaju sa desetih spratova solitera, ne piju čaj sa polonijumom, ne umiru po zatvorima, postoji kakva-takva sloboda okupljanja, nisu zabranjene NVO, nisu zatvorena dopisništva stranih novinskih kuća. Možeš čak i da radiš nekakav biznis ako nisi na liniji (ja lično zastupao ljude poznate široj javnosti i otvoreno opoziciono deklarisane, koji nisu imali neke specijalne probleme sa biznisima u Srbiji zbog toga), premda nećeš nikada imati pristup lukrativnim poslovima sa državom i mogu ti biti postavljene razne vidljive i nevidljive prepreke. Moji ruski klijenti koji žive u Beogradu kažu da je Srbija neuporedivo slobodnija i tolerantnija od Rusije, da im je neobično da ljudi mogu da se okupe i da zatvore saobraćaj, a da se odmah ne nacrta hiljadu policajaca da ih pohapse i odvedu u mardelj. Sa druge strane, gro ovih stvari što si napisao gore je tačno, ali niko i ne tvrdi da je drugačije - mi smo tu na evropskom začelju, i imamo još mnogo da menjamo naše društvo da bismo dostigli neke prihvatljive nivoe. No, to ne znači da je Srbija izgubljen slučaj kao Rusija, u pitanju su boljke od kojih nisu skroz imune ni neke okolne članice EU. 17 1
Fakundo Sava Posted February 17 Posted February 17 3 hours ago, Lancia said: Generalno ne razumem ne samo Ruse nego i sve narode koji su imali velike zrtve u II svetskom ratu od strane nacista i sad imaju neo naci pokrete. To mi je bas lom mozga. ja mislim da je tu banalan razlog a to je estetika ,koreografija,Hugo Boss dizjan... Jbg to im se mora priznati ,imali su taj moderan holistički pristup 1
Tutankamon Posted February 17 Posted February 17 10 minutes ago, đorđe geprat said: Pitao sam Elenika za sliku onog deteta i dobio odgovor. 1
đorđe geprat Posted February 17 Posted February 17 Just now, Tutankamon said: Pitao sam Elenika za sliku onog deteta i dobio odgovor. moja greška. kliktao pogrešno. izvini 2
Roger Sanchez Posted February 17 Posted February 17 6 hours ago, Ayatollah said: i niko zbog toga nije najebao da ja znam... Najebala je @pt 2.0 koliko se ja sjećam Možda ne baš zbog pisanja tu, ali svakako zbog prosvjedničkog delikta 7
Venom Posted February 17 Posted February 17 Video sam ovo za njegove naci stavove od pre 15 godina juče. Očigledno težak trenutak da se o tome priča, ionako se vremenom ogradio od toga. Razmišljao sam da to postujem, ali nije mi se ograđivalo da mrzim Putina svejedno, jer ljudi i ovde i svuda uglavnom gledaju da uklope činjenice u svoje mišljenje, a ne obrnuto. S druge strane ne bi bio prvi put da Zapad propagira nekog za koga mogu kasnije da kažu da je i sam zlikovac. Uostalom Putin i Medvedev su bili good guys pre 15 godina iako se i tad znalo ko su oni. 2
Recommended Posts