ObiW Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Pa sta je tu cudno, sto ja moram da umrem kao ateista (nisam krsten), sto se ne bi krstio u recimo pravoslavca?
Dagmar Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Pa sta je tu cudno, sto ja moram da umrem kao ateista (nisam krsten), sto se ne bi krstio u recimo pravoslavca? Nije čudno, nego bizarno.
Meazza Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Nije čudno, nego bizarno. Ne lupetaj sad i ti, zivota ti.
ObiW Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 A da se manemo mi toga "u sadasnje vreme, bizarno je da..."? Missim, ja sam odrastao na toj prici da je "bizarno da mladi ljudi danas idu u crkvu i veruju u price koje ja nauka neumitno pobila", pa se nekoliko decenija kasnije ispostavilo da je bizarnost pobedila.
Dagmar Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Ne lupetaj sad i ti, zivota ti. Izvini, ali koliko ljudi znaš da idu okolo po sistemu ovaj Isus mi nije baš nešto po ukusu, nego daj onog sa pet pari ruku? To sa budizmom je zadnji put bilo hot pre 50 godina, a i to iz čistog hipsterizma.
Dagmar Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 A da se manemo mi toga "u sadasnje vreme, bizarno je da..."? Missim, ja sam odrastao na toj prici da je "bizarno da mladi ljudi danas idu u crkvu i veruju u price koje ja nauka neumitno pobila", pa se nekoliko decenija kasnije ispostavilo da je bizarnost pobedila. Ako pričaš o ratovima 90tih, crkva je tu služila da se nacionalizam zakiti, teško da su ljudi naprasno ispostajali silni vernici.
Meazza Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Izvini, ali koliko ljudi znaš da idu okolo po sistemu ovaj Isus mi nije baš nešto po ukusu, nego daj onog sa pet pari ruku? To sa budizmom je zadnji put bilo hot pre 50 godina, a i to iz čistog hipsterizma. Buda sa pet pari ruku. Ne brukaj se, molim te. :)
Dagmar Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Buda sa pet pari ruku. Ne brukaj se, molim te. :) Nema Bua pet pari ruku, nego kao ilustracija, bolje zvuči nego 2daj onog sa trbuhom" Elem, koliko ljudi znaš da se bavi tim hobijem traženjem religija.
ObiW Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Ako pričaš o ratovima 90tih, crkva je tu služila da se nacionalizam zakiti, teško da su ljudi naprasno ispostajali silni vernici. Devedesete su bile i prosle; nacionalizam nije vise u modi, ali crkva jeste.
Dagmar Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Devedesete su bile i prosle; nacionalizam nije vise u modi, ali crkva jeste. Dobro, ubedio si me, propadoše ljudi od religioznosti i pokrštavanja u druge religije unaokolo. Eto.
ObiW Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Dobro, ubedio si me, propadoše ljudi od religioznosti i pokrštavanja u druge religije unaokolo. Eto. Ih, pa cemu sad to durenje? Pa pricamo pobogu, ne dodeljujemo medalje u takmicenju "ko je u pravu".
Meazza Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 (edited) Nema Bua pet pari ruku, nego kao ilustracija, bolje zvuči nego 2daj onog sa trbuhom" Elem, koliko ljudi znaš da se bavi tim hobijem traženjem religija. Ajde ovako, seljacki je proglasavati druge ljude bizarnim zbog interesovanja ili hobija. To kao prvo. Sto se tice konketnog primera, budizam je fascinantan i vise je nalik filozofskom sistemu nego onome sto prvo padne na pamet kad se u ovom delu sveta kaze kaze "religija". Ti si po svemu sudeci "racionalna" i "prakticna" osoba, a tako shvatas i religiju (nema potrebe da se talasa, sve to ima svoje, u se i u svoje kljuse), pa stoga prezires ljude koji se u tvojim ocima ponasaju "cudno". Edited March 6, 2017 by IndridCold
Dagmar Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 (edited) Ajde ovako, seljacki je proglasavati druge ljude bizarnim zbog interesovanja ili hobija. To kao prvo. Sto se tice konketnog primera, budizam je fascinantan i vise je nalik filozofskom sistemu nego onome sto prvo padne na pamet kad se u ovom delu sveta kaze kaze "religija". Ti si po svemu sudeci "racionalna" i "prakticna" osoba, a tako shvatas i religiju (nema potrebe da se talasa, sve to ima svoje, u se i u svoje kljuse), pa stoga prezires ljude koji se u tvojim ocima ponasaju "cudno". Bizarno je čudno*, ne znači da prezirem ljude koji imaju svoje zvrčke, kao i ona žena o kojoj smo pisali pre neki dan koja jednom mesečno sakupi ekskremente u kantu i nosi kod spiritualke, tako i ovo. To su prosto čudna ponašanja, ali svakako ne prezirem te ljude unapred, možda su skroz ok i dobre osobe, da prezirem mogu nekog ako je skot ili tako nešto. *as in vrlo čudno Edited March 6, 2017 by Dagmar
Meazza Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Bizarno je čudno, ne znači da prezirem ljude koji imaju svoje zvrčke, kao i ona žena o kojoj smo pisali pre neki dan koja jednom mesečno sakupi ekskremente u kantu i nosi kod spiritualke, tako i ovo. To su prosto čudna ponašanja, ali svakako ne prezirem te ljude unapred, možda su skroz ok i dobre osobe, da prezirem mogu nekog ako je skot ili tako nešto. Pa da, za tebe je isto tako suludo da neko postane budista i da nosi svoje fekalije kod vracare. Svi koji nisu u skladu sa ocekivanjima okoline su "cudni", tipicno ruralni balkanski majndset.
Dagmar Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Pa da, za tebe je isto tako suludo da neko postane budista i da nosi svoje fekalije kod vracare. Svi koji nisu u skladu sa ocekivanjima okoline su "cudni", tipicno ruralni balkanski majndset. Suludo je već malo teža reč, ovo su prosto bizari. Ovo za očekivanja okoline je već malo nategnuto, ali recimo da ne mislim da su ljudi koji nisu uzeli neku fejk diplomu i našli posao preko stranke čudni.
Recommended Posts