Jump to content

TV kuvari, njihove emisije i kulinarski putopisi

Featured Replies

Rice ,rice baby 

• 2 weeks later...

When the saints...

• 2 weeks later...

Ko prvi proba njegovu pitu i sir, neka javi utiske. 

• 1 month later...

@Nikodije

Evo kursa za samce:

• 2 months later...

Moram da prestanem da gledam ovakve videe:

Edited by Boksi

• 5 months later...

izjelice svih zemalja, najedite se!

Ovo me podseti na:

18 hours ago, makaronee said:

izjelice svih zemalja, najedite se!

Baš sam sa uživanjem odgledala. Hvala makaronee.

@brusli ima i malo drugačija verzija, datemaki. Pravi se za Novu godinu. Veoma je zanimljiva hrana koju pripremaju za NG. Pogledaj Osechi Ryori. Ako nadjem dobar video podeliću.

4 minutes ago, Boksi said:

Baš sam sa uživanjem odgledala. Hvala makaronee

Nema na čemu, dobar tek - makar i za oči!

Nego mi te iznutrice tu deluju kao neke morske gadarije koje obećavaju dobru organoleptičku gastronautiku. Zgodno je i pripremanje na ploči umesto davljenja u šerpi.

Ono što mi je malko teže da vizualizujem jezički (deo tela) je količina šećer u raznim oblicima, ali verovatno pomaže nakratko zažmuriti za početak.

1 minute ago, makaronee said:

Nema na čemu, dobar tek - makar i za oči!

Nego mi te iznutrice tu deluju kao neke morske gadarije koje obećavaju dobru organoleptičku gastronautiku. Zgodno je i pripremanje na ploči umesto davljenja u šerpi.

Ono što mi je malko teže da vizualizujem jezički (deo tela) je količina šećer u raznim oblicima, ali verovatno pomaže nakratko zažmuriti za početak.

Nisam neki ljubitelj iznutrica, ali bih ono probala. Inače mi smeta miris i što nije kao kod smrdljivih sireva da taj miris dok jedeš postaje jedna nota u simfoniji, a kod iznutrica štrči kao raštimovan instrument.

Šećer ublaži i spaja, a ne dominira. Mislim.

kazu da su iznutrice stvar uzrasta - meni je uvek bio malko problem taj fleur de disznotor,

ali ovo bih sa radošću - valjda i ta opširna karamelizacija pomaže.

10 minutes ago, makaronee said:

kazu da su iznutrice stvar uzrasta

U petoj sam deceniji, kad planiraju? D

:))

dalje malo testosteronske zgode, dozivljaji impozantnih talijanskih kuvara u cudnoje zemlji kitaj..

2 hours ago, makaronee said:

:))

dalje malo testosteronske zgode, dozivljaji impozantnih talijanskih kuvara u cudnoje zemlji kitaj..

Opet mi se gleda Eat Drink Man Woman :)