Skyhighatrist Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) jel neko zna da li toga ima u jadranu i kako se zove Ima, ima, zove se morsko jaje. Bilo ih je na splitskoj peškariji prošle godine, al' ne znam cenu... Edited July 25, 2015 by Skyhighatrist
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 moj gugl fu je jak https://en.m.wikipedia.org/wiki/Microcosmus_sabatieri
yolo Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 aaaa morsko jaje. ok onda moram da prekopam fotke sa lezbosa od pre tri godine, poslednje vece nam je mama katerina u nekoj mega bruka raspaloj taverni iznela to sto je prevela kao morsko jaje, negde sam i slutio da je slicna familija, mada su te njene bile vece i jos jace sto se tice okusa joda i morskih minerala.... znam da sam krenuo da tiltujem posle 2-3 komada...
Miralem Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Nisu isto, prstaci su "date shell" ili Lithophaga lithophaga, a ovo tvoje je Ensis directus ili "razor clam" ovo ti onako iz glave?
Frank Pembleton Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 od lubenice? kako jbt? šta joj je bilo?Pa lubenica je gola voda, gde je voda tu može kvar...Nju spasava kora da ne uđu zlotvori.Naravno ovo sam saznao posle najgoreg trovanja u životu "bogu dušu bog je neće" tipa...
Аврам Гојић Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 ovo ti onako iz glave? aj ne zajebavaj vidis da sam rekao da imam jak gugl fu. zanimljiva mi ta prica sa prstacima pa sam juce iscitao sve zivo.
halloween Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 (edited) Pa lubenica je gola voda, gde je voda tu može kvar...Nju spasava kora da ne uđu zlotvori. Naravno ovo sam saznao posle najgoreg trovanja u životu "bogu dušu bog je neće" tipa... Da budemo precizni, rec je o vodi iz kanalizacije, septickih jama i osoke iz stala od kojih biljke pice kao lude, ne samo lubenice, cesto to rade i paradajzu, kraststavcu i sl. Edited July 26, 2015 by halloween
InvisibleLight Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 lazni alert, da kazem u startu, nema trovanja al mora biti neki catch sa kvalitetom rio mare tune koju ovih dana prodaju po 170din (velika konzerva), dok je inace po 300, cak su i one najgrdje perla i sl. dosta skuplje od te jeftine rio mare nakupovala tih konzervi i pitam se gde je zajeb
InvisibleLight Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Datum? nije pri kraju, ne znam, al jeste neko special edition, vidim po boji nalepnica (zuto plave), nije ko standardna
InvisibleLight Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Special edition. Now with extra mercury. hehe, ko ce znati, onda da umesto 1 tunu nedeljno koliko preporucuju da ovu jedem jednom u deset dana? zezam se.. evo kodi mi pomogao da nadjem pomenutu tunu: http://www.idea.rs/var/plain_site/storage/catalogs/1925180_2/pages/4-large.jpg
teacher Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 lazni alert, da kazem u startu, nema trovanja al mora biti neki catch sa kvalitetom rio mare tune koju ovih dana prodaju po 170din (velika konzerva), dok je inace po 300, cak su i one najgrdje perla i sl. dosta skuplje od te jeftine rio mare nakupovala tih konzervi i pitam se gde je zajeb čuvene jadranske tune
ljakse Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 nisu strana takva sniženja, makar po Maxiju u poslednje vreme. Recimo, skoro naleteo na Dakota ćureću viršlu za 200 kinti, bilo par dana sniženje, inače je 370.
Recommended Posts