Jump to content
IGNORED

Ljuto-slatko-kiseli sosovi

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)

planiram da ovo sve zabodem u jedno cigansko korito i napravim ogroman žbun sa halapenjosima:))

Mislim da im ne prija kad su suvise grupisane. Meni je 90% halapenjo biljaka nabijeno u tri zardinjere i tu nisam nista uradio. Jedino sam imao plodove na mozda i najlosijoj biljci koju sam gurnuo do paradajza.

edit: jos jedna zanimljivost vezana za paradajz - chili kombinaciju. Na nekom forumu sam procitao da je neko sadio paradajz i habanero u istoj saksiji i na kraju dobio preljut paradajz. Kaze da je bio toliko ljut da nije mogao da se jede ali da je bio sjajan za kuvanje.

Edited by katamaran
Posted (edited)

Aj malo o sosovima :)

Danas nabasao u radnji na ovako lepe exemplare chilli papricica i kupio 5 komada

chillies.jpg

Zatim sam probao ovaj recept koji jel nije za chilli ali ispalo je vise nego ok

Male modifikacije su bile :

dodao malo mlevenog bibera,nisam pasirao jer sam idealno sinterovao masu u blenderu :)

Ljutina taman,ni slaba ni prejaka

Edited by Haralampije
Posted

dobih malu teglu fig mustard, ovako na oko izgleda kao džem, a prvi put čujem za isti pa rekoh da vidim da li neko ima ideju uz šta najbolje ide?

Posted

3.2.1....

Sta sam propustio? :D

Posted

Može neko pojašnjenje za nas sa jeftinijim kartama? :unsure:

Posted

pomenuo si rec mustard a to izaziva odijum ovde vec neko vreme

Posted

A jbg, nisam siguran da li je ono senf sa smokvom ili senf od smokve pa rekoh da idem na sigurno :D

Posted

uopste nije vazno da li je senf sa smokvom ili senf od smokve, bitno je da verovatno uopste ne postoji. :)

Posted

Kako ne postoji? Ovaj je u pitanju.

feigen_senfsauce.jpg

Posted

ma lozi te :)

e ovo cu sam da napravim...

Posted (edited)

A jbg, nisam siguran da li je ono senf sa smokvom ili senf od smokve pa rekoh da idem na sigurno :D

Imas ojo "&"

Znaci sos od senfa i smokve

edit:

http://www.chow.com/recipes/27605-fig-mustard

med senf je super tako da verovatno ni ovo nije lose

Edited by katamaran