katamaran Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 (edited) planiram da ovo sve zabodem u jedno cigansko korito i napravim ogroman žbun sa halapenjosima:)) Mislim da im ne prija kad su suvise grupisane. Meni je 90% halapenjo biljaka nabijeno u tri zardinjere i tu nisam nista uradio. Jedino sam imao plodove na mozda i najlosijoj biljci koju sam gurnuo do paradajza. edit: jos jedna zanimljivost vezana za paradajz - chili kombinaciju. Na nekom forumu sam procitao da je neko sadio paradajz i habanero u istoj saksiji i na kraju dobio preljut paradajz. Kaze da je bio toliko ljut da nije mogao da se jede ali da je bio sjajan za kuvanje. Edited February 2, 2015 by katamaran
Haralampije Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 (edited) Aj malo o sosovima :) Danas nabasao u radnji na ovako lepe exemplare chilli papricica i kupio 5 komada Zatim sam probao ovaj recept koji jel nije za chilli ali ispalo je vise nego ok Male modifikacije su bile : dodao malo mlevenog bibera,nisam pasirao jer sam idealno sinterovao masu u blenderu :) Ljutina taman,ni slaba ni prejaka Edited February 4, 2015 by Haralampije
*edited by mod Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 dobih malu teglu fig mustard, ovako na oko izgleda kao džem, a prvi put čujem za isti pa rekoh da vidim da li neko ima ideju uz šta najbolje ide?
*edited by mod Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Može neko pojašnjenje za nas sa jeftinijim kartama?
Haralampije Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 pomenuo si rec mustard a to izaziva odijum ovde vec neko vreme
*edited by mod Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 A jbg, nisam siguran da li je ono senf sa smokvom ili senf od smokve pa rekoh da idem na sigurno :D
nenad Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 uopste nije vazno da li je senf sa smokvom ili senf od smokve, bitno je da verovatno uopste ne postoji. :)
Haralampije Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 ma lozi te :) e ovo cu sam da napravim...
katamaran Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 (edited) A jbg, nisam siguran da li je ono senf sa smokvom ili senf od smokve pa rekoh da idem na sigurno :D Imas ojo "&" Znaci sos od senfa i smokve edit: http://www.chow.com/recipes/27605-fig-mustard med senf je super tako da verovatno ni ovo nije lose Edited February 12, 2015 by katamaran
Recommended Posts