Jump to content
IGNORED

Inspektor gedžet


Аврам Гојић

Recommended Posts

Gedžeti u imenu potforuma, a nigde topica o gedžetima. 

Hajde ja da počnem, nabavio sam nešto čime sam izvanredno zadovoljan pa ću da malo širim hajp.

 

MD312_4.jpg

 

Microlab MD 312 Bluetooth zvučnik, minijaturni 2.1 sistem. 

 

Prvo malo o kompaniji: Microlab je meni jedno od najprijatnijih iznenađenja na tržištu tehnike još od 2008. kada sam kupio njihove Solo 6 aktivne zvučnike koji već šest godina rade bez roptanja, nudeći topao i precizan zvuk koji nema veze sa onim što se očekuje od računarskih zvučnika. 

 

Ovaj zvučnik, veličine kugle za kuglanje kojoj je neko otfikario deo, i težak 1 kilogram, je nastavljač njihove tradicije pravljenja poštene i solidne robe. Zvuk je topao i dosta jak u donjoj lagi, mislim da su iz tako malih drajvera uspeli da izvuku maksimum. Na sredini spektra zvuk ima lepu definiciju, a jedina zamerka mi je malo vrištava "treble" zona koja se, doduše, lako reguliše ekvilajzerom.

 

Izrada je solidna, ništa ne lupka, sve dobro fasuje.  Konekcija se ostvaruje za nekoliko sekundi, realan domet bez seckanja je 7-8 metara od "ajpod tača" 4. generacije i nešto manje od "ajpeda 2", Bog zna zašto. Povezuje se i preko 3.5mm ulaza, a u kompletu dolazi i 3.5mm - 3.5mm stereo kabl.

 

A sada, bonusi. U ovakve sprave logično je da se ugradi baterija koja se ne može menjati, kako bi posle 500 ciklusa čovek kupio nove zvučnike, ili makar da se koriste AA baterije, pa ti plaćaj ili kupuj akumulatorke sa punjačem. Ludaci iz "Majkroleba" su se umesto toga odlučili za jednu od najjeftinijih standardnih baterija za mobilne telefone, BL-5C, koja se vuče po kućama gomile ljudi kao deo starih Nokija, i može se kupiti unaokolo za 500 dinara. Ono, hvala, momci :)

 

Punjenje baterije traje, po specifikaciji, 4 sata, ali "Majkroleb" je  i ovde odlučio da bude pristojan - to je konzervativna procena, a u realnosti zvučnici sviraju i duže, ja sam isključio posle 5 sati a bilo je još "soka" u bateriji.

 

Cena je u Beogradu neprihvatljivo visoka kada se uporedi sa onim što Microlab traži napolju - oko 7.000 u Beogradu, ja sam platio novo-polovno dosta jeftinije.

Edited by Грешни Василије
Link to comment
  • 6 months later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...
  • 5 weeks later...

TAG Heuer Unveils The Intel-Powered Connected Smartwatch
by Brandon Chester on November 9, 2015 5:35 PM EST

cvr_678x452.png


Today TAG Heuer, a traditional Swiss watchmaker, announced their entry into the world of smartwatches with the TAG Heuer Connected. This is really the first example of a luxury Android wear watch, and also the first example of a traditional mechanical watch manufacturer moving into the smartwatch space.

 

http://anandtech.com/show/9772/tag-heuer-unveils-the-intelpowered-connected-smartwatch

Link to comment
  • 10 months later...

Ih, pa odavno ima masa tih call/text only telefona veličine kreditne kartice, sve za ispod $20...

gde ima nešto tako da se kupi, u beogradu? Edited by kud u maglu Simoviću
Link to comment

E bemliga gde ima kod nas, al' eno ga pun ebay/amazon/alixpress...
 

ni približno kul koliko ovi gore izgledaju :fantom:


Samo da ga naprave do kraja i da kažu cenu, cijenim da će se to snažno odraziti na kuloću :lolol:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...