Аврам Гојић Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 (edited) Gedžeti u imenu potforuma, a nigde topica o gedžetima. Hajde ja da počnem, nabavio sam nešto čime sam izvanredno zadovoljan pa ću da malo širim hajp. Microlab MD 312 Bluetooth zvučnik, minijaturni 2.1 sistem. Prvo malo o kompaniji: Microlab je meni jedno od najprijatnijih iznenađenja na tržištu tehnike još od 2008. kada sam kupio njihove Solo 6 aktivne zvučnike koji već šest godina rade bez roptanja, nudeći topao i precizan zvuk koji nema veze sa onim što se očekuje od računarskih zvučnika. Ovaj zvučnik, veličine kugle za kuglanje kojoj je neko otfikario deo, i težak 1 kilogram, je nastavljač njihove tradicije pravljenja poštene i solidne robe. Zvuk je topao i dosta jak u donjoj lagi, mislim da su iz tako malih drajvera uspeli da izvuku maksimum. Na sredini spektra zvuk ima lepu definiciju, a jedina zamerka mi je malo vrištava "treble" zona koja se, doduše, lako reguliše ekvilajzerom. Izrada je solidna, ništa ne lupka, sve dobro fasuje. Konekcija se ostvaruje za nekoliko sekundi, realan domet bez seckanja je 7-8 metara od "ajpod tača" 4. generacije i nešto manje od "ajpeda 2", Bog zna zašto. Povezuje se i preko 3.5mm ulaza, a u kompletu dolazi i 3.5mm - 3.5mm stereo kabl. A sada, bonusi. U ovakve sprave logično je da se ugradi baterija koja se ne može menjati, kako bi posle 500 ciklusa čovek kupio nove zvučnike, ili makar da se koriste AA baterije, pa ti plaćaj ili kupuj akumulatorke sa punjačem. Ludaci iz "Majkroleba" su se umesto toga odlučili za jednu od najjeftinijih standardnih baterija za mobilne telefone, BL-5C, koja se vuče po kućama gomile ljudi kao deo starih Nokija, i može se kupiti unaokolo za 500 dinara. Ono, hvala, momci :) Punjenje baterije traje, po specifikaciji, 4 sata, ali "Majkroleb" je i ovde odlučio da bude pristojan - to je konzervativna procena, a u realnosti zvučnici sviraju i duže, ja sam isključio posle 5 sati a bilo je još "soka" u bateriji. Cena je u Beogradu neprihvatljivo visoka kada se uporedi sa onim što Microlab traži napolju - oko 7.000 u Beogradu, ja sam platio novo-polovno dosta jeftinije. Edited April 7, 2014 by Грешни Василије
Skyhighatrist Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Dobili od Intela pola milke usd da razviju gadget do kraja.
bigvlada Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 Ovo ima ozbiljniju primenu ali može da se strpa i ovde.
Dionysos Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 ја желим да пробам да напрскам шофершајбну са тим, само да сконтам како да набавим
bigvlada Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 TAG Heuer Unveils The Intel-Powered Connected Smartwatchby Brandon Chester on November 9, 2015 5:35 PM ESTToday TAG Heuer, a traditional Swiss watchmaker, announced their entry into the world of smartwatches with the TAG Heuer Connected. This is really the first example of a luxury Android wear watch, and also the first example of a traditional mechanical watch manufacturer moving into the smartwatch space. http://anandtech.com/show/9772/tag-heuer-unveils-the-intelpowered-connected-smartwatch
Lezilebovich Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 (edited) ne znam da li se kvalifikuje za ovu temu, ali i ne znam gde bih drugo https://www.facebook.com/getoffone/videos/1170074736359763/ Edited September 24, 2016 by Lezilebovich
Skyhighatrist Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Ih, pa odavno ima masa tih call/text only telefona veličine kreditne kartice, sve za ispod $20...
Ardian Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 (edited) Nema ovako stylish/hipstish ... Zanimljivo. + from Serbia. Edited September 24, 2016 by Bir Adim Öte
Lezilebovich Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 da da, ovo je "naš" proizvod, pa je to zanimljivije...
kud u maglu Simoviću Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 (edited) Ih, pa odavno ima masa tih call/text only telefona veličine kreditne kartice, sve za ispod $20...gde ima nešto tako da se kupi, u beogradu? Edited September 24, 2016 by kud u maglu Simoviću
JozoMujica Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Ih, pa odavno ima masa tih call/text only telefona veličine kreditne kartice, sve za ispod $20... Npr, da može da se nabavi u Srbiji?
radisa Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Npr, da može da se nabavi u Srbiji? Jbg, ovde su 50€...
Lezilebovich Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 ni približno kul koliko ovi gore izgledaju
Skyhighatrist Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 E bemliga gde ima kod nas, al' eno ga pun ebay/amazon/alixpress... ni približno kul koliko ovi gore izgledaju Samo da ga naprave do kraja i da kažu cenu, cijenim da će se to snažno odraziti na kuloću
Recommended Posts