May 3May 3 Izvor reke Bacchiglione koja protice kroz Padovu, kasnije se, blizu Sotomarine, uliva u Brentu pa zajedno u Jadransko more.
May 4May 4 Podseti me ova perunika na jedan "nemio" dogadjaj iz treceg osnovne 🫣Jednog jutra, dok smo cekali zvono za ulazak u skolu pridje mi decko, godinu dana stariji i pred mnogobrojnom publikom pokloni peruniku i izjavi ljubav, a ja kad u nesvest nisam pala. Kasnije su me decaci iz moje ulice, a bilo ih je ohoho, ja jedino zensko, toliko zadirkivali da sam zauvek zamrzela i Buću i perunike
May 4May 4 9 hours ago, kud u maglu Simoviću said:moja majka je godinama patila što joj nisu dali ime perunikaImala sam profesorku istorije Peruniku
May 5May 5 8 hours ago, Svemir Zeka said:Imala sam profesorku istorije PerunikuJa u osnovnoj iz muzickog Baricu, a u srednjoj fizicarku Mrvicu i matematicarku Malinu
May 6May 6 On 4. 5. 2026. at 10:07, makaronee said:u našem dvorištu su pobeleli!a do ove godine su bili lajlak. inače, tek sam nedavno povezala da su to perunike ja ih zovem irisi.