beyoncé Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 (edited) što to smrdi na povraćku na jesen kada struli po zemlji, strašno @ginko Edited November 25, 2022 by beyoncé
mustang Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 2 hours ago, Serena said: Kako mislis zica? Gde? Cudan je ugao slikala sam od dole, pa je mozda zato malo neobicno postavljeno granje. Evo jos jedna gde se bolje vidi drvo. Reveal hidden contents Ovu sam nasla na netu, neki park u Modeni 😍 Ginko je inace jedini zivi fosil, E pa svasta.....nisam neki cvece, drvece tip da me interesuju vrste, samo nek mi je zeleno, al ovaj clanak o ginko je bas interesantan. Nisam znala da drvo moze biti musko ili zensko i da ima spermatozoide. Isto mi je neobicno granje, pravo ide, zato sam pomislila da su neke zice okolo. Hvala na trudu! Bas interesantno
Serena Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 1 hour ago, beyoncé said: što to smrdi na povraćku na jesen kada struli po zemlji, strašno @ginko Uh da ali to kratko traje. Tokom cele godine je prlepo tako da se ovo moze istrpiti 😉 Kad opadnu ti zenski plodovi (jajne celije) u roku od nedelju dana treba da budu opraseni inace se iz semenke nece razviti novo drvo. Interesantno je da im ne smeta gradsko zagadjenje, sade ih po avenijama sa veoma gustim saobracajem gde je drugo drvece tesko opstajalo, a ginko raste kao lud 💪 17 minutes ago, mustang said: Isto mi je neobicno granje, pravo ide, zato sam pomislila da su neke zice okolo. Ovo je musko drvo i grane mu izgledaju ko vestacka jelka u pravu si, prave su i celom duzinom okicene liscem. Drugo drvece na granama ima grancice na kojima raste lisce, a na grani ne, dok je kod ginka sve okiceno liscem ko da ga je neko nalepio tamo. Odoh ja off topic, prastajte 1 2
mustang Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 Svasta, svasta...u soku sam sta sam danas naucila 1
Serena Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 Kako ide ona: Gde god nadjes zgodno mesto ti ginko posadi, ali musko stablo, ako neces da te smrdljivim plodovima nagradi 1 1
mustang Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 Al kako da posade musko, kad ne znaju koji su rod dok ne sazri a to je 25-30godina?
Serena Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 (edited) Mislim da nije tacno to sto je napisano da se ne zna pol dok ne krene da donosi plodove. Krosnja zenskog drveta je zaobljenija, a muskog uza i vislja. Edited November 25, 2022 by Serena Na mojoj slici je musko drvo.
Gojko & Stojko Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 6 hours ago, Serena said: Ginko je inace jedini zivi fosil, Nije jedini, "fosilni sidnejski domaćin" sa poslednje fotke iz ovog posta je bor Volemi, koga procenjuju na 90 do 200 miliona godina. Wollemi Pine - a living fossil SaE 1 1
Milošica Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 (edited) Ovo moze i na krenovu temu Edited November 30, 2022 by Milošica
Recommended Posts