Jump to content
IGNORED

Sinovi kineskog zmaja

Lord Protector

Recommended Posts

Posted

Kao što sam i predvidio. Lepo je videti da vlast nije baš apsolutna i slepa na zahteve i da je spremna da malo posustane kada bas preteraju, pa narod izkaže zadovoljstvo. Iz sličnih razloga mi malo lakše tolerisati Vučićevu diktaturu, dok bi iz Putinove i Kim Jong-unove diktature bježao glavom bez obzira pa taman zaradjivao duplo više.

Posted

sumnjam da vlast ide na ustupke zbog par stotina protestanata. protesti su bili samo jedan dan i uglavnom zbog samovoljnog zatvaranja zgrada od strane menadzmenta. nisam ni znao dok mi kinezi nisu objasnili da su protestanti (aka stanari) ti koji su uglavnom zvali policiju da sklone blokadu zgrade ako nema direktive za zatvaranje od lokalnih vlasti

• +1 1
Posted (edited)
12 minutes ago, banecare1 said:

sumnjam da vlast ide na ustupke zbog par stotina protestanata. protesti su bili samo jedan dan i uglavnom zbog samovoljnog zatvaranja zgrada od strane menadzmenta. nisam ni znao dok mi kinezi nisu objasnili da su protestanti (aka stanari) ti koji su uglavnom zvali policiju da sklone blokadu zgrade ako nema direktive za zatvaranje od lokalnih vlasti

:D Nemoj tako, vidis da ima zadovoljnihtm koji su pre(d)videli da vlast nije bas toliko apsolutna i da je spremna da bude naterana da zadovolji gradjane podanike...

Zezanje na stranu, apsurdno je da Kineze kecaju ne na masovnim zlocinima i zlostavljanju stanovnistva, nego na urednoj, svidjalo se to nekome ili ne - antiepidemijskoj politici i uopste odnosu prema epidemiji oko kojeg su se u takozvanim najrazvijenijim, najdemokratskijim i najnaprednijim zemljama bunili, protestovali i u velikom broju slucajev sramno, katastrofalno omanuli pa se i obrukali zestoko...

23 minutes ago, Spooky said:

Kao što sam i predvidio. Lepo je videti da vlast nije baš apsolutna i slepa na zahteve i da je spremna da malo posustane kada bas preteraju, pa narod izkaže zadovoljstvo. Iz sličnih razloga mi malo lakše tolerisati Vučićevu diktaturu, dok bi iz Putinove i Kim Jong-unove diktature bježao glavom bez obzira pa taman zaradjivao duplo više.

Laknulo coveku, cuti, dobro je... :D 

Edited by namenski
  • +1 2
Posted (edited)

1 brižna država.

Chinese authorities have begun inquiries into some of the people who gathered at weekend protests against COVID-19 curbs, people who were at the Beijing demonstrations told Reuters, as police remained out in numbers on the city's streets.

Two protesters told Reuters that callers identifying themselves as Beijing police officers asked them to report to a police station on Tuesday with written accounts of their activities on Sunday night. A student also said they were asked by their college if they had been in an area where a protest happened and to provide a written account.

"We are all desperately deleting our chat history," said another person who witnessed the Beijing protest and declined to be identified. The person said police asked how they heard about the protest and what was their motive for going. (...)
In Shanghai and Beijing, police were patrolling areas where some groups on the Telegram messaging service had suggested people gather again. The police presence on Monday night ensured no gatherings took place.

"It's really scary," said Beijing resident Philip Qin, 22, referring to the large number of police on the streets.

Residents said police have been asking people passing through those areas for their phones to check if they had virtual private networks (VPNs) and the Telegram app, which has been used by protesters, residents said. VPNs are illegal for most people in China, while the Telegram app is blocked from China's internet.

https://www.reuters.com/world/china/china-police-out-numbers-prevent-more-covid-protests-2022-11-29/

Inače, naravno da je bilo protesta na raznim mestima i tokom više dana.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_COVID-19_protests_in_China

Edited by vememah
Posted

Meni se cini da nije uobicajeno, ovakav ostar govor.

Pogotovo sto se ne pominje Tajvan.

Posted
22 minutes ago, Mel said:

Jel ovo 'uobicajeno' za komentarisanje SADa ili su to novi momenti? Kapiram da ume da se zaostri s vremena na vreme, tipa ok oTajvana i slicno?

potparol je veoma aktivan na twitteru pa je lako proceniti da li je uobicajan ton

@zlj517 

Spoiler

• Hvala 1
Posted
7 hours ago, vememah said:

1 brižna država.

https://www.reuters.com/world/china/china-police-out-numbers-prevent-more-covid-protests-2022-11-29/

Inače, naravno da je bilo protesta na raznim mestima i tokom više dana.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_COVID-19_protests_in_China

Ma ništa se ne dešava, šta ti je. Slušaj šta ti kažu profiteri režima i zaljubljenici u “čvrstu antizapadnu ruku”, za koju bi voleli da im pomogne u onanisanju.

Posted
7 hours ago, dragance said:

Ma ništa se ne dešava, šta ti je. Slušaj šta ti kažu profiteri režima i zaljubljenici u “čvrstu antizapadnu ruku”, za koju bi voleli da im pomogne u onanisanju.

sta se desava? vememah je postovao stranicu sa wikipedia gde bi se ja nasao da sam sa par drugova izasao na oblicnu raskrsnicu i bio malo bucniji, sve to u zemlji od 1.4 milijarde i kao dokaz kojim opovrgava to sto sam napisao da su protesti bili samo jedan dan. pisem na temi  jer zivim ovde i imam mnogo prijatelja i poznanika kineza, kao  i dosta novinara iz vodecih stranih i kineskih medija.

ko su profiteri rezima koje spominjes, to bi bas voleo da cujem @dragance

Posted
7 hours ago, vememah said:

obicno pritegnu sa merama kada je konkres partije u pekingu i tada moze biti problem ici na blokarane sajtove. to traje par dana obicno. 

pretpostavljam da isto moze da se desi tokom vanredne situacije kao sto je bila na dan protesta. trenutno sve radi ok i nisam video da se neko zali na rad VPN-a. vrujem da su hendlovali situaciju prilicno dobro i ne vide razlog da blokiraju jace nego obicno, sto svakako mogu kada je potrebno.

• Hvala 1
  • Create New...