palikaris Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Nije to licemerstvo, to je mentalna zaostalost. Ko da predsednik opštine Babušnica uzme da komentariše proteste u Kini i da još i preti. We will stand for human rights 🤣 Usrali se kinezi. 3
djili Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Kinu boli patka sta Trudo misli, koja je poenta citiranja njegovih izjava? Kovid mjere u Kini i Kanadi ne mogu da se porede, ne moze cak ni sa Srbijom koja je imala policijski cas. Sto se protesta tice, prostestuje neko stalno, ali nikad kao kamiondzije* prosle godine, doticni su blokirali Otavu, trubili po citav dan i noc pored stambenih zgrada, upali u skolu, trubili oko bolnica i blokirali pristup bolnicama. Moj stari je umro prije "protesta" od raka, da je pozivio duze kad pomislim da pored svega ostalog ludaci ne dozvoljavaju da dodjemo do bolnice mislim da bi mi eksplodirala glava. Stoka samoziva, zelim im sve najgore. A uzgred, planiraju da opet protestuju protiv (nepostojecih) mjera. *Not all kamiondzije. 1 1
stray cat Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Off topic: Meni nije jasno kako je i zašto Trudo vladajući političar u Kanadi, zar nema bas niko drugi nego mora sin ranije takođe vladajućeg političara? Meni je to u istoj ravni kao nasleđivanje vlasti u Severnoj Koreji, čak i gore (bili izbori, Kanađani svojevoljno 'oće da im ista porodica vlada sa kolena na koleno). --- U vezi paralela sa lokdaunom u Austriji (i drugim zemljama) početkom ove godine i sadašnjim u Kini: pa nije isto, Kinezi nikako ne mogu da ga izbegnu, u Austriji je mogao da se izbegne (vakcinom).
Desmond Bojčinski Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 5 hours ago, stray cat said: zar nema bas niko drugi nego mora sin ranije takođe vladajućeg političara? Koreni im takvi jbg, nije lako protiv sebe
djili Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 6 hours ago, stray cat said: Off topic: Meni nije jasno kako je i zašto Trudo vladajući političar u Kanadi, zar nema bas niko drugi nego mora sin ranije takođe vladajućeg političara? Meni je to u istoj ravni kao nasleđivanje vlasti u Severnoj Koreji, čak i gore (bili izbori, Kanađani svojevoljno 'oće da im ista porodica vlada sa kolena na koleno). --- U vezi paralela sa lokdaunom u Austriji (i drugim zemljama) početkom ove godine i sadašnjim u Kini: pa nije isto, Kinezi nikako ne mogu da ga izbegnu, u Austriji je mogao da se izbegne (vakcinom). I zamisli da npr. sin Z Djindjica bude izabran da vodi stranku kojoj inače naginješ, ti ne bi onda glasao za njih? Otprilke, postoje dvije federalne stranke koje se smenjuju na vlasti, konzervativna i liberalna (i treća koja je više lijevo ali ne dobija dovoljno glasova i može da vlada samo u koaliciji ako liberali ne osvoje dovoljno). Kad jedna od ove dvije izgubi izbore obično se bira novi lider. Pred zadnje izbore Liberali su izabrali Trudoa mlađeg (koji se nije bavio politikom prije), valjda je izgledao najbolja opcija od trenutno ponuđenih, plus skroz drugačiji od bivšeg, konzervativnog premijera. Kad na kraju jednom izgubi izbore radiće nešto drugo, uvijek se povuku iz politike, neće vladati svojom strankom doživotno. Trudo je malo ko princeza Dajana, ima pedigre, manire, porodične veze itd, radio je nešto da ne sjedi kod kuće, da nije ispalo ovo našla bi se vjerovatno neka druga prigodna pozicija. 1
noskich Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 I opet, nema razlike u odjevanju. Ali, multipolarni svet se do sada pokazao kao bolji od unipolarnog. Pa ako moramo da biramo manje zlo onda je to multipolarni hladni rat. 1
brusli Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Ja ne bih imao nista protiv unipolarnog sveta sa dominacijom Zapada, da zapad nije postao dekadentna farsa od sistema, sa "soft" diktaturom krupnog kapitala. Jeste, ovi drugi sistemi (Kina/Rusija itd) su cak i gori, ali oni su jedina brana da Zapad ne postane jos gori. 2
noskich Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Ne znam kada to zapad nije bio pod diktaturom krupnog kapitala. 1
brusli Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 (edited) Ranije su postojali radnicki sindikati, nisu kapitalisti mogli bas tako da se bahate. Takodje bila je ozbiljna levica, koja se koliko toliko borila za prava radnicke klase, srednjeg i nizeg sloja. Danas je levica smejurija, najvaznija pitanja su zelena agenda i transgender/lgbt problemi. Naravno, to je svesno napravljeno od strane vladajucih garnitura, slobodno vi pricajte o svemu, dok ne pokrecete pitanje zasto mi postajemo sve bogatiji, pritom ladeci ja*a. Ironicno, danas su levicari veci ratnohuskaci od desnicara, npr u USA (demokrate, ako su to uopste levicari) i Nemackoj, a verovatno i drugde. Cak su neuporedivo agresiviji od genarala i vojnog establismenta. Edited December 1, 2022 by brusli 2
mackenzie Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 10 hours ago, djili said: Kovid mjere u Kini i Kanadi ne mogu da se porede, ne moze cak ni sa Srbijom koja je imala policijski cas. Patkometrija 101
Radoye Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 10 hours ago, djili said: Kovid mjere u Kini i Kanadi ne mogu da se porede, ne moze cak ni sa Srbijom koja je imala policijski cas. Ustvari mozda bitniji momenat u celoj prici je to da je zdravstvo kao sektor pa samim tim i mere oko Covid-19 u nadleznosti provincijskih / teritorijalnih vlada a ne federalne*. Tako da je protest u Otavi ispred federalnog parlamenta bio besmislen. *) uz ogradu da je federalna vlada u nadleznosti za mere na aerodromima i oko prelaska granica; sve ostalo rade provincijske vlasti. E sad - posto su po provincijama i teritorijama vecinom konzervativci na vlasti (u jednoj je na vlasti levica, u jednoj Liberali, u jednoj koalicija levice i Liberala, ostalo su sve Konzervativci ili varijacije na temu) a zbog politicke situacije u SAD Covid mere generalno i vakcinacija konkretno pretvoreni u politicko pitanje tako se i nezadovoljstvo (ultra)desno orjentisanih avaxa u Kanadi srucilo na federalnu vladu koju vide kao svoje primarne politicke protivnike a ne na nadlezne adrese gde stoluju uslovno receno "njihovi". Having said all of that, Trudo junior jeste prazno odelo i maneken nesposoban za bilo sta ali eto lepo izgleda i lepo prica pa je popularan (barem bio, pre svega ovoga) u dovoljnoj meri da ga glasaju na vlast. I bas zbog te svoje nesposobnosti za bilo sta prakticno on se gura u sve i o svemu ima komentar samo da bi izgledalo da nesto korisno radi. Uostalom zivimo u vreme rijaliti souova gde je forma odavno vaznija od sustine pa se tome ne treba ni cuditi. 2 1
noskich Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 (edited) 1 hour ago, brusli said: Ranije su postojali radnicki sindikati, nisu kapitalisti mogli bas tako da se bahate. Takodje bila je ozbiljna levica, koja se koliko toliko borila za prava radnicke klase, srednjeg i nizeg sloja. Danas je levica smejurija, najvaznija pitanja su zelena agenda i transgender/lgbt problemi. Naravno, to je svesno napravljeno od strane vladajucih garnitura, slobodno vi pricajte o svemu, dok ne pokrecete pitanje zasto mi postajemo sve bogatiji, pritom ladeci ja*a. Ironicno, danas su levicari veci ratnohuskaci od desnicara, npr u USA (demokrate, ako su to uopste levicari) i Nemackoj, a verovatno i drugde. Cak su neuporedivo agresiviji od genarala i vojnog establismenta. Pre bih rekao da ne da nisu mogli da se bahate, nego su okolnosti bile drugacije. Nisi imao globalno trziste radne snage kao sada. Dve trecine svetske populacije nisu ucestovale u svetskoj ekonomiji jer su bile ili iza gvozdene zavese ili u takozvanom Trecem svetu. Takodje si imao hladni rat i tu opasnost da populacija simpatise protivnika i buni se pa se kupovao socijalni mir sto vise ne mora da se radi jer jelte nema alternative plutokratiji. Mogli su oni da se "bahate" i tada, samo su bili procenili da im je to tada bilo manje isplativo. Iliti suma sumarum, ne verujem da su sindikati, studentske organizacije, hipici, alternativci, "nepostena (in)telegencija" levica i sva ostala bratija na zapadu ikada imala neku polugu moci, vec je bila varijanta pusti decu da se malo igraju, a ako se zaigraju ima da dobiju preko nosa pa ce se opametiti. Pa poznata je stvar da su se u sve te grupe bili infiltritrali CIA i drzavna bezbednost. To je varijanta imas MTV mainstream, a evo vam i MTV2 "alternativni". Najbolja je "kontrolisana" alternativa, to jest privid alternative. Edited December 1, 2022 by noskich 1
Recommended Posts