Jump to content
IGNORED

Sinovi kineskog zmaja

Lord Protector

Recommended Posts

Posted

Pa da, ali uz trostruku / cetvorostruku vakcinaciju i omikron smrtnost opada drasticno, a sa druge strane imas ove mere kojima se ne nazire kraj i mogu da traju ko zna koliko. Cini mi se da svaki smisao pocinju da gube i da ozbiljno uticu na psihu ljudi

• +1 1
Posted
1 minute ago, Tsai said:

Pa da, ali uz trostruku / cetvorostruku vakcinaciju i omikron smrtnost opada drasticno, a sa druge strane imas ove mere kojima se ne nazire kraj i mogu da traju ko zna koliko. Cini mi se da svaki smisao pocinju da gube i da ozbiljno uticu na psihu ljudi

u pravu si. neocekivano dugo. ovde stariji nisu vakcionisani i to je problem. poceli su da popustaju mere polako, ali sada ce da zavrnu opet cini mi se, posto broj slucajeva raste

Posted

Meni je interesantno kako mediji i konzumenti informacija vrte/spinuju stvari.

Prosle godine, ovo vreme, u Austriji su bile restriktivne mere. Oni koji su se bunili su bili oznaceni kao ... (dodati lose reci po izboru).

Sada se u Kini bune protiv zatvaranja i protestanti su oznaceni ... (dodati lepe reci po izboru).

U oba slucaju vlast pokusava da spreci da se zaraza nekontrolisano prosiri. Ali, mediji i konzumenti imaju svoje frcokle :(

• +1 4
Posted
21 minutes ago, banecare1 said:

sada se lomi jer je broj slucajeva rapidno krenuo gore. vec su imali slicnu situaciju i zatvaranjem su smanjili. mislim da sada pokusavaju da ponove to, ali utisak je da ce se izmaci kontroli.

Zarazniji su ovi novi...

Posted
2 minutes ago, x500 said:

Prosle godine, ovo vreme, u Austriji su bile restriktivne mere. Oni koji su se bunili su bili oznaceni kao ... (dodati lose reci po izboru).

Sada se u Kini bune protiv zatvaranja i protestanti su oznaceni ... (dodati lepe reci po izboru).

U oba slucaju vlast pokusava da spreci da se zaraza nekontrolisano prosiri. Ali, mediji i konzumenti imaju svoje frcokle :(

Da, naravno, te stvari su uvek takve...

Posted
7 minutes ago, Mel said:

Zarazniji su ovi novi...

novi zarazniji soj su limitirali na par stotina slucajeva. ja sam bio siguran da nema sanse takvim metodama spreciti sirenje, ali uslepo im je. 

Posted
2 hours ago, Redoran said:

Masa ljudi misli da bi Kini dobro došla neka druga vlast. Samo što neki misle da je logično i fer ostaviti Kinezima da to sami urede onako kako znaju i mogu, i da postepeno evoluiraju ka nekom boljem sistemu, dočim neki drugi misle da pošto je aktuelna vlast takva kakva jeste, treba odmah sve spaliti do temelja i onda od tih spaljenih ugaraka praviti demokratiju. Neki idu dalje od pukog razmišljanja, pa aktivno promovišu opciju instant spaljivanja kao jedinu ispravnu, i/ili gledaju da pripomognu koliko mogu da se to spaljivanje desi.

Ne treba biti profesor univerziteta pa zaključiti da je organska evolucija bolja opcija od pretvaranja svega u prah i pepeo. Takodje ne treba previše kapaciteta da se vidi i shvati šta smo u prethodnim decenijama dobili doslovce na svakom mestu gde je “burn, bitch!” opcija imala aktivnu podršku ili logistiku sa strane.

samo sam napisao šta mislim o Xievo režimu i sistemu vlasti. o tome da mi je nenormalno da neko bude izabran da do smrti upravlja zemljom. ako je ljudima unutar kine dobro, neka im. ako nije, neka menjaju vlast i sistem. ja još od maoa i crvene revolucije (obojena je ipak nešto bolje), preko tian an mena (piše li se tako?) i hong konga do ovog danas ne mislim dobro. što se spoljne politike tiče, smatram da tajvanci imaju potpuno pravo da ne budu ujedinjeni sa ovakvom kinom.

tako da ne navijam ni za kakvo crveno proleće ni obojene revolucije ni strano uplitanje u njihov život. dovoljno su veliki i brojni a i matori kao nacija da sami sebi kroje kapu.

Posted (edited)

Tu je doduše sitna razlika da u Australiji nije gomila ljudi zahvaljujući vlastima živa spaljena u zgradi zašvajsovanoj zbog zaraženih.

Edited by vememah
  • +1 2
  • Haha 1
Posted
21 minutes ago, x500 said:

Prosle godine u ovo vreme niti je svako ko je mogao primio trecu dozu niti je bilo omikrona u punom zamahu

Posted
21 minutes ago, banecare1 said:

novi zarazniji soj su limitirali na par stotina slucajeva. ja sam bio siguran da nema sanse takvim metodama spreciti sirenje, ali uslepo im je. 

Ne znam sta da ti kazem, ja mislim da oni bukvalno izmedju ostalog i gledaju sta i kako za te bioloske ratove. I ko zna jos koji su razlozi u igri.

Posted (edited)

Aha, spontano je broj vakcinisanih 80-godišnjaka i starijih za dve i po nedelje porastao za 67% (11.11 bio je 40%), kako ne.

Iz tog članka:

As of Monday, 65.8% of that age category had received booster shots, an official told reporters.

That’s up from 40% as of Nov. 11, according to prior disclosures.

Edited by vememah
  • Hvala 1
Posted

dobro, sto se nerviras. 

postuju ljudska prava - ne valja;

ne postuju - opet ne valja

Posted
1 hour ago, banecare1 said:

sada se lomi jer je broj slucajeva rapidno krenuo gore. vec su imali slicnu situaciju i zatvaranjem su smanjili. mislim da sada pokusavaju da ponove to, ali utisak je da ce se izmaci kontroli. 

Pa izmice kontroli zato što virus nije prosao kroz vecinu ljudi. 40 000 na kinu je kao hiljadu-dve na nas, znači ništa... A oni ako misle da drze jos mere i jure covid zero, morace da drze jos godinama.

S obzirom da su vakcinisani, bolje su zasticeni nego na pocetku, mogli bi malo da popuste...

A protesti, meni padose na pamet protesti kod nas kada su nas posle izbora 2020. ponovo hteli zakljucati na vikend... Kinezi su strpljiviji u tolerisanju vladinih mera, ali ovo kod njih uz pauze traje vec 3 godine, sa sve dronovima koji ih upozoravaju da ne izlaze ni na terasu... Neminovno je bilo da izadju na ulice i bice sve gore. I ja isto ne navijam za neku revoluciju u krvi. Neka manja smena u portetku komunisticker partije, kakve su vec imali + stvaranje straha od naroda, koji onemogucuje bas totalnu diktaturu

• +1 3
  • Create New...