Jump to content
IGNORED

Sinovi kineskog zmaja

Lord Protector

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, slow said:

To dolazi na kraju, posle ratova i sankcija. Neće oni prvo da skinu diktatora, već gde intervenišu prvo izazovu decenijsku krizu, ratove i haos. Korisne idiote u obliku diktatora skidaju tek na kraju sukoba, kad prekomponuju prostor prema svom interesu.

Vidim da ni ti ne misliš da će Putin još dugo.

Posted

o vlasti u kini mislim sve najgore. i kad je u pitanju unutrašnja politika i stanje demokratije i kada je u pitanju spoljna politika i ekspanzija. naravno i kada je u pitanju podrška Njemu i Njegovoj bulumenti

• +1 3
  • Haha 1
Posted

posle duzeg vremena odgledao CNN vesti. peking prva vest :isuse: evo me sedim kuci i ne smem da izadjem na ulicu. kina gori. kakvi jadni huskaci.

• +1 2
  • Tužno 1
Posted

sad me stavrno interesuje sta je tuzno leviju gore :D ... na ovo sto je bane napisao ovako kako je napisao

Posted
1 hour ago, djordje geprat said:

o vlasti u kini mislim sve najgore. i kad je u pitanju unutrašnja politika i stanje demokratije i kada je u pitanju spoljna politika i ekspanzija. naravno i kada je u pitanju podrška Njemu i Njegovoj bulumenti

Masa ljudi misli da bi Kini dobro došla neka druga vlast. Samo što neki misle da je logično i fer ostaviti Kinezima da to sami urede onako kako znaju i mogu, i da postepeno evoluiraju ka nekom boljem sistemu, dočim neki drugi misle da pošto je aktuelna vlast takva kakva jeste, treba odmah sve spaliti do temelja i onda od tih spaljenih ugaraka praviti demokratiju. Neki idu dalje od pukog razmišljanja, pa aktivno promovišu opciju instant spaljivanja kao jedinu ispravnu, i/ili gledaju da pripomognu koliko mogu da se to spaljivanje desi.

Ne treba biti profesor univerziteta pa zaključiti da je organska evolucija bolja opcija od pretvaranja svega u prah i pepeo. Takodje ne treba previše kapaciteta da se vidi i shvati šta smo u prethodnim decenijama dobili doslovce na svakom mestu gde je “burn, bitch!” opcija imala aktivnu podršku ili logistiku sa strane.

• +1 4
Posted (edited)
2 hours ago, banecare1 said:

posle duzeg vremena odgledao CNN vesti. peking prva vest :isuse: evo me sedim kuci i ne smem da izadjem na ulicu. kina gori. kakvi jadni huskaci.

Ma uopšte nije vest dana u svetu to što se studenti bune protiv režima prvi put posle tri decenije i kusur u državi koja je po svim listama na začelju ljudskih prava.

FihOntYWAAAkzT7?format=jpg&name=large

Edited by vememah
  • Haha 1
Posted
11 hours ago, slow said:

To dolazi na kraju, posle ratova i sankcija. Neće oni prvo da skinu diktatora, već gde intervenišu prvo izazovu decenijsku krizu, ratove i haos. Korisne idiote u obliku diktatora skidaju tek na kraju sukoba, kad prekomponuju prostor prema svom interesu.

nece amerikanci da skidaju brata sija, njima on odgovara upravo ovakav kakav jeste tu gde jeste, potrebno je odrzavati tenziju za unutrasnju upotrebu. ja cak mislim da ako narodni bunt postane jaci do tacke gde bi moglo da dodje do tektonskih poremecaja u kini da ce mu posredno i pomoci da ostane tu gde jeste.

na kraju krajeva on je poster boj za ono sto wef i novolideri rade po kanadama, australijama, novim zelandima i jos kojekude.

Posted (edited)

Edited by vememah
Posted

Leta Hong Fincher, autorka knjige "Betraying Big Brother: The Feminist Awakening in China":

Pay attention to all the young women on the front lines of China's protests, being the first to take action. Their discontent has been mounting for many years prior to this moment.
Eg. this lone woman holding white paper at Tsinghua University, then joined by more young women, then a huge crowd (follow the thread).

https://twitter.com/realEmperorPooh/status/1596720353354874880

Women have borne the brunt of a likely severe increase in domestic violence under China’s zero-covid lockdowns. As I write in my book Betraying Big Brother, the Communist Party is unlikely to ever enforce the anti-domestic violence law because keeping the patriarchal family structure intact — even when the woman’s life is in danger — is central to political stability and Communist Party survival. By extension, violence against women is an inherent part of China’s patriarchal authoritarianism.
No matter how brutally oppressed a man is by the state, he can always go home and take his anger out on a woman with impunity. No matter how low a man is in society, the woman attaches to him (whether wife or girlfriend) is even lower. 
As long as the government continues allowing men to abuse women — in the home, on public transportation, or in the workplace — men are more likely to accept a one-party dictatorship. (P 185)
Growing numbers of women now recognize that they deserve to be treated with dignity and are pushing back against gender discrimination, sexual violence and misogyny. They are seizing control of their own reproduction, threatening the population-planning goals that are central to the Chinese Communist Party’s strategy for surviving beyond the Soviet Union’s seven-decade run. (P. 186)
Even if all the feminist activists in China are arrested or silenced, the forces of resistance they have unleashed will be extremely difficult to stamp out. (P 186, Betraying Big Brother: The Feminist Awakening in China)
Also: any major demographic shift as a result of women choosing to reject marriage and children — or even to rise up collectively against the Communist Party’s oppression — will inevitably reverberate throughout the global economy. 
China’s strongman authoritarianism has taken an alarming turn for the worse, allowing Xi Jinping to remain paramount ruler for life. There are many reasons that China’s Communist regime has survived for more than 70 years, in spite of the collapse of communism in Eastern Europe. 
But it is impossible to understand the longevity of China’s Communist Party without recognizing the patriarchal underpinnings of its authoritarianism. (P. 4)
The Chinese government aggressively perpetuates traditional gender norms and reduces women to their roles as dutiful wives, mothers and baby breeders in the home, in order to minimize social unrest and give birth to future generations of skilled workers.
And for those who believe Xi will allow political reforms: consider his first major speech as CCP leader in November 2012, in which he explained the Soviet Union’s collapse. (P. 163)
“Gorbachev announced the disbandment of the Soviet Communist Party in a blithe statement…a big party was gone, just like that. Proportionally, the Soviet Communist Party had more members than we do, but nobody was man enough to stand up and resist.” - Xi Jinping, 2012
As @gaoyu200812 wrote: “Nobody was man enough! How vividly this captures Xi Jinping’s anxiety…over the collapse of the Soviet Union!”
As I wrote in Betraying Big Brother, Xi Jinping sees his primary role as stamping out any destabilizing forces that might lead to the Communist Party’s collapse. Xi was declaring that, unlike Gorbachev, he is “man enough” to stand up for the Communist Party.
Xi Jinping has declared that, unlike Gorbachev, he possesses the manly qualities needed to defend China from those “Western hostile forces” seeking to undermine Communist rule. (P. 164, Betraying Big Brother)

Link na ceo niz:
https://twitter.com/LetaHong/status/1596978914517471234

Posted

Dok Kinezi ne uvedu LGBT lekcije u skolu i transgender agendu u medije, nema tu demokratije.

U stvari mogu da pricaju i objavljuju sta hoce, dok god ne postave pitanje zasto bogatiji postaju jos bogatiji.

Onda to vise nije demokratija, to je pretnja po medjunarodni poredak.

• Tužno 1
Posted
11 minutes ago, vememah said:

Ma uopšte nije vest dana u svetu to što se studenti bune protiv režima prvi put posle tri decenije i kusur u državi koja je po svim listama na začelju ljudskih prava.

nije problem sto je vest vec kako izvestavaju, izmisljaju i preuvelicavaju. narativ je da vlast maltene muci ljude ovim merama, a niko da uporedi broj mrtvih po zapadu sa kinom. zaste ne porede koliko miliona je umrlo u evropi i severnoj americi, a koliko u kini sa slicnim brojem stanovnika. 

ja imam ogromnih problema zbog mera. nisam mogao da se vratim kuci sa sluzbenog puta preko mesec dana. plesem poslovno na ivici provalije, a samo zbog zataranja sangaja na 3 meseca sam  direktno izgubio sumu za koju sam mogao da kupim dobar stan u evropi. ali mere su nas sacuvale i cuvaju nas. neces na cnn cuti da su kinezi testirali otvaranje na izolovanoj lokaciji i da je broj slucajeva otisao u nebo. 

u americi i evropi je umrlo oko 3.5 miliona ljudi . kina koja ima malo vecu populaciju je prosla sa 5-6 hiljada zavaljujuci merama. treba naci nacin kako zavrsiti sa zero covid policy bez rizika da se prodje kroz uzas drugih zemalja. 

mislim da ce ovi protesti samo isprovocirati duze i jace zatvaranje. 

ljudka prava su standarno spomenuta, a sta cemo sa ujgurima? ujguri pokradeni:D

• +1 1
Posted
3 minutes ago, banecare1 said:

nije problem sto je vest vec kako izvestavaju, izmisljaju i preuvelicavaju. narativ je da vlast maltene muci ljude ovim merama, a niko da uporedi broj mrtvih po zapadu sa kinom. zaste ne porede koliko miliona je umrlo u evropi i severnoj americi, a koliko u kini sa slicnim brojem stanovnika. 

ja imam ogromnih problema zbog mera. nisam mogao da se vratim kuci sa sluzbenog puta preko mesec dana. plesem poslovno na ivici provalije, a samo zbog zataranja sangaja na 3 meseca sam  direktno izgubio sumu za koju sam mogao da kupim dobar stan u evropi. ali mere su nas sacuvale i cuvaju nas. neces na cnn cuti da su kinezi testirali otvaranje na izolovanoj lokaciji i da je broj slucajeva otisao u nebo. 

u americi i evropi je umrlo oko 3.5 miliona ljudi . kina koja ima malo vecu populaciju je prosla sa 5-6 hiljada zavaljujuci merama. treba naci nacin kako zavrsiti sa zero covid policy bez rizika da se prodje kroz uzas drugih zemalja. 

mislim da ce ovi protesti samo isprovocirati duze i jace zatvaranje. 

ljudka prava su standarno spomenuta, a sta cemo sa ujgurima? ujguri pokradeni:D

Ovaj sad kovid je manje smrtonosan. Mogu to da koriste kao argument za otvaranje, i sigurno su se toga i sami dosetili, ali pitanje je zasto i dalje drze mere.

Posted

Problem je sto to moze tako jos 20 godina, a virus ce da prodje kroz stanovnistvo, nacice nacin

• +1 1
Posted

sada se lomi jer je broj slucajeva rapidno krenuo gore. vec su imali slicnu situaciju i zatvaranjem su smanjili. mislim da sada pokusavaju da ponove to, ali utisak je da ce se izmaci kontroli. 

• +1 2
  • Create New...