morgana Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 како није... едит: уствари тешко је рећи шта је уопште део тог култа, није да смо нешто конкретно и видели о култу мада небитно, не слажемо се и ок, рекао сам већ раније да ми је то са одри најмањи проблем са овом епизодо izmisljanje mitova i rituala je vazan dio price, kao i preplitanje vudu, santerija, hriscanske i ko zna koje jos tradicije u lujzijanskoj pripizdini. to je podcrtano i rastovim pricama o zvjezdama koje je izmisljao jer do 17. g nije imao tv, tj nije imao priliku da se ukljuci u neki globalni mit tj narativ. paralela rastovog zivotnog puta i kultovog/erolovog uopste nije losa. u tom svjetlu je sasvim ok sto imamo crne zvijezde a ne znamo jesu li dio kulta, kao sto je ok i da u lujzijanskoj kulturi karkosa ostavlja trag, kao legenda i kroz svakodnevno iskustvo. nije pc, ali mozemo ici dotle da je onaj transseksualac rodnoidentitetski baziran na traumi iz djetinjstva. odri je svakako traumatizovana bolesnom kulturom, nuzno, ako vec ne ritualnim silovanjem. sta je ono lapdrao kosac o tome kako se blizi njegov dan i ima par dana da je ostavio trag a niko se ne javlja? sta je htjeo?
Arkadija Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 sta je ono lapdrao kosac o tome kako se blizi njegov dan i ima par dana da je ostavio trag a niko se ne javlja? sta je htjeo? možda baš ništa, možda je samo ludak
morgana Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 (edited) pa da je ludak to se podrazumijeva, nego ostaje pitanje sta mu je ideja, i to pitanje je legitimno. to sto mu je motiv iracionalan i bolestan ne znaci da nema motiv. Edited March 10, 2014 by morgana
Weenie Pooh Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Meni je tu još dosta seckalo, ali razumeo sam da kaže nešto u smislu da je prošlo već dosta vremena od kako nije ostavio znak, u smislu da bi trebalo da nađe novu žrtvu? A ono "little priest" kasnije mi uopšte nije jasno.
Dionysos Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 (edited) рекао је пицолато у inside the episode да ерол оће фајт са растом 1:53 http://www.youtube.com/watch?v=cE2n-nwiqDs Edited March 10, 2014 by Dionysos
AnaDilajt Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 I redit ponekad ima nešto pametno da kaže squalor_phonics [+1] 3 points 10 minutes ago (2|0)i dont think it was wrong to assume that there was something more to it all. ive spoken to people (real life people who dont scour the internet reading theories) that had come to the same conclusions about 'clues' they had seen.in the end, i think it was very well done, but i think pizzolatto needs to own up to some very misleading stuff, intentional or not. the show should be able to be viewed as something that can stand on its own, without him having to tap you on the shoulder telling you not too look too deeply into it. i think his interviews and information he doled out as the series went along were because he felt he was being misunderstood. and if enough people misunderstood it in the same way, its still a part of the content of the show and worthy to be in the discussion if he intended it to be or not.you shouldnt have to have the creator of a work telling you what kind of story he/she is telling. if the content suggests meaning, there is meaning. and as more people come to the same conclusions about the content of the work, the creator really needs to question if they didnt make some errors (or deliberately mislead) for the viewer to see along the way.this seems rambling, i hope it makes sense. and i hope it doesnt come across as me not enjoying it. i thought it was great, but at the same time dont feel bad for the (now obviously false) interpretations id come up with.
Lrd Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Šta biste vi bez Redita i random osoba koje pišu po internetu?
morgana Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Meni je tu još dosta seckalo, ali razumeo sam da kaže nešto u smislu da je prošlo već dosta vremena od kako nije ostavio znak, u smislu da bi trebalo da nađe novu žrtvu? A ono "little priest" kasnije mi uopšte nije jasno. ako je vjerovati prevodu sa hbogo, 'prosle su nedelje otkad sam ostavio svoj trag. da imaju oci...'
Feindouno Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Šta biste vi bez Redita i random osoba koje pišu po internetu? +1
MayDay Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Mnogo ste bezobrazni. Ni ja ne znam šta bih bez Vinija, iako je random osoba sa interneta.
Lrd Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Mnogo ste bezobrazni. Ni ja ne znam šta bih bez Vinija, iako je random osoba sa interneta. Vini nije random osoba sa interneta, to je Vini koga znamo i cenimo. Ali, niko ovde ne bi kačio citat Vinija ne samo kad ne zna da kaže šta želi, već kad želi da dokaže da je tu kraj rasprave tuđim mišljenjem. Šta će kome Redit pored PPP-a za ove komentare? Šta će bilo kome random osobe sa interneta kad imamo svoje PPP likove? Šta će kome bilo ko drugi o serijama kad imamo lubu? To sam teo reći.
MayDay Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Vini nije random osoba sa interneta, to je Vini koga znamo i cenimo. Ali, niko ovde ne bi kačio citat Vinija ne samo kad ne zna da kaže šta želi, već kad želi da dokaže da je tu kraj rasprave tuđim mišljenjem. Šta će kome Redit pored PPP-a za ove komentare? Šta će bilo kome random osobe sa interneta kad imamo svoje PPP likove? Šta će kome bilo ko drugi o serijama kad imamo lubu? To sam teo reći. Pa kako to tako? Da se ograničimo na dva mišljenja i to je to? Meni je sasvim super što internet omogućava da u par klikova dodješ do gomile tudjih uglova, svežijih očiju i zaludjenika koje ne mrzi da prave one dokumente sa hronologijama i whatnot. I ja trenutno advokatišem, pošto sama nisam jurila tekstove. Samo sam dolazila po ono što je Dion fenomenalno skupljao i ovde prilagao. Hoću reći, nisi demokratičan, Lrde. Pusti druge da se serijom bave onako kako im paše. Čak i ako je samo reciklaža nečijeg tudjeg stanovišta, ne vidim zašto je problem polemisati sa tim, ako je sagovornik zauzeo tu nečiju poziciju i potencijalno je dalje razradio. Samo to sam htela da kažem.
MayDay Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 (edited) Patis li i dalje Mau?Više sam ljuta. Pomalo i patim. Je l ti me žao? Mislim da topik polako može i da se zakatanči. Počeli smo da se bavimo metodologijom na topiku, o seriji smo manje, više sve rekli. Edited March 10, 2014 by MayDay
Feindouno Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Ne, super mi sto su se svi razocarali, narocito ti i Uajni
Recommended Posts