Jump to content

Featured Replies

ne znam koliko si u edinburgu, ali imas organizovane izlete na ostrvo gde se nalazi inchcolm abbey, ostaci manastira iz 11 veka, pa kasnije nadogradjivano. sve je napusteno i u rusevinama, pogledaj slike na netu. mislim da ti za sve od edinburga i nazad treba oko 4 sata. raspametices se.

stirling je takodje jako lep, imate dvorac koji je slican onom u edinburgu i fenomenalno groblje pored, i ostatke jos jednog manastira iz 11 ili 12 veka. stirling mozes da obidjes brzo, a od edinburga je na sat vremena.

ako vas interesuje arheologija koje u engleskoj imas svuda, kod newcastla imate super muzej posvecen rimskom logoru na hadrijanovom zidu.

york minster obavezno, kad ste vec tamo.

ako budes stigao, napisi neki putopis kad se vrnes.

hvala unapred

..

Edited by Čutura

cutura, sto izbrisa odgovor?

hvala na savetima, nazalost cu morati da skratim boravak, tako da neki planovi otpadaju.....

• 4 months later...
  • Author

jms, gde da gledam za vozne/autobuske karte za relaciju London-Manchester?

pa nationalexpress pobogu :D

mislim za bus

edit: i trainline

Edited by MancMellow

Ne znam da li low cost  easybus varijanta (ili tako nekako) jos postoji.

pogledaj voz, mozda mozes da nadjes neke popuste. kad asm ja gledao bilo je skoro isto.

• Author

Išao sam megabusom, dobra je opcija ali pošto ću verovatno sa klincem, voz mi više odgovara. Hvala na savetima.

Za vozove/vremena mozes da pogledas preko trainline.com, ali nemoj tu da kupujes jer naplacuju booking fee.

Mozes da na sajtu skoro svake kompanije da kupujes karte vecina kompanija - ima ih nekoliko koje ne naplacuju nista dodatno u odnosu na cenu karte.

http://www.eastmidlandstrains.co.uk/

https://www.crosscountrytrains.co.uk/

etc...

Ako znas kad tacno ides, vredi pogledati unapred - Advance Single karte mogu da budu i vise od 10 puta jeftinije od onih na dan putovanja.

da jbt, crosscountrytrains

da jbt, crosscountrytrains

sta sa njima? :)

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Vozovi su super jeftini (in advance), ali rezervisi mesto da ne bi zavrsio na podu ko Corbyn. Nemoj autobusom, leba ti - pa jos sa klincem - never ending journey. 

sta sa njima? :)

Sent from my iTelephone using Tapatalk

nista, samo sam bio smetnuo s uma, a znam za njih tj. to :)

Vozovi su super jeftini (in advance), ali rezervisi mesto da ne bi zavrsio na podu ko Corbyn. Nemoj autobusom, leba ti - pa jos sa klincem - never ending journey. 

Te Advance karte mogu samo sa rezervacijom [za taj odredjeni datum i vreme], tako da ne mora da brine za Corbyn experience :D