smorenko Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 ne znam koliko si u edinburgu, ali imas organizovane izlete na ostrvo gde se nalazi inchcolm abbey, ostaci manastira iz 11 veka, pa kasnije nadogradjivano. sve je napusteno i u rusevinama, pogledaj slike na netu. mislim da ti za sve od edinburga i nazad treba oko 4 sata. raspametices se. stirling je takodje jako lep, imate dvorac koji je slican onom u edinburgu i fenomenalno groblje pored, i ostatke jos jednog manastira iz 11 ili 12 veka. stirling mozes da obidjes brzo, a od edinburga je na sat vremena. ako vas interesuje arheologija koje u engleskoj imas svuda, kod newcastla imate super muzej posvecen rimskom logoru na hadrijanovom zidu. york minster obavezno, kad ste vec tamo. ako budes stigao, napisi neki putopis kad se vrnes. hvala unapred
onamonamo Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 cutura, sto izbrisa odgovor? hvala na savetima, nazalost cu morati da skratim boravak, tako da neki planovi otpadaju.....
Dr Arslanagić Posted August 27, 2016 Author Posted August 27, 2016 jms, gde da gledam za vozne/autobuske karte za relaciju London-Manchester?
MancMellow Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 (edited) pa nationalexpress pobogu :D mislim za bus edit: i trainline Edited August 28, 2016 by MancMellow
Budja Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 Ne znam da li low cost easybus varijanta (ili tako nekako) jos postoji.
smorenko Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 pogledaj voz, mozda mozes da nadjes neke popuste. kad asm ja gledao bilo je skoro isto.
Dr Arslanagić Posted August 29, 2016 Author Posted August 29, 2016 Išao sam megabusom, dobra je opcija ali pošto ću verovatno sa klincem, voz mi više odgovara. Hvala na savetima.
jms_uk Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Za vozove/vremena mozes da pogledas preko trainline.com, ali nemoj tu da kupujes jer naplacuju booking fee. Mozes da na sajtu skoro svake kompanije da kupujes karte vecina kompanija - ima ih nekoliko koje ne naplacuju nista dodatno u odnosu na cenu karte. http://www.eastmidlandstrains.co.uk/ https://www.crosscountrytrains.co.uk/ etc... Ako znas kad tacno ides, vredi pogledati unapred - Advance Single karte mogu da budu i vise od 10 puta jeftinije od onih na dan putovanja.
jms_uk Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 da jbt, crosscountrytrains sta sa njima? :) Sent from my iTelephone using Tapatalk
dragance Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Vozovi su super jeftini (in advance), ali rezervisi mesto da ne bi zavrsio na podu ko Corbyn. Nemoj autobusom, leba ti - pa jos sa klincem - never ending journey.
MancMellow Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 sta sa njima? :) Sent from my iTelephone using Tapatalk nista, samo sam bio smetnuo s uma, a znam za njih tj. to :)
jms_uk Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Vozovi su super jeftini (in advance), ali rezervisi mesto da ne bi zavrsio na podu ko Corbyn. Nemoj autobusom, leba ti - pa jos sa klincem - never ending journey. Te Advance karte mogu samo sa rezervacijom [za taj odredjeni datum i vreme], tako da ne mora da brine za Corbyn experience :D
Recommended Posts