Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 O gradskim spomenicima: red vladara i slavnih državnika, red lokalnih šerifa, red palih boraca i raznih drugih mučenika. Zanimljivo je da je u velikom obimu prisutan i pijetet prema običnim šljakerima koji su se žrtvovali za opštu stvar, tako da je grad pun spomenika i statua ljudi sa pijucima, lopatama i francuskim ključevima. Jedna selekcija: izginulim mornarima borcima iz Prvog svetskog rata Disraeli Gladstone kralj Đorđe kraljica Viktorija palima u Drugom svetskom ratu
Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 (edited) Što se hrane tiče - jebiga, nije gastronomska meka. Pošto sam fan uživanja u lokalnim specijalitetima mogu, preporučiti odlične pite, lokalni gulaš koji se vika scouse (govedina, krompir i šargarepa koji su kuvani satima sve dok ne izgube svu boju i oblik) i sendivče iz Tesca. Pita sa govedinom i krompirom - vruće, ukusno i povoljno. omiljeni sendvič - kobasica sa žalfijom i jaja. još jedna odlična kombinacija - namaz od luka kuvanog u balzamiko sirćetu i rendani čedar. Edited February 26, 2014 by Arbeitmann
Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 I za kraj, par sličica koje nisu stale u gornje postove
Singer Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Svaka cast! Ko da sam bio :D Koliko je ovo dana boravka?
ordi Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 bas krasno! sad bih tacno mogla dubijem za blueberry pie al s pijace, domaci; proklet bio, arbajtitju!
Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Svaka cast! Ko da sam bio :D Koliko je ovo dana boravka? Stigao u cetvrtak kasno popodne , otisao u ponedeljak oko 14h. bas krasno! sad bih tacno mogla dubijem za blueberry pie al s pijace, domaci; proklet bio, arbajtitju! Zaredjalo me, idem skoro sigurno jos jednom u junu u Crewe, a iscekujem i odgovore za neke konferencije u Bristolu i Londonu.
jms_uk Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Zaredjalo me, idem skoro sigurno jos jednom u junu u Crewe Lucky you! :P A nisi svratio do Metropolitan Katedrale?
Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 E jesam, bio ispred, obisao i fotografisao ali nisam ulazio jer je bila misa. A put u Crewe cu iskoristiti da vidim Chester.
namenski Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Zaredjalo me, idem skoro sigurno jos jednom u junu u Crewe, a iscekujem i odgovore za neke konferencije u Bristolu i Londonu. Ako te zanima i imas vremena, Crewe; Rolls Royce / Bentley stara/prva fabrika, vredi... Imaju termine za obilaske, ali ne znam kako je to sada organizovano. Ako si, kao sto cenim da jesi, neka istorija po struci, 'ladno im posalji zahtev u licno ime a dodaj i firmu, ziher ce da budu predusretljivi(ji)
Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Super, hvala za info. Nisam znao za to, video sam samo da imaju muzej železnice.
Singer Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 e, a gde su njima klima uredjaji spoljne jedinice po fasadama?
Dr Arslanagić Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 e, a gde su njima klima uredjaji spoljne jedinice po fasadama? Šta će im?
Singer Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 a pitam jbg... realno im ne trebaju al' ne moguce da samo kod nas ovoliko bodu oci na sve strane
Recommended Posts