Muwan Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 U konsultantskoj branši se to rešava na elegantniji način: u ugovor za određeni projekat se stavlja klauzula kojom se klijent obavezuje da 12 meseci po završetku projekta neće primiti u radni odnos bilo kog člana projektnog tima niti drugog zaposlenog u firmi koja mu isporučuje uslugu. Ali mislim da to u praksi često bude izignorisano i opet se niko ne buni niti podnosi tužbe (u Srbiji barem).
InvisibleLight Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 radulovic solo nastup u 'utisku'na sad vec izvesnim izborima glasam za progresivnu 'tasovac/radulovic' stranku (ako nije izmisljotina) :Dne zezam se, uvek glasala za razna 'manja zla', ovo bar hrabro na nevidjeno pa omasis celu metu il u centar :D
banksport Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 koliko sam shvatila iz njegovih tumacenja - ovo je doneseno da bi se sprecile zloupotrebe bildovanja plate ta tri meseca kako bi se dobio veci prosek i plata za g.o. (kako to rade ne znam)dakle ostace nepromenjena - izjavljivao je i u novinama demantujuci da ce biti smanjenajednostavno dobijas osnovnu zaradu = mnozenje koeficijenta sa osnovicomplus, kako kaze, minuli radSistem je jako jednostavan. U mnogim drzavnim firmama, pa i u nekim privatnim preduzecima postoji institucija regresa. To je obicno neki iznos od oko 30 - 50000 dinara. E ako se sada primenjuje postojeci zakon i ako u naredna dva meseca posle isplate regresa prijavis godisnji odmor ili odes na bolovanje, onda ti je prosek za prethodna tri meseca uvecan za 10 - 15000 dinara mesecno. Priznacete nije tako malo. Naravno svako ko to zna to ce iskoristiti.
InvisibleLight Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Ministar Saša Radulović podneo ostavku
Filipenko Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 :0.6:Dakle, imamo Vučića razgolićenog kao kočničara reformi.
Lord Protector Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 (edited) Lumpenproleteri će žaliti za njim kao što je on brinuo o njima. Edited January 25, 2014 by slow
April Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Nadam se da će napraviti tačerijansku stranku za sve nas koji se ideološki ne pronalazimo u jedinoj srpskoj stranci, Socijalističkom savezu radnog naroda.
Аврам Гојић Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 samo moli Boga da Tasovac ne bude u toj stranci. to bi bio politički fijasko, čovek je vrlo vešt sve dok radi u potpuno kontrolisanom okruženju i dok je u poziciji da titraju njegovu gigantsku sujetu.
nezvanova Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 da, da...tasovac je tesko razocarenje. ispao je kao ona nesrecna alisa maric, verovatno inteligentna zena, ali apsolutno neadekvatna za bilo kakvo ministrovanje, pa i to sportsko. tako i on, nista nije uradio, nista nije predlozio, niti pokusao drugacije da uradi. jednostavno, nastavio sto je prethodnik zapoceo, ali tako nemusto, sve nesto na pola, sa brojnim birokratskim propustima. ili ga je neko minirao ili zaista nije talentovan za taj sistemski i birokratski posao. a ono sto je uradio, bolje da nije /na pocetku mandata izdejstvovao pomoc ministarstva beogradskoj filharmoniji za turneju po americi - po nekim pricama/... missim....
Lezilebovich Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 nema šanse da radulović napravi stranku, skup je to sport a i nema vremena do izbora. a obaška što radulović nema neki kapacitet da bude lider strankes obzirom da mu je D.Pavlović bio savetnik, a i pisao je ekonomski program za Novu, ne znam što se Radule ne bi tamo angažovao.
pacey defender Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Ne verujem da će Radulović u Novu stranku. Zato što ni Nova stranka nema toliko izražen protržišni profil.
Turnbull Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Pa mislim da će imati, posebno uz DP-a. Sve sam sumnjičaviji da ću, čak i sporta radi, glasati za njih.Sumnjam da će Radulović formirati stranku, mislim da čovek ima pametnije stvari da radi sa svojim životom. Mada, ko bi ga znao.
Lezilebovich Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 (edited) Ubeđen sam da mu se vlast malo osladila, dosta se on gurao u prvi plan i sumnjam da će tek tako otići sa scene. No, videćemo ... Edited January 25, 2014 by Lezilebovich
Аврам Гојић Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 da, da...tasovac je tesko razocarenje. ispao je kao ona nesrecna alisa maric, verovatno inteligentna zena, ali apsolutno neadekvatna za bilo kakvo ministrovanje, pa i to sportsko. tako i on, nista nije uradio, nista nije predlozio, niti pokusao drugacije da uradi. jednostavno, nastavio sto je prethodnik zapoceo, ali tako nemusto, sve nesto na pola, sa brojnim birokratskim propustima. ili ga je neko minirao ili zaista nije talentovan za taj sistemski i birokratski posao. a ono sto je uradio, bolje da nije /na pocetku mandata izdejstvovao pomoc ministarstva beogradskoj filharmoniji za turneju po americi - po nekim pricama/... missim....deo problema je u tome što on i dalje rukovodi Filharmonijom. delegirao je delić posla ali se i dalje bavi mikromenadžmentom svega živog i to mu oduzme veliki deo dana. recimo on je pisao, koliko znam, ono gnevno saopštenje povodom pisanja Telegrafa da su gudači Filharmonije svirali na promociji albuma Dada Polumente. nema on vremena za sistemski rad u kulturi. a dosta o njegovom shvatanju menadžmenta govori i izjava da je pustio da se konkursi u ustanovama kulture održe po starim statutima, kako bi se videlo kakvo je zapravo stanje u njima. znači dozvolićeš lakrdiju kao onu u Narodnom muzeju i svinjac kao onaj u Narodnom pozorištu, da bi dokazao koliko si mudar i dalekovid u svom preziru. jednostavno, loš ministar, a ima potencijal da bude bolji, samo kada bi svoj ego stavio pod kontrolu. energije i znanja mu ne nedostaje.a o beskrajnom licemerju državne kulturne politike najbolje govori to što je Nišvil ostavljen bez već odobrene pomoći jer je, po Tasovcu, u pitanju "komercijalna manifestacija", dok u isto vreme Vučić obećava Exitu, koji je valjda nekakav nekomercijalni vatrogasni bal, kule i gradove.
Filipenko Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Radulović je ladno kod Olivere Kovačević prognozirao da je u pripremi i da će biti donesen daleko oštriji zakon o radu od ovoga koji je sada povučen :0.6:
Recommended Posts