Jump to content
IGNORED

Mediji u Srbiji

bergasa19

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, Frank Pembleton said:

Koliko je frekvencija u igri da se deli?

....shiit has hit the fan.

4 su u opticaju, onu Avalinu nece da dodeljuju jos uvek.

• +1 1
Posted (edited)

Pink i Prva su kontam 100% sigurni.

Morao bi da ispuši Hepi i/ili eventualno B92 pa da uleti neko novi.

Edited by mraki
Posted

Hoce i ovo da razvodne tako sto ce se prijaviti 30 televizija kao za izbore kad naprave 30 stranaka? I na kraju opet ostane isto

• +1 3
Posted
4 su u opticaju, onu Avalinu nece da dodeljuju jos uvek.

Pa onda sve po starom, ne vidim razlog da se išta menja...

• +1 1
Posted
Koliko su danas stvarno bitne nac frekvencije, i koliko bi jedna za Novu/N1 mogla da promeni nešto? 

Može da promeni u količini reklama i muljanja sa istim...

Posted

A zar nisu kablovski operateri u obavezi da imaju sve programe sa nacionalnom frekvencijom u svojoj osnovnoj ponudi?

Ako je tako onda bi bilo odlično da N1 dobije, i ako je tako jasno je da neće.

Posted
5 minutes ago, Svarog said:

A zar nisu kablovski operateri u obavezi da imaju sve programe sa nacionalnom frekvencijom u svojoj osnovnoj ponudi?

Ako je tako onda bi bilo odlično da N1 dobije, i ako je tako jasno je da neće.

jesu

• +1 1
Posted

Mislim da jesu ako taj kanal ne traži naknadu. Ako traži onda nisu.

Posted

dubravka stojanović do maločas na al džaziri. poučno. zavrtite unazad.

• Hvala 1
Posted
4 hours ago, mraki said:

Koliko su danas stvarno bitne nac frekvencije, i koliko bi jedna za Novu/N1 mogla da promeni nešto? 

Bitne su jer ima ljudi koji nemaju kablovsku, pa gledaju na antenu. Svi televizori kupljeni poslednjih godina ima tu mogućnost. Realno je i glupo kad neko ko gleda samo Pink i RTS u realnom vremenu plaća kablovskoj za lošiju uslugu od zemaljske. Na zemaljskoj mrežu imaju 99,999% uptime.

Još bitnije je pravilo "must carry" koje uvodi obavezu prenosa za sve kablovske mreže za sve nacionalne "frekvencije". Takođe uvodi obavezu da sve naci tv stanice daju svoje programe domaćim kablovskim provajderima bez nadoknade. 

Posted

Mislim da je ta "must carry" uredba davno ukinuta, tj. nije dugo ni trajala. Tako da vlasnik kanala sa nacionalnom frekvencijom ima pravo da od operatera traži naknadu za emitovanje, ali u tom slučaju operater nije dužan da ima taj kanal u ponudi. Ako je nac. kanal besplatan onda operater mora da ga pusti u ponudu.

Posted
3 hours ago, fusion_ said:

Mislim da je ta "must carry" uredba davno ukinuta, tj. nije dugo ni trajala. Tako da vlasnik kanala sa nacionalnom frekvencijom ima pravo da od operatera traži naknadu za emitovanje, ali u tom slučaju operater nije dužan da ima taj kanal u ponudi

Da

Na primer mi na kablovskoj nismo imali B92 ,moj doskorašnji operater koga je nedavno ,skoro na silu preuzela supernova ,nije hteo da plaća

B92 jer su tražili previše 

Posted
10 hours ago, fusion_ said:

Mislim da je ta "must carry" uredba davno ukinuta, tj. nije dugo ni trajala. Tako da vlasnik kanala sa nacionalnom frekvencijom ima pravo da od operatera traži naknadu za emitovanje, ali u tom slučaju operater nije dužan da ima taj kanal u ponudi. Ako je nac. kanal besplatan onda operater mora da ga pusti u ponudu.

mislim da nije (na papiru)

http://rem.rs/sr/arhiva/vesti/2017/10/lista-televizijskih-programa-za-koje-je-predvidjen-obavezan-prenos-kao-mera-zastite-medijskog-pluralizma#gsc.tab=0

Posted (edited)

Tanjug doveo Komrakova da vodi jutarnji... :puke:

Edited by msv
  • Tužno 1