5 hours ago5 hr 4 hours ago, radisa said:Stigla mi 85, po prvi put u životu razmišljam da mi je ipak ovo prevlik TV...Sve se nadam da kad ga stavim na zid, neće biti toliko, baš velik i da ću se navići za par dana...Biće baš kao da sam u bioskopu, izgleda imao sam trip kad mi je stigao tv koji uspravljen ne moze da prodje kroz vrata, ali bilo je kao sto i slutis da ce biti. van kutije i na zidu vec izgled manje, wow efekat traje par dana, a posle kad ode kod nekog ko ima manji ekran pocnes da se pitas kako si mogao da ckiljis u mali ekran toliko dugothere is no such thing as preveliki televizor
4 hours ago4 hr 4 hours ago, radisa said:Stigla mi 85, po prvi put u životu razmišljam da mi je ipak ovo prevlik TV...Sve se nadam da kad ga stavim na zid, neće biti toliko, baš velik i da ću se navići za par dana...Biće baš kao da sam u bioskopu, izgleda To zavisi od udaljenosti sa koje ćeš gledati. Ima ona formula za izračunavanje dijagonale gde daljinu od TV-a u inčima podeliš sa 2 i dobiješ približnu optimalnu veličinu dijagonale. Ako sedis, recimo, 120 inča daleko, onda je najbolje kupiti TV sa dijagonalom od oko 60 inča, itd. Naravno, nije ovo upisano u kamenu već je više orijentacije radi.