banatjanin Posted December 2, 2019 Posted December 2, 2019 Sad ti je najgore vreme, zbog posta, cene su visoke, a šta valja razgrabi se. Po mom iskustvu, svi do jednog u onom ribarskom odeljku su ljuti prevaranti. Više je pravilo nego izuzetak da prodaju ribu koja je u zabrani, zakidaju na težini i kusuru, uvaljuju škart ko ne zna. Nemoj kod one punačke žene koja stoji levo napred i nemoj kod onog koji stoji iza nje, neobrijan, pijan, stalno se dere "ajmooo, ribe, ribe, ribe...". Imaš dvojicu napred desno, oni su kao OK. Smuđu zadigni škrge (ponesi maramicu da posle obriše ruku), treba da budu tamne, krv crvene. Ako su bledunjave, ne kupuj.
duda Posted December 2, 2019 Posted December 2, 2019 fala @banatjanin, imaću sve to na umu nisam se ni setila da je post, nego, retko prelazim reku, a sutra moram, pa rekoh, ne bi bilo loše nekog smuđa pazariti obožavam ga sa puno povrća i mulja, iz rerne čula sam za nekog matoro, koji da li ima jednu nogu ili je hrom ili nešto tako, davno bilo , zaboravila sam da li takav nekakav postoji i gde je, tj. za njega nekada čula da ima dobru ribu
Ras Posted December 2, 2019 Posted December 2, 2019 (edited) Postoji. Spoiler Edited December 2, 2019 by Ras
ivy Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 ja sam danas 2,5kg paradajza i 1 kg tresanja platila 700din
gospa buba Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 da, ja sam pre neki dan treshnje 400, kajsije 400, paradajz 200 i cao hiljadarka.sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
napadaj Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 Aj što je skupo, nego što kurcu ne valja. Na prvom mestu mislim na voće i povrće iz Maxija, ali nije ni po piljarnicama mnogo bolje.
ivy Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 (edited) dobro, ja imam izvor dobrog paradajza i dobrih krastavaca a i tresnje su ovih dana super...sa ostatkom voca kuburim, nekako jos nista nije u full sezoni,dinje su bzvze,breskve tvrde i nikakve to nista ni ne kupujem,,kajsije cekam da uberem sa drveta..tikvice i patlidzani su standardni,paprike ne volim bas... Edited July 1, 2021 by ivy
đorđe geprat Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 ček', ne zezate valjda. ja kupovao trešnje na pijaci u lazarevcu pre desetak dana 120 prošle nedelje u aranđelovcu za 100 a marele (predivne, preslatke) po 120. kupio 5 kila mareli. paradajz,, onaj bez panjeva, je oko 150.
napadaj Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 Imam i ja dobar izvor za paradajz i ostalo povrće u familiji, ali ne stignem uvek da pokupim to, pa moram da kupim i ne mogu da izbegnem đubre.
ivy Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 @djordje geprat kod mene u selu i paradajz i tresnje 200din
Ras Posted November 16, 2023 Posted November 16, 2023 (edited) Na Cvetkovoj pijaci postoji tezga, odnosno žena koja je za tom tezgom koja prodaje samo sveže začinsko bilje, klice i zeleniš koji nije deo standardne ponude poput crvene rukole,... Moj doručak jutros jaja na oko sa žućenicom sa te tezge. Tezga se nalazi u prvom redu po sredini u najvećem pijačnom delu (voće i povrće). Edited November 16, 2023 by Ras 1 1
Ras Posted November 16, 2023 Posted November 16, 2023 24 minutes ago, Eleniko said: misliš maslačak Tako i ja mislim (ili sam mislio), ali nisam sasvim siguran da li se radi o istoj biljci? Žućenica plavog cvijeta – cikorija ili vodopija – Blog Muzeja i galerija Konavala (migk.hr)
ivy Posted November 16, 2023 Posted November 16, 2023 ali cikorija sad nema listove..i ako ih ima gorki su ko vrag..
Ras Posted November 16, 2023 Posted November 16, 2023 15 minutes ago, ivy said: ali cikorija sad nema listove..i ako ih ima gorki su ko vrag.. Tako bi trebalo da bude. U svakom slučaju ću prvom prilikom pitati šta sam to po 1
Recommended Posts